To je še eden iz vrste namigov, ki jih je 60-letna popdiva v zadnjih tednih objavila na svojih družabnih omrežjih in s katerimi je svetu dala slutiti, da pripravlja nov studijski projekt.

Madonna v napovedi pove, da je Madame X, "vohunka v hiši ljubezni", lahko tudi plesalka, profesorica, gospodinja, zapornica, mati, učiteljica, nuna, svetnica in prostitutka. Madame X potuje po svetu in ves čas zamenjuje identiteto.

Madonna je avgusta na podelitvi MTV-jevih videonagrad s svojo opravo pritegnila veliko pozornosti. Foto: AP
Madonna je avgusta na podelitvi MTV-jevih videonagrad s svojo opravo pritegnila veliko pozornosti. Foto: AP

Madonna, kot omenjeno, že nekaj tednov z oboževalci deli namige o novem albumu. V začetku meseca je na Instagramu objavila veliko črko X, konec marca pa so jo ujeli med snemanjem videospota na Portugalskem. Datum izida albuma sicer še ni znan.

Nastop v finalu Evrovizije?

Prejšnji teden so izraelski organizatorji tekmovanja za pesem Evrovizije naznanili, da bo Madonna verjetno nastopila na finalnem večeru tekmovanja, ki bo maja v Tel Avivu. Zapela naj bi dve skladbi, med njima eno s prihajajočega albuma. Odzivi na njen nastop so različni, saj nekateri menijo, da bo glasbenica z njim širši javnosti sporočila, da je proti palestinskemu boju za svobodo.

Oboževalci na nogah, Madonna za milijon dolarjev v Tel Aviv

Madonna se je kot Madonna Louise Veronica Ciccone leta 1958 rodila italijanskim priseljencem v ZDA. Z 20 leti je odšla v New York, sledilo pa je obdobje, ko je plesala in pela v disko klubih po ZDA in Evropi.

Leta 1982 je podpisala prvo snemalno pogodbo in leta 1983 izdala prvenec Madonna. Prodor na svetovno sceno ji je uspel z drugim albumom Like a Virgin leta 1984. Naslov filma Blonde Ambition pa se navezuje na istoimensko pevkino turnejo leta 1990 ob izidu njenega četrtega studijskega albuma Like A Prayer.

Poleg 13 studijskih albumov, zadnjega z naslovom Rebel Heart je izdala leta 2015, je zvezdnica nastopila v vrsti filmov. Za naslovno vlogo v muzikalu Evita je prejela zlati globus.

Za glasbeno ustvarjanje pa je Madonna, ki je v svoji karieri zamenjala vrsto podob in glasbenih izrazov, prejela številne nagrade, med njimi grammyja za albuma Ray of Light (1998) in Confessions on a Dance Floor (2005).

Med njenimi večnimi uspešnicami so pesmi, kot so Like a Virgin, Into the Groove, Papa Don't Preach, Like a Prayer, Vogue in Frozen.