Letos so se organizatorji odločili, da ospredja glasbenega nabora ne bodo krojile ženske.  Foto: Reuters
Letos so se organizatorji odločili, da ospredja glasbenega nabora ne bodo krojile ženske. Foto: Reuters

V zadnjih treh letih so obiskovalci med drugim uživali v udarnih nastopih Lady Gaga, Beyonce (v sklopu njenega nastopa so pri Netflixu posneli tudi dokumentarec) in Ariane Grande, letos pa so se organizatorji za aprilska konca tedna, ki postrežeta z enakim naborom nastopajočih, odločili drugače.

Od glasbenic so na seznamu nastopajočih Lana Del Rey, Megan Thee Stallion in Summer Walker, nobena pa nima tako vidne vloge kot zgoraj omenjene v prejšnjih letih.

Poleg omenjenih bodo med drugim nastopili še Lewis Capaldi, Calvin Harris, Yungblud in Thom Yorke, ki pa bo tokrat na odru stal brez zasedbe Radiohead (kot glavni izvajalci so nastopili leta 2017).

Frank Ocean na Coachelli ni nastopil od leta 2012, gre pa za enega bolj priljubljenih glasbenikov preteklega desetletja – celo do te mere, da ko so krožile govorice, da bo nastopil na festivalu Camp Flog Gnaw, potem pa se je na odru pojavil Drake, so bili obiskovalci tako razočarani, da so ga popolnoma izžvižgali.

Rage Against The Machine so stari znanci festivala, nastopili so celo na prvem leta 1999, potem pa se vrnili še leta 2007.

BBC poroča, da je bila tradicija ospredja glasbenic na tem velikem festivalu izjemno kratka. Čeprav so v zadnjih letih močno dvignili število ženskih nastopov, pa številni menijo, da gre za zamujeno priložnost, saj možnosti glavnega nastopa niso ponudili Lani Del Rey ali FKA Twigs – sploh zaradi dejstva, da sta lani izdali albuma, ki sta bila izjemno dobro kritiško sprejeta.