Dan D upajo, da bodo z novim albumom dosegli uspeh prejšnjega, ki nosi letnico nastanka 2004. Foto: MMC RTV SLO
Dan D upajo, da bodo z novim albumom dosegli uspeh prejšnjega, ki nosi letnico nastanka 2004. Foto: MMC RTV SLO
Dan D
Člani skupine so osebno podpisali nekaj svojih plošč. Foto: MMC RTV SLO
Tokac: Priteklo je

Ob tej priložnosti so v enem izmed ljubljanskih lokalov pripravili zakusko za vse novinarje, fotografe in oboževalce. Čeprav niso poprijeli za inštrumente, pa je bila zabava predvsem možnost za pogovor s člani zasedbe.

Naslov albuma si razložite sami
Pred MMC-jevo kamero smo dobili frontmana skupine Tokaca, ki nam je povedal nekaj o novem albumu. Na vprašanje, zakaj so zbrali tak naslov, je Tokac v smehu odgovoril, da jih to vpraša vsak: "To pomeni, da smo izbrali dober naslov. To je bil tudi cilj - da sprovociramo vprašanje. Ljudje si morajo naslov razložiti oziroma ugotoviti potem, ko bodo poslušali ploščo."

Vprašali smo ga tudi glede visokih pričakovanj oboževalcev zaradi uspeha prejšnjega albuma Katere barve je tvoj dan: "Naredili smo to, kar je bilo v naši moči. Upamo, da "sodniki na terenu" ne bodo prekruti. Na nas je zdaj, da po celi Sloveniji promoviramo to muziko, da pridemo, kamor lahko, in to predstavimo, potem pa to ljudje sami ocenijo, koliko jim je to všeč."

Plošča jim je vzela eno leto
Glede samega albuma nam je zaupal, da je bila selekcija kar velika, saj so izbirali med 60 pesmimi: "Plošča je konceptualna, ker je bilo treba strniti vse skupaj v 70 minut muzike. Na koncu je priteklo "ta boljše" vino."

V torek, 3. 3., ob 19.00 bomo Dan D gostili v naši spletni klepetalnici.

Zanimal nas je tudi novi singel s pomenljivim naslovom "Google me". Tokac pravi, da je to pesem, ki postavlja vprašanje, koliko nam internet prinese dobrega in slabega v življenju. Omenjena pesem je njihov najnovejši singel z novega albuma, sicer pa drugi po vrsti - prvi hit nosi naslov Jutranja.

Kdaj do nove plošče?
Glede na to, da je bilo potrebno na ta album čakati kar pet let, nas je seveda zanimalo tudi, koliko časa bo treba čakati na naslednjega: "Na prejšnji plošči smo ujeli neki uspeh, ki ga nismo pričakovali, zato smo jo promovirali dolgi dve, tri leta na terenu, tako da ni bilo časa za ustvarjanje. Želim si absolutno, da bi do naslednje minilo manj časa."

Jure Rejec

Tokac: Priteklo je