Emma Raducanu in Polona Hercog pred začetkom dvoboja. Foto: AP
Emma Raducanu in Polona Hercog pred začetkom dvoboja. Foto: AP

20-letna Slovenka je v drugem nizu pri vodstvu s 5:3 servirala za zmago, a tega ni izkoristila, prav tako ne dveh zaključnih žogic v podaljšani igri na svoj servis pri 6:5 in 8:7. V tie-breaku odločilnega niza je Romunka, ki nastopa s povabilom organizatorja, povedla s 4:1 in unovčila tretjo žogico za zmago.

Cristian je trenutno na 105. mestu na lestvici WTA, medtem ko je Kaja Juvan 98. Prva je dvakrat odvzela servis tekmici (od desetih poskusov), druga pa trikrat (od petih poskusov). Razmerje v osvojenih točkah je bilo 124:119. Kaja Juvan je servirala osem asov, a naredila tudi pet dvojnih napak.

Ljubljančanka je v prvem krogu izpadla tudi prejšnji teden na Tenerifu (skupaj pa devetič na zadnjih 15 turnirjih), ko je prav tako po treh nizih priznala premoč Slovakinji Anni Karolini Schmiedlovi. Cristian je tedaj izločila Tamaro Zidanšek.

Emma Raducanu po napetem obračunu izločila Hercogovo

Raducanu nastopila šele drugič po zmagi na OP-ju ZDA

Kaji Juvan se ni uspelo prebiti čez prvo oviro. Foto: AP
Kaji Juvan se ni uspelo prebiti čez prvo oviro. Foto: AP

Polona Hercog se je merila z zmagovalko Odprtega prvenstva ZDA Emmo Raducanu, ki je tretja nosilka turnirja. Prvi niz je po zaostanku z 0:3 in 1:4 dobila s 6:4, drugega pa izgubila s 5:7, potem ko je Britanki uspel brejk v 12. igri. V zadnjem nizu je bila Mariborčanka nemočna, osvojila je samo še eno igro (1:6). Letos je izgubila vseh enajst dvobojev proti igralkam iz top 50.

18-letna Raducanu, 23. na lestvici WTA (Hercog zaseda 124. mesto), je igrala šele drugič po presenetljivi zmagi v New Yorku na začetku septembra. V 2. krogu turnirja v Indian Wellsu jo je premagala Belorusinja Aleksandra Sasnovič.

Britanka je v dveh urah in 29 minutah izkoristila štiri od 17 priložnosti za brejk, Hercog dve od petih. Razmerje v osvojenih točkah je bilo 104:89.

Raducanu je prvič igrala v domovini svojega očeta, s tribun, ki so bile sicer prazne zaradi covidnih ukrepov, pa jo je spremljala 88-letna babica Niculina, ki živi v Bukarešti. "Veliko mi pomeni, da lahko igram tu," je povedala v pogovoru po zmagi, med katerim je skoraj ves čas odgovarjala v romunščini.

Andreja Klepač med dvojicami na sklepnem turnirju sezone

Andreja Klepač se je v konkurenci dvojic uvrstila na sklepni turnir sezone v Guadalajari v Mehiki. Tam bo igrala s Hrvatico Darijo Jurak, s katero sta si zagotovili mesto med najboljšo osmerico na lestvici WTA po rezultatih v letu 2021. Letos sta dobili dva turnirja serije WTA v San Joseju in Bad Homburgu, v finalu pa sta igrali še v Parmi in Montrealu. Klepač bo na sklepnem turnirju po letih 2017 in 2018 igrala tretjič.

Cluj (Ž), 1. krog

(235.238 ameriških dolarjev, trda podlaga)

CRISTIAN (ROM) – JUVAN (SLO)
3:6, 7:6 (8), 7:6 (3)

RADUCANU (VB/3) – HERCOG (SLO)
4:6, 7:5, 6:1

Foto: AP
Foto: AP