Pablo Carreno Busta se bo boril za enega največjih uspehov v karieri. Foto: Reuters
Pablo Carreno Busta se bo boril za enega največjih uspehov v karieri. Foto: Reuters

Hubert Hurkacz je v polfinalu s 5:7, 6:3, 6:2 po dveh urah in treh minutah ugnal četrtopostavljenega Norvežana Casperja Ruuda. Osmi nosilec bo naskakoval drugo lovoriko na seriji 1000, potem ko je lani osvojil turnir v Miamiju. Skupno bo skušal priti do šeste lovorike, v finalih pa doslej še ni izgubil.

Sorodna novica Hurkacz ugnal Kyrgiosa in ostal edini, ki že ima osvojeni turnir serije 1000

Letos je 25-letnik slavil na travnati podlagi v Halleju, pred tem pa je prav vse lovorike osvojil na trdi podlagi. Tudi lani v Metzu, ko je ugnal prav naslednjega tekmeca Pabla Carreno-Busto. Španec je bil boljši od Britanca Daniela Evansa, ugnal ga je s 7:5, 6:7 (7), 6:2, dvoboj pa je trajal natanko tri ure.

Dvakratni polfinalist na odprtem prvenstvu ZDA (2017, 2020) bo 12. igral v finalu turnirjev serije ATP, od tega drugem letos. V finalu Barcelone je bil boljši rojak Carlos Alcaraz. Skupno ima šest zmag, zadnja pa sega v lanski julij, ko je slavil na peščeni podlagi v Hamburgu.

To bo sicer tretji medsebojni obračun. Omenjenega v Metzu je dobil Poljak, pred tem pa je v Cincinnatiju, prav tako lani, zmagal Španec.

Teniška turnirja, polfinale

Montreal (M):
Hubert Hurkacz (Pol/8) − Casper Ruud (Nor/4)
5:7, 6:3, 6:2
Pablo Carreno-Busta (Špa) − Daniel Evans (VBr)
7:5, 6:7 (7), 6:2

Toronto (Ž):
Beatriz Haddad Maia (Bra) − Karolina Pliškova (Češ/14)
6:4, 7:6 (7)
Simona Halep (Rom/15) − Jessica Pegula (ZDA/7)
2:6, 6:3, 6:4