Medtem ko je Daniel Evans odigral enega najboljših dvobojev, pa je Novak Đoković, kot je dejal, enega najslabših v zadnjih letih. Foto: Reuters
Medtem ko je Daniel Evans odigral enega najboljših dvobojev, pa je Novak Đoković, kot je dejal, enega najslabših v zadnjih letih. Foto: Reuters

30-letni Anglež, ki trenutno na ATP-lestvici zaseda 33. mesto, se je prvič pomeril s slovitim Srbom. Hkrati je prvič v karieri premagal igralca s prvih petih mest svetovne lestvice. Za najvišje uvrščenega Britanca na lestvici ATP je to šele osma zmaga na pesku. Ob tem je zbral 17 porazov. V četrtfinalu ga čaka Belgijec David Goffin, ki je s 6:4 in 7:6 premagal Nemca Alexandra Zvereva.

"Nisem še povsem dojel. Nedvomno je to zelo velika zmaga. Sem presrečen, da mi je uspelo, še posebej, da sem se vrnil po zaostanku. Zelo sem zadovoljen. Na takih tekmah proti tako dobrim nasprotnikom moraš verjeti, da lahko zmagaš. Seveda sem bil med tekmo v dvomih. Marsikaj ti roji po glavi, a sem vesel, kako se je izšlo. Verjetno bom dojel šele po turnirju. Lahko bom otrokom in vnukom govoril, da sem premagal številko ena," je bil presenečen Evans. Đoković pa je ob tem dodal: "Povsem zasluženo je zmagal. Bil je boljši, bolj osredotočen in v odločilnih trenutkih so bile njegove poteze boljše. To je bila verjetno ena mojih slabših predstav v zadnjih letih."

Đoković v Monte Carlu odigral enega najslabših obračunov v zadnjih letih

Dvoboj je trajal dve uri in šest minut. Evans je imenitno začel, saj je po dveh brejkih povedel s 3:0. Ko je Đoković nasprotniku drugič odvzel servis in izenačil na 4:4, se je zdelo, da je favorizirani Nole vendarle ujel ritem, toda presenetljivo je Britanec nemudoma odgovoril z brejkom, nato pa še uspešno serviral za zmago v prvem nizu, za kar je izkoristil tretjo zaključno žogico.

Na začetku drugega niza je Đoković, ki je naredil 45 nevsiljenih napak, sprva stvari postavil na svoje mesto in povedel s 3:0, toda nepopustljivi Evans se je hitro vrnil s tremi zaporednimi dobljenimi igrami. V deseti igri je celo ubranil Đokovićevo žogico za izenačenje v nizih, v naslednji igri Srbu odvzel začetni udarec in nato na svoj servis zanesljivo dobil odločilno igro za enega največjih uspehov v karieri.

Nadal Dimitrovu oddal le dve igri

Rafael Nadal se je suvereno prebil med osem najboljših. Španec, ki je kar 11-krat že dobil turnir v Monte Carlu, je Grigora Dimitrova v 55 minutah odpravil s 6:1 in 6:1. Četrtič je ugnal Bolgara v kneževini, sicer pa je na 15 medsebojnih dvobojih zmagal že štirinajstkrat. Dimitrov je že v prvi igri na svoj servis napravil tri dvojne napake.

Medtem ko Nadal, ki je zadel 17 winnerjev, ni nasprotniku dopustil nobene priložnosti za brejk, pa je sam izkoristil štiri od devetih. “Žal mi je zanj. Res je odigral slab dvoboj. Naredil je ogromno napak. Nisem igral slabo, a je res, da je rezultat bolj posledica njegovih napak, kot mojega dobrega tenisa,“ je povedal Španec, ki se je 16. zapored uvrstil v četrtfinale Monte Carla. Zdaj ga čaka obračun z Rusom Andrejem Rubljovom. Šesti nosilec je s 7:6, 5:7 in 6:3 premagal Španca Roberta Bautisto Aguta.


MONTE CARLO, osmina finala, tabela
(2.460.585 evrov, pesek)

EVANS (VB) - ĐOKOVIĆ (SRB/1)
6:4, 7:5
GOFFIN (BEL/11) - A. ZVEREV (NEM/5)
6:4, 7:6 (7)
CICIPAS (GRČ/4) - GARIN (ČIL/16)
6:3, 6:4
DAVIDOVICH F. (ŠPA) - POUILLE (FRA)
6:2, 7:6
RUBLJOV (RUS/6) - BAUTISTA AGUT (ŠPA/9)
7:6 (2), 5:7, 6:3
NADAL (ŠPA/3) - DIMITROV (BLG/14)
6:1, 6:1
RUUD (NOR) - CARRENO BUSTA (ŠPA/12)
7:6 (4), 5:7, 7:5
FOGNINI (ITA/15) - KRAJINOVIĆ (SRB)
6:2, 7:6 (1)