Simona Halep ne verjame, da bodo letos še igrali tenis na najvišji ravni: Foto: Reuters
Simona Halep ne verjame, da bodo letos še igrali tenis na najvišji ravni: Foto: Reuters

"Brez navijačev tenisa pravzaprav ni. Vzdušje bi bilo tako drugačno. Ravno zaradi izjemne strasti, ki jo na igrišča prinesejo navijači, tako radi igramo tenis," je za Nemško tiskovno agencijo DPA dejala lanska zmagovalka v All England Clubu Simona Halep, ki ne verjame, da bodo letos še igrali tenis na najvišji ravni:

"Mnoge skrbi prestavitev Rolanda Garrosa na poznejši termin, ki se pokriva z drugimi turnirji, ampak iskreno bi bila navdušena, če bi v tem letu 2020 sploh še igrali tenis."

Petra Kvitova (prestižni Wimbledon je dobila v letih 2011 in 2014) se prav tako strinja, da brez navijačev tenis na vrhunski ravni ne bi deloval. "Ideja mi ni všeč. Menim, da so navijači preveč pomembni za naš šport. To je individualen šport, zato imajo navijači na nas velik vpliv."

Wimbledona letos ne bo. Roland Garros je prestavljen na termin med 20. septembrom in 4. oktobrom, Odprto prvenstvo ZDA pa bi lahko po besedah organizatorjev med 24. avgustom in 12. septembrom potekalo brez navijačev in z drugimi strogimi ukrepi.