Turnir v glavnem mestu Kolumbije Zidanškovi ustreza, saj je po lanskem premiernem nastopu v četrtfinalu tokrat nadgradila svoj dosežek. Foto: AP
Turnir v glavnem mestu Kolumbije Zidanškovi ustreza, saj je po lanskem premiernem nastopu v četrtfinalu tokrat nadgradila svoj dosežek. Foto: AP

23-letna Konjičanka, ki se je s tretjo zmago v Kolumbiji že prebila med prvih devetdeset igralk na svetu, se bo v polfinalu pomerila z Bolgarko Viktorijo Tomovo, ki na lestvici WTA zaseda 146. mesto. Obračun se bo začel v soboto ob 17.00.

Erranijeva z velikimi težavami pri servisu
Uvodni niz proti nekdanji peti igralki sveta je dobila po 42 minutah. Hitro je povedla s 3:0, v peti in sedmi igri je nato izgubila začetni udarec, a je tudi Erranijeva zelo slabo servirala.
Finalistka Roland Garrosa leta 2012 (izgubila je proti Mariji Šarapovi) je v prvem nizu kar 20-krat vrgla žogico v zrak, nato pa ni servirala. To je seveda zelo moteče za tekmico, a Zidanškova se ni pustila zmesti.

V drugem je navdušila z nepopustljivostjo in natančnimi udarci. Italijanka je povedla s 4:0, nato pa je Zidanškova dobila šest iger zapored in se po uri in 21 minutah prebila v polfinale.

Zidanškova je s tem že zaslužila dobrih 10.000 ameriških dolarjev, finale bi ji prinesel še dodatnih 6000, zmagovalka turnirja pa bo domov odšla bogatejša za 29.200 dolarjev ter 280 točk za lestvico WTA. S temi točkami bi Konjičanka na ponedeljkovi lestvici postala najvišje uvrščena Slovenka.

Zidanškova je do zdaj trikrat igrala v polfinalih turnirjev WTA. Na Tajskem pred dvema letoma ter v Acapulcu 2020 je izgubila, v Nürnbergu 2019 pa se je prebila v finale, v katerem je nato morala priznati premoč Kazahstanki Juliji Putincevi.

BOGOTA
(235.238 am. dolarjev, pesek)

Četrtfinale, tabela:
OSORIO (KOL) - VÖGELE (ŠVI)
6:3, 7:5

TAN (FRA) - ARRUABARRENA (ŠPA)
6:1, 6:4

TOMOVA (BLG) - PARRIZAS DIAZ (ŠPA)
5:7, 6:2, 6:4

ZIDANŠEK (SLO/5) - ERRANI (ITA)
6:3, 6:4