Naomi Osaka je bila najboljša v New Yorku. Foto: Reuters
Naomi Osaka je bila najboljša v New Yorku. Foto: Reuters

Japonska teniška igralka je še v soboto v finalu v New Yorku premagala belorusko povratnico na teniška igrišča Viktorijo Azarenko z 1:6, 6:3 6:3 za svoj drugi naslov na OP ZDA in tretji naslov na turnirjih za grand slam.

"Na OP Francije ne bom mogla igrati. Moja zadnja stegenska mišica je še vedno vneta, zato ne bom imela dovolj časa, da se pripravim na pariški pesek. Enostavno sta turnirja časovno preveč skupaj," je pojasnila 22-letnica.

Osaka, ki je tretja igralka sveta in je leta 2019 dobila turnir velike četverice v Avstraliji, je na pariškem pesku prišla najdlje do tretjega kroga. V začetku tega meseca je prva igralka sveta Avstralka Ashleigh Barty napovedala, da ne bo branila naslova na OP Francije, saj se je začasno umaknila iz karavane zaradi omejitev zaradi novega koronavirusa.

V četrtek so organizatorji Odprtega prvenstva Francije zmanjšali število gledalcev, ki jim je dnevno dovoljeno obiskati Roland Garros in si ogledati turnir, na 5000 obiskovalcev, in sicer zaradi naraščajočih številk okuženih s koronavirusom v državi.

Pariški turnir je bil zaradi pandemije premaknjen s prvotnega majsko-junijskega datuma. Sprva je bil na sporedu od 24. maja do 7. junija. Glavni del prestavljenega turnirja bo od 27. septembra do 11. oktobra. Britanski organizatorji turnirja za grand slam pa so Wimbledon odpovedali.