Foto: MMC RTV SLO/Klavdija Kopina
Foto: MMC RTV SLO/Klavdija Kopina

Raziskave so sicer zgovorne − skoraj polovica prebivalcev Slovenije ne bere, kar pomeni, da v enem letu ne prebere niti ene knjige. Učenci in dijaki v izobraževalnem sistemu sicer berejo veliko knjig, a kar polovica ob slovesu izobraževalnega sistema ne ostanejo pri tej zdravi navadi.

Sorodna novica Sezona 9

V preteklih sezonah smo se v Številkah ukvarjali z različnimi temami, ki so združevale posamezne sezone (sanje; vprašanje, kaj nas dela ljudi; ekstremi; beseda osebno), letos pa se vse te teme združujejo v osrednji temi knjige.

V 22 epizodah bomo predstavili vsaj toliko knjig, ki si zaslužijo delček vaše pozornosti, pogovarjali se bomo z njihovimi avtorji, prevajalci in/ali poznavalci teh knjig. Skupaj bomo odkrivali lepote in prednosti branja knjig.

Začenjamo naslednji petek, ko gostimo Dijano Matković in eno najbolj odmevnih knjig tega leta Zakaj ne pišem, dva tedna pozneje pa bo gost Miha Mazzini, ki bo predstavil še svežo knjigo Osebno.

Vabljeni k reševanju ankete

Vljudno vabljeni k reševanju ankete o prejšnji sezoni podkasta Številke, kjer lahko tudi predlagate knjige, o katerih želite, da se pogovarjamo.

Velja poudariti, da ni pomembno predhodno poznavanje knjig. Upamo pa, da vas bo poslušanje navdahnilo k branju. Lepo vabljeni, da z nami berete in seveda predlagate knjige in avtorje, ki bi jih radi slišali v novi sezoni.

Vabljeni k sodelovanju

Vljudno vabljeni k poslušanju napovednika nove sezone, pri katerem je sodelovala Maja Ratej, novinarka Vala 202 in urednica oddaje Frekvenca X.

Napovednik 9. sezone podkasta Številke