Dolgoletni par Lucy in Larry gresta po stopinjah Larryjevega prijatelja Sergeya Brina in Anne Wojcicki, ki sta si zvestobo obljubila pred pol leta, prav tako na Karibih. Foto: Reuters
Dolgoletni par Lucy in Larry gresta po stopinjah Larryjevega prijatelja Sergeya Brina in Anne Wojcicki, ki sta si zvestobo obljubila pred pol leta, prav tako na Karibih. Foto: Reuters
Larry Page
Larry Page je eden najbogatejših Zemljanov, saj ima pod palcem najmanj 20 milijard ameriških dolarjev. Foto: EPA

V javnost so pricurljale novice, da bo ta konec tedna prav poseben za ameriškega multimilijarderja Larryja Pagea in njegovo zaročenko Lucy Southworth. Na zasebnem otoku Necker, ki leži v Karibih in je last britanskega bogataša Richarda Bransona, si bosta namreč obljubila zvestobo.

34-letni Page in njegova sedem let mlajša zaročenka sta na slovesnost baje povabila okoli 600 gostov. Njihova imena so sicer strogo zaupna skrivnost, a kljub temu se je razvedelo, da bodo med svati irski rockzvezdnik Bono, nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton in njegova soproga Hillary ter številni bogati in uspešni poslovneži.

Branson bo njegova poročna priča
Page je otok najel pri Richardu Bransonu, lastniku družbe Virgin, ki ima med drugim v lasti tudi glasbeno založbo Virgin Records, in ga pri tem prosil tudi, naj bo njegova poročna priča. Poleg tega je zakupil tudi vse hotele na sosednjem otoku Virgin Gorda, kjer se bodo namestili gostje. Na slovesnost na otok Necker jih bodo prepeljali s helikopterji.

Ameriški strokovnjaki za načtovanje porok ocenjujejo, da je Page za najem otoka plačal od enega izmed dveh milijonov dolarjev, pri tem pa dodajajo, da se vse več zares bogatih odloča za najem otokov ob posebnih priložnostih. "Najem otoka je vedno bolj priljubljen, saj je na otoku lažje zagotoviti varnost in predvsem zasebnost," je povedal eden izmed vodilnih newyorških načrtovalcev dogodkov, Preston Bailey.

Tudi plavolasa Lucy ni od muh
Page je svoje milijarde zaslužil, potem ko je skupaj s prijateljem Sergeyem Brinom, ki ga je spoznal med študijem, ustanovil spletni iskalnik Google. Tudi Pageva nevesta Lucy Southworth ni od muh - čeprav s svojim videzom plavolase lepotičke močno spominja na kakšno manekenko, je v resnici znanstvenica. Pravkar končuje doktorat na univerzi Stanford iz biomedicinske informatike, v žepu pa že ima diplomi iz Oxforda in univerze v Pensilvaniji. Poleg tega je nekaj časa delala kot zdravnica v Južni Afriki.

T. K.