Ellen upa, da bo komu lažje zaradi njenega razkritja. Foto: EPA
Ellen upa, da bo komu lažje zaradi njenega razkritja. Foto: EPA

26-letna zvezdnica, ki se je spomnimo iz filmov Divje mrhe, Izvor in Juno, je na gejevski konferenci Time to THRIVE v Las Vegasu stopila pred mikrofon in dejala: "Danes sem tukaj, ker sem istospolno usmerjena. In zato, ker lahko morda kaj spremenim."

Priznala je, da se je za ta korak odločila, ker je imela dovolj skrivanja in laganja. Zaradi tega je namreč zelo trpela, je dejala. Skrivanje pa je slabo vplivalo tako na njeno duševno zdravje kot na njena ljubezenska razmerja.

Na konferenco pa ni prišla le zaradi sebe, ampak tudi zaradi drugih gejev, ki jih je svetu strah razkriti svojo spolno usmerjenost. Ellen je povedala, da je njej zelo pomagalo, ko so nekateri javno priznali, da so geji, pri tem je posebej izpostavila igralca ameriškega nogometa Michaela Sama, ki je iskreno spregovoril le nekaj dni pred igralko.

Pageevo so sicer mediji redno povezovali s številnimi igralci, med drugim tudi z Elijahom Woodom, pa tudi z igralko Drew Barrymore, s katero sta skupaj nastopili v filmu Divje mrhe. Preteklo leto naj bi bila v zvezi s švedskim igralcem Alexandrom Skarsgardom (Prava kri), vendar pa sta očitno le dobra prijatelja, kot sta že večkrat zatrdila oba.