Pesem iz filma Ledeno kraljestvo je požela odlične kritike, doživela pa je tudi slovensko priredbo z naslovom Zaživim. Foto: Kolosej
Pesem iz filma Ledeno kraljestvo je požela odlične kritike, doživela pa je tudi slovensko priredbo z naslovom Zaživim. Foto: Kolosej

Dve leti po tem, ko se je pesem Let It Go ugnezdila v srca oboževalcev Disneyjeve animacije Ledeno kraljestvo in leto po tem, ko je prejela oskarja za najboljšo pesem, se je znova znašla v središču pozornosti.

Pesem, ki sta jo napisala Kristen Anderson-Lopez in Robert Lopez, je močno razburila Geoffreyja Botkina, ki je mnogim Američanom znan po svojih skrajnih stališčih. Botkin, verski fundamentalist in ustanovitelj Zahodnega konservatorija za umetnost in znanost, je na nacionalni konferenci o verskih svoboščinah pesem označil za satanovo himno.

Zbranim na konferenci v Iowi, ki so se je udeležili tudi republikanski predsedniški kandidati Ted Cruz, Bobby Jindal in Mike Huckabee, je po poročanju The Telegrapha povedal, da je pesem Let It Go odgovorna za "vse večji upor Američanov proti Bogu". Po mnenju Botkina velik del krivde nosijo tudi milijoni ljudi, ki v njej uživajo, saj so s tem, ko so "zavrnili božji zakon", postali sovražniki Boga in bodo za to kaznovani.

Tokrat pa ni prvič, da je priljubljena pesem razburila javnost, marca 2014 je skrajni pridigar Kevin Swanson pesem povezal s homoseksualnostjo.