Tamara Zidanšek je zapravila veliko priložnost za četrtfinale. Foto: EPA
Tamara Zidanšek je zapravila veliko priložnost za četrtfinale. Foto: EPA

Zidanškova, ki je v uvodnem krogu ugnala nekdanjo prvo igralko sveta Viktorijo Azarenko, je blestela v prvem nizu. Potapovi je kar štirikrat odvzela servis.

V drugem nizu je Rusinja še naprej katastrofalno servirala. Niti enkrat ni zadržala začetnega udarca in Zidanškova je pri vodstvu s 5:3 servirala za preboj v četrtfinale. Potapova je z brejkom znižala na 5:4, nato pa se je znašla v zaostanku z 0/40, kar je pomenilo, da ima 22-letnica iz Slovenskih Konjic tri zaključne žoge. V odločilnih trenutkih je 18-letna Rusinja prikazala najboljšo igro. Prvič na obračunu je zadržala servis in odločala je podaljšana igra, ki jo je Potapova dobila s 7:3.

Potapova blestela v odločilnem nizu
V odločilnem nizu je Rusinja popolnoma zagospodarila na igrišču, njeni močni forhendi so bili nerešljiva uganka za Zidanškovo. Povedla je s 5:0 in zmagala po dveh urah in štirih minutah. Razmerje v osvojenih točkah je bilo 101:93 v korist Rusinje.

V četrtfinalu se bo pomerila z zmagovalko dvoboja med Britanko Johanno Konta in Nemko Tatjano Maria.

Murray se vrača čez tri tedne v Miamiju
Andy Murray se po dolgotrajnih težavah s poškodbo medenice vrača na teniška igrišča na turnirju serije 1.000 v Miamiju, ki bo na sporedu med 25. marcem in 5. aprilom. Nekdanja številka ena in trikratni zmagovalec turnirjev velike četverice je nazadnje igral na zaključnem turnirju Davisovega pokala v Madridu, ko je po treh nizih premagal Tallona Griekspoorja iz Nizozemske.

"Kratkoročno gledano, treniram zato, da bi bil pripravljen na turnirju v Miamiju," je sporočil 32-letnik, ki je v zadnjih mesecih delal na fizični pripravljenosti, teniškega loparja pa ni prijel ravno pogosto.

"Morda sem bil na igrišču dvakrat po zaključnem turnirju Davisovega pokala, in še to po 40 minut. Potrebujem še nekaj časa, da se navadim na tenis ter da se na igrišču znova počutim dobro," je še dodal.


MONTERREY, osmina finala, tabela
(275.000 am. dolarjev, trda podlaga)

SVITOLINA (UKR/1) - GOVORCOVA (BLR)
6:3, 6:4
FERNANDEZ (KAN) - STEPHENS (ZDA/5)
6:7, 6:3, 6:3
RUS (NIZ) - DAVIS (ZDA/10)
7:5, 6:0
PETERSON (ŠVE/6) - K. BONDARENKO (UKR)
7:6, 7:5
VANG (KIT/8) - SHARMA (AVS)
7:6, 4:6, 6:3
BOUZKOVA (ČEŠ) - SCHMIEDLOVA (SLK)
6:4, 6:1
POTAPOVA (RUS) - ZIDANŠEK (SLO)
1:6, 7:6 (3), 6:1
KONTA (VB/2) - MARIA (NEM)
7:6, 6:3