Eden izmed gostov je bil tudi svetovni prvak Dejan Zavec. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Eden izmed gostov je bil tudi svetovni prvak Dejan Zavec. Foto: MMC/Miloš Ojdanić

Tem dogodkom smo posebno mesto namenili na podcastu Številke, ki je začel delovati januarja. Vsak četrtek smo tako teme napovedali s posebno infografiko, ob petkih pa je sledil pogovor z izbranimi gosti. Prva sezona Številk se je prejšnji teden končala, zato vam ponujamo vse pogovore, ki so zbrani po temah. V prvem pregledu ti prihajajo iz sveta športa. Vse pogovore aktivirate s klikom na posamezno sliko.

Vabljeni k:
-
Izpolnjevanju kratkega vprašalnika, s katerim boste ocenili prvo sezono Številk in s tem pomagali k boljšim izdelkom v drugi sezoni. Ta se vrača septembra.


Zlatko Zahović
Športni direktor nogometnega kluba Maribor Zlatko Zahović je gostoval le nekaj dni po koncu državnega prvenstva, ki so ga vijoličasti osvojili že 13. Najboljši strelec v zgodovini slovenske reprezentance je med drugim razložil, zakaj klub denarja od Lige prvakov ni v večji meri investiral nazaj v igralski kader.

Dejan Zavec
Najboljši slovenski boksar Dejan Zavec je aprila postal svetovni prvak, ko je v Mariboru premagal Sašo Jengojana. V Številkah se je spomnil obračuna, hkrati pa komentiral številne milijone, ki so se pretakali v obračunu stoletja, ko sta v ringu stala Floyd Mayweather in Manny Pacquiao.

Andrej Stare
V Številkah so pogosto sodelovali tudi novinarji, ki so komentirali športne dogodke. Komentator RTV Slovenija Andrej Stare je tako gostoval januarja, ko je bil razglašen Fifin nogometaš leta. Stare je le eden izmed treh slovenskih glasovalcev, v pogovoru je razložil, zakaj je svoj glas namenil Cristianu Ronaldu.

Aleš Smrekar in Igor Tominec
Tina Maze se je odločila, da (vsaj) za leto dni prekine svojo kariero. V zadnji sezoni je v skupnem seštevku svetovnega pokala osvojila drugo mesto, na svetovnem prvenstvu v Vailu pa osvojila kar tri medalje. Sezono sta ocenila novinarja Vala 202 Aleš Smrekar in Igor Tominec.

Luka Štucin in Damir Rađenović
Pred finalom Lige NBA sta v družbo Številk stopila komentatorja na Sport Klubu Luka Štucin in Damir Rađenović. Ocenila sta igro in vlogo vseh treh slovenskih igralcev v najmočnejši košarkarski ligi na svetu, dotaknila pa sta se tudi nekaterih največjih zvezdnikov, kot sta LeBron James in Stephen Curry.

Rok Grilec
V ZDA je najbolj priljubljen šport ameriški nogomet. Liga NFL vrhunec doživi na začetku februarja, ko je odigran finale - Super Bowl. Komentator na Šport TV Rok Grilec je razmišljal o številnih temah - od sezone, do problema poškodb in morebitne selitve lige na evropska tla.