Zvezdnika sta bila po zgolj enem mesecu razmerja že zaročena, potem pa sta se nekaj mesecev pozneje razšla. Foto: AP
Zvezdnika sta bila po zgolj enem mesecu razmerja že zaročena, potem pa sta se nekaj mesecev pozneje razšla. Foto: AP
Pete Davidson je objavo, ki je dvignila toliko prahu, skupaj s celotnim profilom na Instagramu že izbrisal. Foto: AP

Vznemirjeni so bili tudi njegovi oboževalci, 25-letni zvezdnik pa je do zdaj objavo, s katero je namigoval na samomor, že izbrisal. "Res nočem več biti na tem svetu. Po najboljših močeh se trudim, da bi ostal tukaj, a ne vem, kako dolgo še lahko zdržim. Vse, kar sem kadar koli želel, je bila pomoč ljudem. Zapomnite si, kaj sem vam povedal," je zapisal v zdaj že izbrisani objavi, pozneje pa je izbrisal še celoten profil na Instagramu.

Newyorška policija je po tem, ko je obiskala njegov dom, za BBC potrdila, da je zvezdnik, ki ima osebnostno motnjo, na varnem. Zgolj nekaj ur po objavi je že nastopal v oddaji Saturday Night Live, v kateri je napovedal gostjo Miley Cyrus.

Zvezdnik je sicer pred kratkim spregovoril tudi o osebnostni motnji, ki vpliva na njegovo razpoloženje in na to, kako komunicira z ljudmi. "Že večkrat sem javno govoril o svojih samomorilnih mislih, saj sem upal, da bodo komu, ki se spoprijema s podobnim, moje besede pomagale."

Na pomoč priskočila tudi Ariana
Podporo je izrazila tudi njegova nekdanja zaročenka Ariana Grande, ki pa je svoje objave na Twitterju ravno tako že izbrisala. Kot poročajo tuji mediji, se je odpravila v stavbo, kjer Davidson snema oddajo Saturday Night Live. "Sem spodaj in ne grem nikamor, če potrebuješ nekoga ali nekaj. Vem, da imaš vse, ki jih potrebuješ, in to nisem jaz, ampak vseeno sem tukaj," je zapisala.

Tudi za Grandejevo je težko leto, saj so njenega nekdanjega partnerja Maca Millerja septembra na njegovem domu našli mrtvega, šlo pa naj bi za predoziranje, poleg tega pa se je še vedno spopadala tudi s posttravmatsko stresno motnjo zaradi terorističnega napada, do katerega je prišlo po njenem koncertu v Manchestru.

Glasbenica in Davidson sta bila par od maja letos, zaročila sta se mesec pozneje, nato pa sta se oktobra razšla.

Če čutiš hudo duševno stisko ali imaš samomorilne misli, poišči strokovno pomoč v organizacijah, ki nudijo neposredno pomoč. Lahko se obrneš na svojega osebnega zdravnika ali na:

• 112 – Center za obveščanje (za takojšnjo nujno pomoč)

• 116 123 – Zaupni telefon Samarijan in Sopotnik (24h/dan)

• 116 111 – TOM – telefon za otroke in mladostnike (vsak dan med 12. in 20. uro)

• 01 520 99 00 – Klic v duševni stiski (vsak dan med 19. in 7. uro zjutraj)

• 031 233 211 – Ženska svetovalnica – krizni center (24h/dan)

www.tosemjaz.net – pomoč za mlade

www.zivziv.si – spletna postaja za razumevanje samomora

Za odrasle so v zdravstvenih domovih brezplačno na voljo delavnice Podpora pri spoprijemanju z depresijo. Prav tako so na voljo brezplačna svetovanja v svetovalnicah Posvet:

• 031 704 707, info@posvet.org – Psihološke svetovalnice Posvet v naslednjih krajih: Ljubljana, Kranj, Postojna, Nova Gorica, Murska Sobota, Slovenj Gradec, Sevnica in Koper (za naročanje pokličite od ponedeljka do petka med 12. in 19. uro)

• 031 778 772, svetovalnica@nijz.si – Psihološki svetovalnici Posvet v Celju in Laškem (za naročanje pokličite od ponedeljka do petka med 8. in 15. uro)