Znova brez rokovanja, a tudi brez žvižgov ob soočenju Svitoline in Azarenke. Foto: Reuters
Znova brez rokovanja, a tudi brez žvižgov ob soočenju Svitoline in Azarenke. Foto: Reuters

Prireditelji močnega turnirja v glavnem mestu ZDA so namreč že med tekmo obvestili gledalce, da rokovanja ne bo. Med nizoma so to sporočilo še zapisali kar na semafor, ki sicer kaže izid dvoboja. Elina Svitolina kot vsi športniki iz Ukrajine zavračajo rokovanje z ruskimi in beloruskimi športniki zaradi ruske invazije v Ukrajini, ki so jo pred letom in pol sprožili ob pomoči in iz ozemlja tudi Belorusije.

"Storili so pravo stvar. Združenje WTA sem prosila, da spoštuje odločitev Ukrajink, ki se ne želimo rokovati z Rusinjami in Belorusinjami. In v Washingtonu so to spoštovanje pokazali," je dejala Svitolina, ki se po rojstvu otroka pospešeno vrača med najboljše tenisačice na svetu.

Sporočilo navijačem je prišlo približno 18 mesecev prepozno.

Viktorija Azarenka

Pokvarjen 34. rojstni dan nekdanje št. 1

Viktorija Azarenka je v svojem slogu na vprašanje na to temo odvrnila: "To je velika zgodba? Sporočilo navijačem je prišlo približno 18 mesecev prepozno." Belorusinja je tako jasno nakazala, da ne zameri Ukrajinki, ne nazadnje ji je po dvoboju vseeno čestitala z dvignjenim palcem.

Nekdanja številka ena je sicer izgubila po izenačenem dvoboju, ki je trajal uro in 47 minut, s čimer si je pokvarila 34. rojstni dan. Elina Svitolina je namreč zmagala s 6:7 in 4:6.

Jibing Vu se je še drugič v enem mesecu zgrudil na igrišču

Kitajski teniški igralec Jibing Vu se je na dvoboju prvega kroga turnirja v Washingtonu proti Japoncu Josukeju Vatanukiju zgrudil ob igrišču. Potem ko je vodil s 4:1 je ob odmoru najprej naredil omahljiv korak, poskušal sesti, nato pa se zgrudil čez naslonjalo zložljivega stola. Po dogodku je dvoboj predal, z igrišča pa odšel s pomočjo zdravnika.

Za Kitajca, trenutno 90. igralca sveta je bil to že drugi kolaps v enem mesecu, nekaj podobnega se mu je zgodilo že v Wimbledonu na dvoboju proti Američanu Francesu Tiafoeju, ki ga je sicer nato dokončal. Prireditelji so sporočili, da se igralec, ki naj bi imel težave s srcem, že dobro počuti. Vu je februarja v Dallasu postal prvi kitajski igralec z zmago na turnirju ATP, maja pa je s 54. mestom postal tudi najvišje uvrščeni Kitajec na ATP-lestvici v zgodovini.