Veliko nagrado je osvojila Lea Sirk. Foto: David Lotrič
Veliko nagrado je osvojila Lea Sirk. Foto: David Lotrič
MMS
Prireditev sta vodili Bernarda Žarn in Lorella Flego. Foto: MMC RTV SLO

Letos mineva 40 let od prvega festivala Melodije morja in sonca. V zadnjih letih je poletni amfiteater portoroškega Avditorija postal dom tega priljubljenega poletnega festivala, ki je gostil tudi letošnji, že 38. MMS.

Veliko nagrado festivala je osvojila letošnja predstavnica Slovenije na Evroviziji - Lea Sirk je prejela največ točk v seštevku točk telefonskega glasovanja, glasovanja občinstva v Avditoriju, glasovanja izbranih radijskih postaj in glasovanja strokovne žirije. Lea Sirk je domov odnesla tudi nagrado strokovne žirije za najboljšo glasbo.

Nagrado žirije za najboljšo izvedbo je dobila Manca Špik za pesem Kjer pomol poljubi morje, nagrado za najboljše besedilo je dobil Bogdan za pesem Kanela, nagrado za najobetavnejšega izvajalca oz. nagrado Danila Kocijančiča pa je prejela skupina Proteus za pesem Odklop.

Strokovno žirijo so jo sestavljali predsednica Marta Zore, Patrik Greblo, Damjan Levec - Emperatrizz, Alesh Maatko in Dajana Makovec.

V nedeljo si boste lahko prebrali reportažo s festivala.

Za pet nagrad strokovne žirije in veliko nagrado festivala se je potegovalo 14 novih poletnih melodij. Poleg omenjenih so se na odru Avditorija Portorož predstavili še Steffy, The Plut Family, Swing Deal, Mila, Laurylin & Jan Bogatič, Irena Vrčkovnik in Mjav, Klapa Semikanta, Prifarski muzikanti, Ana Štokelj in Kalamari. Nastopajoče je spremljala festivalska skupina pod vodstvom Tomija Puricha.

Pester spremljevalni program
Spremljevalni program je bil letos posvečen Bertiju Rodošku, "očetu" festivala. Na oder so stopili Oto Pestner, ki je na festivalu slavil kar štirikrat (dvakrat kot izvajalec in dvakrat kot avtor), gledališki igralec Primož Forte, lanski zmagovalec MMS-ja Isaac Palma in Klemen Orter, ki je na festival MMS 2016 prejel kar tri strokovne nagrade.

Skozi prijetne poletne melodije letošnjega festivala sta nas popeljali Lorella Flego in Bernarda Žarn.

Zmagovalni skladbi 38. MMS-ja in skladbam, ki jih je nagradila žirija, lahko prisluhnete spodaj. Zamudniki pa si lahko ogledate tudi celoten festival.

Lea Sirk - Moj profil
Bogdan: Kanela
Skupina Proteus: Odklop
Manca Špik: Kjer pomol poljubi morje
Lea Sirk - Moj profil
Bogdan: Kanela
Skupina Proteus: Odklop
Manca Špik: Kjer pomol poljubi morje