Igralec, mojster improvizacije in ljubitelj dobrega humorja. Foto: EPA
Igralec, mojster improvizacije in ljubitelj dobrega humorja. Foto: EPA

V komičnem pismu skupina obtožuje Murrayja nedovoljene uporabe skladbe Listen to the Music. "To je čudovita pesem. Vem, da se strinjate, saj jo še naprej uporabljate v svojih oglasih za majice," je v uvodu pritožbe zapisal odvetnik skupine Peter Paterno. "Glede na to, da skupina ni prejela nobenega nadomestila za uporabo, bi morali ime podjetja iz Zero Hucks Given spremeniti v Zero Bucks Given (nič izročenih dolarjev, op.)."

V nadaljevanju Paterno navaja ameriški zakon o avtorskih pravicah, ki bi ga Murray moral poznati. Pismo se konča provokativno: "Z nedovoljeno uporabo glasbe bi se sprijaznili, če majice ne bi bile tako grde."

Murrayjevi predstavniki vrnili šaljiv odgovor

Hitro so se odzvali tudi odvetniki Murrayjevega podjetja, prav tako hudomušno. Odvetnik Alexander Yoffe je izrazil navdušenje, da jim je tudi v teh časih uspelo najti razlog za več kot potreben smeh. "Hvaležni smo, da ste se odločili bitko izpeljati v maniri vaše skladbe Takin’ It to the Streets (na ulici, op.) in ne na sodišču," pismo povzema portal Rolling Stone. Yoffe ob koncu povratnega pisma članom skupine obljubi brezplačne majice, saj si želi, da postanejo oboževalci znamke.