Andrej Stare na RTV Slovenija komentira nogomet, atletiko, hokej na ledu in smučarske skoke. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Andrej Stare na RTV Slovenija komentira nogomet, atletiko, hokej na ledu in smučarske skoke. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
002 Zlata žoga - gost Andrej Stare

Iz vsake nogometne zveze so imeli pravico glasovanja po trije posamezniki: selektor in kapetan članske reprezentance ter novinar. Andreja Stareta smo tokrat gostili v podcastu Številke.

Portugalska spada v drugi kakovostni razred
"Ta šport spremljam skoraj 50 let. Ronaldo je igralec, ki se prilega moji duši," je razložil Stare in dodal: "Imel je izjemno sezono, tako v dresu madridskega Reala kot portugalske reprezentance. Na svetovnem prvenstvu ni bil v ospredju, ker Portugalska spada v drugi kakovostni razred. Če bi igral za kakšno drugo reprezentanco, sem prepričan, da bi bil top zvezdnik tudi na svetovnem prvenstvu."

Zavrača tezo, da je pristranski do Messija
Komentator TV Slovenija je na drugo mesto postavil Manuela Neuerja, na tretje pa Arjena Robbna. S tem je že drugo leto zapored v prvi trojki izpustil Lionela Messija. Nekateri MMC-jevi bralci so mu ob tem zamerili, da je pristranski. Stare na to odgovarja: "Če mi kdo to zameri, je morda on pristranski. Če bi lahko izbral pet igralcev, bi bil med njimi tudi Messi, jasno. Njegov kisel obraz po finalu SP-ja je samo dokaz, da so mu nagrado dodelili administrativno."

Človek brez čustev je kot korintski steber
Andrej Stare je prepričan, da je veliko športnih novinarjev pri nas pristranskih, a hkrati dodaja: "Človek brez čustev je kot korintski steber na Peloponezu ali pa kot drevo v ljubljanskem parku, zato je treba imeti čustva v pravem trenutku. Ko nastopajo slovenski športniki, lahko novinar čustva izrazi, ko pa igrata, denimo, Brazilija - Argentina, je pametno, da skriješ čustva. Razdeljeno občinstvo je namreč zelo občutljivo."

Ljubitelj sončnih vzhodov in zahodov
S svojimi komentarji pogosto hodi po robu. "Človek mora v določenem delu življenja poskusiti hojo po robu, da vidi, da je hoja po sredini najboljša," odgovarja na to dejstvo. Vabljeni k poslušanju celotnega pogovora, v katerem Andrej Stare med drugim razkriva, da je obiskal že 108 držav, katere dežele si še želi obiskati in zakaj ima tako rad sončne vzhode in zahode.

002 Zlata žoga - gost Andrej Stare