Ustanovitelj skupine, basist Steve Harris, je velik ljubitelj nogometa. Za West Ham pesti stiska že pet desetletij. Foto: AP

Novi dresi angleškega prvoligaša bodo na prodajnih policah na voljo že prvi teden v decembru, klub pa jih je po pesmi Iron Maidna poimenoval kar Die With Your Boots On. Za zdaj še ni znano, ali bodo nogometaši novi dres nosili tudi na svojih tekmah.

Ustanovitelj skupine in basist Steve Harris je sicer znan kot vnet navijač tega kluba in že več desetletij na svojih koncertih nosi takšne in drugačne klubske izdelke. "Ko sem bil star devet let, sem videl tekmo med West Hamom in Newcastlom. Moj prijatelj je bil leto starejši. West Ham je zmagal s 4:3 in me zasvojil," se prve tekme na klubskih spletnih straneh spominja Harris, ki je od takrat že pet desetletij zvest navijač te ekipe.

Zanimivo je, da je bil tudi Harris v najstniških letih odličen nogometaš. Zaigral je tudi v mladinski ekipi West Hama, pozneje pa se je odločil za glasbeno kariero. "Bilo je super, a s 14 leti sem bil premlad za šport. Želel sem si samo spiti nekaj piv in spoznati kakšno dekle. To seveda ne gre skupaj z nogometom. Tam si želijo, da si zgodaj v postelji," je o koncu nogometne kariere še povedal Harris.