Alexander Zverev si je pred dvema letoma v polfinalu Roland Garrosa poškodoval gleženj. Moral je na operacijo in vrnitev v svetovni vrh je trajala dve leti. Foto: EPA
Alexander Zverev si je pred dvema letoma v polfinalu Roland Garrosa poškodoval gleženj. Moral je na operacijo in vrnitev v svetovni vrh je trajala dve leti. Foto: EPA

25-letni Tabilo, ki je v 3. krogu presenetil prvega igralca sveta Novaka Đokovića, je blestel v uvodnem nizu. Navdušil je z raznovrstno igro, s številnimi skrajšanimi žogicami je spravljal Zvereva v obup. Nemec je v četrti in šesti igri izgubil začetni udarec.

Drugi niz je bil zelo izenačen. V sedmi igri je Zverev rešil edino priložnost za brejk v celotnem nizu. Odločala je podaljšana igra, ki jo je olimpijski prvak dobil s 7:4, potem ko je bilo še ob menjavi strani 3:3.

V odločilnem nizu je Zverev sijajno serviral. Izgubil je le tri točke v štirih servisnih igrah. Tabilo je popustil, v tretji in peti igri je oddal začetni udarec. Čilenec je osvojil tri točke več (85:82), a je vseeno ostal brez finala.

"Najpomembneje je bilo, da sem ostal miren. Čakal sem na svoj trenutek, v podaljšani igri drugega niza mi je uspelo. V prvem nizu me je pometel z igrišča. Nisem našel pravega ritma. Ko sem izenačil na 1:1 v nizih, sem se sprostil in zanesljivo dobil tretji niz. Zelo sem vesel, da sem se končno znova uvrstil v finale," je povedal Zverev, ki se je tretjič uvrstil v finale v italijanski prestolnici. Leta 2017 je ugnal Novaka Đokovića s 6:4 in 6:3, leto zatem pa je bil v treh nizih boljši Rafael Nadal.

Zverev v napetem polfinalu v Rimu izločil Tabila

RIM
(9.094.379 evrov, pesek)

Polfinale:
A. ZVEREV (NEM/3) – TABILO (ČIL/29)
1:6, 7:6 (4), 6:2
JARRY (ČIL/21) - PAUL (ZDA/14)
6:3, 6:7 (3), 6:3