Tonyju Bennettu je z albumom Duets II uspel veliki met. Foto: EPA
Tonyju Bennettu je z albumom Duets II uspel veliki met. Foto: EPA

Bennett je tako hkrati postal najstarejši človek, ki se je okitil s številko 1, saj je premagal Boba Dylana, ki se je z albumom Together Through Life uvrstil na sam vrh lestvice leta 2009, ko je bil star 67 let. Bennettov album Duets II je bil v prvem tednu po izidu prodan v 179.000 izvodih, albumov predhodnik, Duets I, pa je leta 2006 v prvem tednu dosegel sicer še večjo prodajo, saj je bil prodan v 202.000 izvodih, vendar je to takrat zadostovalo le za tretje mesto na lestvici.

Duets II prinaša 17 Bennettovih duetov, z njim so tako zapele tudi Lady Gaga, Mariah Carey, Carrie Underwood in seveda pokojna Amy Winehouse, s katero sta poskrbela za uspešnico Body and Soul, ki je pred dvema tednoma izšla prav na njen rojstni dan, ki pa ga žal ni dočakala.

"Odlično sva se imela, ko sva skupaj snemala v studiu, in vem, da je bila Amy zelo zadovoljna s svojim nastopom tistega dne," je skupno snemanje z Winehousovo v londonskem studiu Abbey Road opisal Bennett. "Mislim, da je bila absolutno sijajna, in ta pesem res ujame srž njenega unikatnega umetniškega čuta. Bila je redek talent," je še dodal.