Foto: Reuters
Foto: Reuters

Moči sta v Miamiju, kjer živi številčna latinskoameriška skupnost, združili Jennifer Lopez in Shakira ter v spremstvu plesalcev in glasbenih gostov vsaka prispevali svoj slog v 12-minutnem nastopu med odmorom.

Shakira v elemntu. Foto: Reuters
Shakira v elemntu. Foto: Reuters

Divja Shakira
Točko je začela kolumbijska zvezdnica Shakira s pesmijo She Wolf, oblečena v oprijeto rdečo oblekico, v roke je nato vzela tudi električno kitaro, bobnala, med eno izmed pesmi pa jo je občinstvo celo nosilo po rokah. Svoj del je pevka, ki je sicer prav včeraj praznovala svoj 43. rojstni dan, na velikansko navdušenje občinstva sklenila z uspešnico Hips Don’t Lie, nato pa je oder z droga prevzela J.Lo, ki je začela s pesmijo Jenny from the Block.

Sorodna novica "Napačna zvezna država!" Trump zaradi zemljepisa spet tarča posmeha.

J.Lo s hčerko
Posnetek iz zraka je razkril velik rumen in vijoličast križ v barvah Los Angeles Lakersov, kar je predstavljajo poklon nedavno umrlemu košarkarskemu zvezdniku Kobeju Bryantu, nato pa je na oder skupaj z otroškim pevskim zborom prišla Lopezina 11-letna hčerka Emme Maribel, ki je pela upočasnjeno različico materine uspešnice Let's get Loud, zmešano z Born In The USA Brucea Springsteena, z bobni pa ji je ritem dajala nihče drug kot Shakira.

Lopezova se je na oder vrnila v plašču, ki je bil na zunanji strani videti kot ameriška zastava. Ko pa je 50-letnica plašč razprla, je bilo na notranji strani mogoče prepoznati zastavo Portorika. Karibski otok je revno območje ZDA s samoupravo in ves čas se pojavljajo debate, ali bi ameriški predsednik Donald Trump moral bolj pomagati Portoriku, od koder prihajajo tudi starši glasbene zvezdnice.

Jennifer Lopez in Emme Maribel. Foto: Reuters
Jennifer Lopez in Emme Maribel. Foto: Reuters

Mikrofon je nato spet prijela tudi Shakira in nastop sta zaključili s himno svetovnega prvenstva v nogometu leta 2010 v Južni Afriki Waka Waka (This Time for Africa), nebo nad stadionom pa je razsvetlil velikanski ognjemet.

Celotni nastop si lahko ogledate tukaj:

Navdušenje gledalcev
Njun nastop je požel veliko navdušenja tudi na družbenih omrežjih. Oglasila se je pevka Lady Gaga, ki je tudi sama že nastopala na Super bowlu. Ameriška pevka je na Twitterju napisala: "Kakšen zabaven polčas, ves čas sem plesala in se smejala. Kakšni močni, seksi ženski. Tako na televiziji kot v živo."

Finale ameriškega nogometa NFL, ki ga je s preobratom zadnji četrtini dobil Kansas City, je bil velik spektakel. Foto: Reuters
Finale ameriškega nogometa NFL, ki ga je s preobratom zadnji četrtini dobil Kansas City, je bil velik spektakel. Foto: Reuters

Britanski BBC pa je zapisal, da je bil po zadnjih dveh mlačnih nastopih to znova pravi spektakel.

Zabavni program med polčasom finala ameriškega nogometa je eden največjih šovov leta in javnost vedno z velikim zanimanjem spremlja, koga bo doletela ta čast.

Lani so se na primer mnogi glasbeniki, med drugim Pink, Cardi B in Rihanna, odločili, da bodo nastop bojkotirali zaradi solidarnosti z igralci v ligi NFL, ki so izražali svoj protest proti policijskemu nasilju nad temnopoltimi Američani in so med ameriško himno pokleknili.

Nazadnje so pod plazom kritik nastopili Maroon 5 in Travis Scott, leto prej pa Justin Timberlake, ki so mu kritiki očitali pomanjkanje vsebine, češ da mu je zmanjkalo tam, kjer so njegovi predhodniki v preteklih letih zablesteli ‒ v sporočilu, duši, pomenu.

Aplavz tudi za Demi
Nastopajoči za svoje nastope na Super Bowlu niso plačani, dobijo pa v zameno več kot stomilijonsko občinstvo. Vsako leto eden izmed zvezdnikov zapeje tudi ameriško himno. Letos je to storila Demi Lovato, njen čustveni nastop, za katerega je tudi ona požela odlične kritike, pa je bil po grammyjih šele drugi javni po predoziranju, ki je bilo julija leta 2018 zanjo skoraj usodno.

Letošnja izvedba ameriške himne: