Veronika Erjavec se dobro znajde na peščeni podlagi. Foto: www.alesfevzer.com
Veronika Erjavec se dobro znajde na peščeni podlagi. Foto: www.alesfevzer.com

Za zmago je 168. igralka sveta potrebovala uro in 55 minut, izločila je 14. nosilko kvalifikacij za Roland Garros. V drugem krogu se bo pomerila s Španko Irene Burillo Escorihuela, 280. igralka sveta je v uvodnem krogu ugnala Francozinjo Carole Monnets s 6:3 in 6:0.

Prvi niz ni potekal po željah 24-letne Slovenke. Američanka je hitro povedla že s 5:0. Veronika Erjavec je nato le odgovorila in po igri na svoj servis še odvzela servis tekmici. Za preobrat je bilo prepozno, saj je Liu z novim brejkom prvi niz dobila.

Že v drugem nizu je Veronika Erjavec začela bolje, hitro je povedla z 2:0. V peti igri ji je uspel še drugi brejk za vodstvo s 5:1 in uspelo ji je izenačiti na 1.1 v nizih.

Tretji niz je Američanka znova začela bolje in z dvema brejkoma povedla s 3:0. Toda Erjavec se ni vdala in tudi sama odgovorila z brejkoma za 3:3. Po igri na svoj servis in vodstvu s 4:3 je nato Slovenka odvzela servis tekmici še za 5:3, preden je suvereno obračun zaključila z igro na svoj servis.

V torek se bosta pomerili Tamara Zidanšek in Polona Hercog
V boju za nastop na Rolandu Garrosu se bodo podale še tri Slovenke. Tamara Zidanšek, 25. nosilka kvalifikacij, se bo v prvem krogu merila z rojakinjo Polono Hercog. Dalilo Jakupović pa čaka Romunka Irina Bara, 215. s svetovne jakostne lestvice.


Kvalifikacije, 1. krog (Ž):
ERJAVEC (SLO) – LIU (ZDA/14)
2:6, 6:3, 6:3

Torek:
JAKUPOVIĆ (SLO) – BARA (ROM)

ZIDANŠEK (SLO/25) – HERCOG (SLO)