Alexander Zverev. Foto: EPA
Alexander Zverev. Foto: EPA
Sorodna novica Zverev brez Wimbledona, čakajo ga dodatne preiskave

Zverev ima od 4. leta sladkorno bolezen tipa 1, zato mora za uravnavanje krvnega sladkorja uporabljati inzulin. Odličen teniški igralec je tudi sporočil, da ustanavlja fundacijo, ki bo pomagala predvsem mladim sladkornim bolnikom.

25-letni Zverev je trenutno odsoten s teniške turneje, potem ko se je poškodoval med polfinalnim dvobojem Odprtega prvenstva Francije proti Rafaelu Nadalu.

Medvedjev do prvega naslova po skoraj enem letu
Rus Daniil Medvedjev je v finalu turnirja v Los Cabosu v Mehiki (nagradni sklad 822 tisoč evrov) premagal Britanca Camerona Norrieja s 7:5 in 6:0. To je njegov 14. ATP-turnir, a prvi naslov po lanskem OP-ju ZDA, uspelo pa mu je tudi prekiniti niz petih zaporednih porazov v finalih.

"Ko igraš proti Cameronu, veš, da se boš moral boriti za vsako točko. Vesel sem, da mi je uspelo pokazati dobro raven tenisa z nekaj odličnimi udarci," je povedal Medvedjev, ki je izkoristil šest od desetih priložnosti za brejk.

Nišioka izločil prvega nosilca
V Washingtonu (nagradni sklad 2,1 milijona evrov) se bosta za turnirsko lovoriko pomerila Avstralec Nick Kyrgios in Japonec Jošihito Nišioka. Kyrgios je v polfinalu premagal Šveda Mikaela Ymera s 7:6 (4) in 6:3, Nišioka pa je presenetljivo izločil prvega nosilca turnirja Rusa Andreja Rubljova s 6:3 in 6:4.

Medvedjev po slabem letu dni spet dobil turnir