Tamara Zidanšek se odlično znajde na peščeni podlagi. V Wimbledonu ni imela sreče z žrebom, saj je v 1. krogu izpadla proti poznejši finalistki Karolini Pliškovi. Foto: EPA
Tamara Zidanšek se odlično znajde na peščeni podlagi. V Wimbledonu ni imela sreče z žrebom, saj je v 1. krogu izpadla proti poznejši finalistki Karolini Pliškovi. Foto: EPA

Polfinalistka Roland Garrosa ni ujela pravega ritma. Hitro se je znašla v zaostanku z 0:3, v prvi in tretji igri je izgubila začetni udarec. Uspela je znižati na 2:3, a je nato Melnikova dobila tri igre zapored in s tem tudi uvodni niz.

V drugem nizu je Zidanšek v šesti igri odvzela servis Rusinji, ki je na lestvici WTA na 102. mestu. V odločilnem nizu je nato 23-letna Konjičanka prikazala najboljšo igro. Kar trikrat zapored je odvzela servis Melnikovi in unovčila četrto zaključno žogo.

Razmerje v osvojenih točkah je bilo 91:76. Zidanšek je dosegla ena as in naredila štiri dvojne napake.

Marina Melnikova je blestela predvsem v prvem nizu. Foto: EPA
Marina Melnikova je blestela predvsem v prvem nizu. Foto: EPA

V osmini finala najboljšo slovensko igralko čaka obračun z zmagovalko dvoboja med Rusinjo Varvaro Gračevo in Luksemburžanko Mandy Minella.

Rola ostal brez glavnega turnirja v Bastadu
Blaž Rola je v zadnjem krogu kvalifikacij na turnirju ATP v Bastadu na Švedskem izgubil z Argentincem Franciscom Cerundolom s 6:3, 4:6 in 6:7 (2) ter se tako ni uvrstil na glavni turnir. 22-letni Cerundolo je na 116. mestu lestvice ATP, osem let starejši Ptujčan pa je na 158. mestu.

Rola je odločilni niz začel z odvzemom servisa in vodstvoma z 2:0 in 3:1. Šesto servisno igro pa je izgubil in izid je bil izenačen na 3:3. Sledili so dobljeni servisi na obeh straneh in izenačenje na 6:6. V podaljšani igri je slavil Argentinec s 7:2.


LOZANA, 1. krog, tabela
(235.238 am. dolarjev, pesek)

ZIDANŠEK (SLO/1) – MELNIKOVA (RUS)
2:6, 6:3, 6:2
GRAČEVA (RUS) – MINELLA (LUK)
SUGNAUX (ŠVI) - BRONZETTI (ITA)
BLINKOVA (RUS/8) - GOVORCOVA (BLR)
TEICHMANN (ŠVI/3) - ZANEVSKA (BEL)
DI LORENZO (ZDA) - VÖGELE (ŠVI)
VIHLJANCEVA (RUS) - ZAVACKA (UKR)
4:6, 6:4, 6:0
PAOLINI (ITA/7) - GRAMATIKOPOULOU (GRČ)

GARCIA (FRA/5) – DULGHERU (ROM)
KR. PLIŠKOVA (ČEŠ) – SHARMA (AVS)
DIJAS (KAZ) – WALTERT (ŠVI)
6:4, 6:4
GIORGI (ITA/4) – kvalifikantka
RUS (NIZ/6) – RAHIMOVA (RUS)
BUREL (FRA) – BANDECCHI (ŠVI)
6:0, 6:2
FRIEDSAM (NEM) – PARKS (ZDA)
FERRO (FRA/2) – TAN (FRA)