Serena Williams je s 23 osvojenimi turnirji za grand slam najuspešnejša tenisačica odprte dobe. Steffi Graf je dobila enega manj, po 18-krat sta zmagali Chris Evert in Martina Navratilova. Foto: Reuters

Njen prvi cilj so dobri nastopi in zmaga na prvem grand slamu sezone, Odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu. To je tudi zadnji turnir velike četverice, ki ga je 37-letnica osvojila pred krajšim premorom zaradi rojstva hčerke.

Nova sezona Toura WTA se začne 31. decembra v Brisbanu, Šendzenu in Aucklandu, nadaljuje pa v Sydneyju in Hobartu. 14. januarja je na sporedu Odprto prvenstvo Avstralije, ki se bo končalo 27. istega meseca.

Cilje zadrži zase
Zdaj želi preseči rekord in še osmič osvojiti omenjeni turnir. "Zelo se veselim nove sezone. Vsako sezono si zadam nore, morda tudi nerealne cilje, ki pa jih želim zadržati zase. Mislim, da prav zaradi tega lahko pokažem na igrišču vse, kar znam," je za spletni portal The National dejala Williamsova.

Uvrstitev v dva finala nad pričakovanji
V prejšnji sezoni je Williamsova dvakrat zaigrala v finalu turnirja velike četverice. Najprej se je uvrstila v sklepni obračun Wimbledona, nato še v finale Odprtega prvenstva ZDA, kjer pa je nase opozorila predvsem z izbruhom jeze in neprimernim vedenjem. "Če sem popolnoma iskrena, ne morem verjeti, kakšna sezona je za mano. Od sebe vedno pričakujem najboljše, a uvrstitev v finale na dveh turnirjih za grand slam je vsekakor nad mojimi pričakovanji," je še dodala.

Williamsova je v bogati karieri zaslužila dobrih 88 milijonov ameriških dolarjev, kar jo uvršča na sam vrh lestvice najboljših zaslužkarjev v ženski konkurenci. Na drugem mestu je sestra Venus Williams, ki je zaslužila slabih 48 milijonov manj.