Izzivalna Chrissy Teigen je pritegnila največ pozornosti na rdeči preprogi. Foto: Reuters
Izzivalna Chrissy Teigen je pritegnila največ pozornosti na rdeči preprogi. Foto: Reuters
Ameriške glasbene nagrade, Ariana Grande
Velika zmagovalka Ariana Grande. Foto: Reuters
Ameriške glasbene nagrade, gostitelja Gigi Hadid in Jay Pharoah
Gostitelja Gigi Hadid in Jay Pharoah sta požela precej navdušenja. Foto: Reuters

V Los Angelesu so v nedeljo zvečer podelili ameriške glasbene nagrade (AMA), s katerimi oboževalci nagradijo svoje najbolj priljubljene izvajalce - kot je znano, jih izberejo s telefonskim glasovanjem. Tokrat je slavila 23-letna Ariana Grande, ki je s prireditve odnesla kipec za izvajalko leta. "Ne morem verjeti, kar tresem se," je ob prevzemu nagrade dejala glasbenica. "Upam, da vam lahko s svojo glasbo prinesem veliko radosti."

Zayn debitant leta
Za debitanta leta je bil razglašen ne ravno neznani Zayn Malik, nekdanji član britanske fantovske zasedbe One Direction, ki se je pred kratkim podal na samostojno glasbeno pot (in zdaj uporablja le še ime). "To je bilo res noro leto ... Nisem pričakoval, da bo še kdo glasoval zame," je Zayn namignil na nezadovoljstvo oboževalcev ob novici, da zapušča priljubljeno zasedbo. Pozneje sta z dekletom (in gostiteljico večera) Gigi Hadid osrečila tudi fotografe, ko sta se pred njimi poljubila.

Nagrajena tudi Selena in Justin
S kipcem oz. kipci sta domov odšla tudi 30-letni kanadski raper Drake (nagrajen je bil za najboljšega hip-hop/rap izvajalca, pa tudi za naj pesem in album v isti kategoriji) in 24-letna Selena Gomez (pop/rock izvajalka leta), ki se je tako v javnosti pojavila prvič po avgustu, ko je nepričakovano prekinila turnejo zaradi boja z depresijo in napadi panike. Eden najbolj priljubljenih mladih izvajalcev zadnjih let Justin Bieber tudi tokrat ni ostal praznih rok - domov je odnesel priznanja za videospot leta, moškega pop/rockizvajalca leta, pa tudi najboljši album in skladbo v kategoriji pop/rock.

Carrie Underwood je pričakovano pobrala večino nagrad v kategoriji kantriglasbe (najljubša izvajalka, najalbum), Rihanna pa v kategoriji soul/R&B. Priznanje za najboljše sodelovanje leta so podelili za skladbo Work From Home v izvedbi Fifth Harmony featuring Ty Dolla $ign, najturneja leta pa je bila Beyoncejina. Nagrada za posebne zasluge je šla letos v roke britanskemu glasbeniku Stingu.

Blago skupaj držali le dve varnostni zaponki
A tokrat sta pozornost nagrajencem "ukradli" dve ženski: Najprej je fotografe osupnila manekenka Chrissy Teigen, ki si je le nekaj mesecev po porodu (hčerka Luna se je njej in možu Johnu Legendu rodila aprila) nadela provokativno obleko z izjemno visokima stranskima razporkoma, blago pa sta skupaj držali le dve varnostni zaponki.

Ko se je prireditev začela, pa je zbrane navdušila ženska polovica voditeljskega para, Gigi Hadid (večer je povezovala skupaj z Jayem Pharoahom), ki si je med drugim privoščila šalo na račun Melanie Trump in očitkov o njenem plagiariziranju govora Michelle Obama, nekaj bodic pa sta s sovoditeljem usmerila tudi v njenega moža, novoizvoljenega ameriškega predsednika Donalda Trumpa.