V Los Angelesu bodo tako 13. januarja nastopili mnogi z grammyjem nagrajeni glasbeniki, med drugim Celine Dion, Kelly Clarkson, Jennifer Hudson, John Legend, Alicia Keys, Yolanda Adams, Patti Labelle in Janelle Monae, ki bodo za zbrane pripravili repertoar uspešnic pokojne Franklinove, program pa bo povezoval Tyler Perry.

Glasbenica je v 77. letu starosti umrla zaradi raka na trebušni slinavki. Foto: Reuters
Glasbenica je v 77. letu starosti umrla zaradi raka na trebušni slinavki. Foto: Reuters

Koncert njej v čast predstavlja združene moči The Recording Academy, z grammyji nagrajenih glasbenikov, njenega dolgoletnega producenta Cliva Davisa, koncertnih promotorjev AEG in televizijske hiše CBS, ki bo koncert posnela tudi za tiste, ki se ga ne bodo mogli udeležiti.

"Aretha je bila več kot zgolj kraljica soula, bila je nacionalni zaklad. Ta unikatni koncert, na katerem bodo nastopili nekateri največji glasbeniki današnjega časa, bodo Arethino kariero in talent praznovali na zelo poseben način," je v izjavi razložil njen producent.

Franklinova je v bogati karieri osvojila kar 18 glasbenih nagrad grammy, mnogi pa jo imajo za najboljšo ameriško pevko soula in gospela.

Avgusta je v 77. letu starosti umrla zaradi raka na trebušni slinavki, njenega pogreba v Detroitu, ki je trajal kar šest ur in so ga prenašali tudi na malih zaslonih, pa se je udeležilo mnogo znanih obrazov, med drugim tudi nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton.

Vstopnice za koncert bodo naprodaj od 31. decembra naprej.