Na koncertu je oboževalcem pojasnila, da zdaj lahko pesem Get Free poje, kadar koli želi. Foto: Reuters
Na koncertu je oboževalcem pojasnila, da zdaj lahko pesem Get Free poje, kadar koli želi. Foto: Reuters

Glasbenica je januarja sporočila, da jo zasedba toži glede pesmi Get Free, saj naj bi bila zelo podobna njihovi skladbi Creep, ki jih je leta 1993 izstrelila med zvezde. Radiohead so očitke takrat sicer zavračali, so pa sporočili, da se obe strani o zadevi pogovarjata.

Nekaj mesecev pozneje je Del Reyeva med brazilskim delom turneje na festivalu Lollapalooza potrdila, da je tožba že rešena. Potem ko je odpela Get Free kot del dodatka, je oboževalcem rekla, "da zdaj ko je tožbe konec, lahko to pesem poje, kadar koli želi".

The Guardian poroča, da so za komentar zadeve prosili tako predstavnike Del Reyeve kot Radioheada, vendar sta komentar zavrnili obe strani.

Glasbenica je pred časom na Twitterju sporočila, da jo zasedba toži, ker naj bi s skladbo Get Free kopirala njihovo uspešnico Creep. Založba se je na to odzvala, da je res mogoče jasno zaznati elemente iz pesmi Creep, zaradi česar zahtevajo zgolj pravilno navedbo avtorstva oziroma to, da bi med soavtorje Del Reyeva navedla tudi vse, ki so podpisani pod skladbo Creep.

Zgodba se je na naslovnicah znašla predvsem zato, ker so Radiohead zaradi skladbe Creep že preživljali čas v sodnih dvoranah - zasedba The Hollies je v njej namreč prepoznala podrobnosti s skladbo The Air That I Breathe. Po dobljeni tožbi sta med avtorji pesmi navedena tudi Albert Hammond in Mike Hazlewood, ki si zanjo delita avtorski honorar.