Tamara Zidanšek je v odlični formi. V nedeljo je bila najboljša na turnirju v Bariju. Foto: www.alesfevzer.com
Tamara Zidanšek je v odlični formi. V nedeljo je bila najboljša na turnirju v Bariju. Foto: www.alesfevzer.com

Po nekaj slabih točkah je 25-letna Zidanšek hitro prevzela pobudo in z odvzemom servisa prednosti povedla s 3:0. Kljub nekaj težavam je še naprej prevladovala in prvi niz dobila brez izgubljene igre.

Tudi v drugem nizu je začela dobro in v drugi igri znova vzela servis rojakinji. 21-letna Lovrič (509. WTA) nikakor ni našla orožja, s katerim bi ogrozila zmagovalko nedavnega turnirja v Bariju in ostala brez dobljene igre proti 87. igralki svetovne lestvice.

"Mogoče je danes bilo 6:0, 6:0, ampak ni bilo '6:0, 6:0'. Bile so dolge točke ... Poskušam se osredotočiti nase in v vsaki točki delati to, kar mislim, da mi bo prineslo uspeh," je dejala Zidanšek, ki je v zadnjem času našla prave občutke.

Kajo Juvan čaka v petek težko delo. Foto: www.alesfevzer.com
Kajo Juvan čaka v petek težko delo. Foto: www.alesfevzer.com

"Saj ne da prej nisem uživala, a mi je zdaj lažje. Končno sem samozavestna, da grem na igrišče in vem, da sem pridno delala, natrenirala stvari, ki jih potrebujem, in da bom to tudi izpeljala. Nobena tekma ni lahka, danes 6:0, 6:0, ampak so bile dolge igre in je treba biti ves čas zbran ter delati tisto, kar ti tak rezultat prinaša," je še dodala Konjičanka, ki sodeluje z Blažem Kavčičem.

Dež prekinil dvoboj Kaje Juvan

Kaja Juvan je po urniku začela dvoboj proti Romunki Marini Bulgaru, a je vmes posegla nevihta. Juvan je ob prekinitvi zaostajala s 4:6, 0:1 z brejkom Romunke na začetku drugega niza. Dvoboj se bo nadaljeval v petek.

Med številnimi gledalci v Tivoliju je bila tudi zmagovalka Roland Garrosa leta 1977 Mima Jaušovec. Foto: www.alesfevzer.com
Med številnimi gledalci v Tivoliju je bila tudi zmagovalka Roland Garrosa leta 1977 Mima Jaušovec. Foto: www.alesfevzer.com

22-letna Ljubljančanka je v peti igri uvodnega niza izgubila začetni udarec in nadaljevala z neprepričljivo igro. Po drugem odvzemu servisa je Bulgaru uvodni niz dobila s 6:4. V drugem je Romunka takoj odvzela servis dve leti mlajši Slovenki in povedla. Ob prekinitvi zaradi močnega dežja pa je imela v drugi igri Romunka prednost na svoj začetni udarec.

Zelo pester petkov spored
Organizatorji so dolgo čakali na morebitno nadaljevanje, pripravljali igrišče, a je vmes posegla še tema. V petek bosta zadnji obračun osmine finala do konca odigrali Juvan in Bulgaru, zmagovalka pa se bo pomerila proti Madžarki Dalmi Galfi, ki je s 6:1 in 7:6 ugnala rojakinjo Reka-Luco Jani. Nato bodo na vrsti vsi štirje četrtfinalni obračuni.

Tamara Zidanšek ni Pii Lovrič prepustila niti igre

MEDNARODNI TURNIR SERIJE WTA 125
LJUBLJANA, osmina finala, tabela
(107.360 evrov, pesek)

KAWA (POL) – SCHMIEDLOVA (SLK/1)
7:5, 6:2
SONMEZ (TUR) – RUZIC (HRV)
3:6, 6:3, 6:2
ZIDANŠEK (SLO/4) – LOVRIČ (SLO)
6:0, 6:0
E. ANDREJEVA (RUS/8) – BEJLEK (CEŠ)
6:4, 6:4


JUVAN (SLO/8) – BULGARU (ROM)
4:6, 0:1 - prekinjeno zaradi dežja
GALFI (MAD/3) – JANI (MAD)
6:1, 7:6
BASSOLS R. (ŠPA/5) – SAKELLARIDI (GRC)
6:4, 6:3
ČIRIĆ BAGARIĆ (HRV) – BOLSOVA (ŠPA/2)
4:6, 6:3, 6:0