V tožbi zahteva 44 milijonov dolarjev. Foto: AP
V tožbi zahteva 44 milijonov dolarjev. Foto: AP

V začetku marca je vložil tožbo, v kateri od Heardove zahteva odškodnino v višini 44 milijonov evrov. Vir blizu zvezdnika je pojasnil, da tega razmerja nikakor ne more primerjati z nobenim prejšnjim ter da močno obžaluje, da se je vanjo sploh kdaj zaljubil.

"Upa, da bo ta tožba prinesla nekakšno olajšanje, saj ima občutek, da še nikoli ni bil v razmerju, ki bi ga toliko stalo tako na kariernem kot tudi na zasebnem področju," pravi vir in dodaja, da ima Depp občutek, da je Amber z vsemi obtožbami resnično pretiravala.

Maja 2016 je Heardova namreč vložila zahtevo za prepoved približevanja, saj je trdila, da jo je Depp fizično in psihično zlorabljal. Kaplja čez rob pa je bil članek Heardove iz decembra 2018, ki je izšel v časopisu Washington Post, z naslovom: "Spregovorila sem proti spolnemu nasilju in bila privezana na sramotilni steber naše kulture. To se mora spremeniti."

Popravlja svojo javno podobo

Deppovi odvetniki trdijo, da si je Heardova zgodbo o zlorabi že leta 2016 izmislila, da bi pritegnila pozornost medijev in na ta način zagnala svojo kariero. Zdaj Depp poskuša narediti vse, kar je v njegovi moči, da bi svojo podobo, ki je zaradi škandala močno trpela, popravil, in upa, da bo to lahko storil ravno s to tožbo, da bodo tako oboževalci kot filmski ustvarjalci videli, da nikakor ni pošast, za katero ga je označila Heardova.

Depp in Heardova sta se spoznala leta 2011 med snemanjem filma Zapiti dnevnik (The Rum Diary), kmalu zatem pa je med njima preskočila iskrica, ki naj bi bila kriva tudi za razpad 14-letne Deppove zveze s francosko igralko in pevko Vanesso Paradis, v kateri sta se jima rodila dva otroka. Heardova je bila v času, ko je spoznala Deppa, v dolgoletni zvezi s havajsko umetnico in fotografinjo Tasyo van Ree.

Hollywoodski zvezdnik je moral pred Heardovo poklekniti kar dvakrat, saj si je prvič vzela nekaj časa za premislek, drugič pa je le privolila. Leta 2014 se je na njeni roki že lesketal zaročni prstan, leto pozneje pa sta se sprehodila do oltarja. Njuna ločitev je bila dokončna avgusta 2016, igralec pa je bil ob tem "lažji" za sedem milijonov dolarjev.