Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Afrika - Arhiv

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Sudanska vojska in protestniki zapečatili dogovor o skupnem vladanju

Sudanska vojska in predstavniki protestnikov so v sudanski prestolnici Kartum uradno podpisali ustavno izjavo, ki tlakuje pot prehodu na civilno oblast v državi.

Nigerija mora irskemu podjetju plačati devet milijard dolarjev odškodnine

Britansko sodišče je odločilo, da mora nigerijska vlada podjetju v irski lasti P&ID, ki je želelo zgraditi rafinerijo zemeljskega plina, plačati devet milijard dolarjev, ker država ni zagotovila dobave plina ali postavila obljubljenega plinovoda.

V Harareju policija nasilno razgnala opozicijske protestnike

V Zimbabveju so izbruhnili protesti med policijo in podporniki opozicije, potem ko je sodišče zavrnilo predlog opozicije, da prekliče prepoved napovedanih protestov.

V tovarnah Levi'sa in Wranglerja delavke silili v seks

Preiskava tovarn ameriških kavbojk v Afriki je razkrila sistematične spolne zlorabe tako s strani lokalnih kot tujih upravnikov.

Novo zdravilo proti eboli - preživelo 90 odstotkov bolnikov

Ebola bi kmalu lahko postala bolezen, ki se jo bo dalo preprečiti in ozdraviti, so optimistični znanstveniki, potem ko so na bolnikih zelo uspešno preizkusili dve zdravili proti tej bolezni.

V eksploziji cisterne v Tanzaniji umrlo najmanj 60 ljudi

V Tanzaniji je v eksploziji cisterne z gorivom umrlo najmanj 60 ljudi, 70 pa je ranjenih. Ljudje so skušali iz vozila, ki se je prevrnilo na cesti, izčrpati gorivo, je sporočila policija.

Tretjina prebivalcev Zimbabveja se bori s pomanjkanjem hrane

V Zimbabveju več kot pet milijonov ljudi, kar predstavlja tretjino prebivalstva, občuti pomanjkanje hrane. "Vlada izredno stanje, razmere bodo kmalu pripeljale do stradanja," opozarjajo Združeni narodi.

V zračnem napadu Haftarjevih sil na jugu Libije umrlo 42 civilistov

V zračnem napadu sil uporniškega generala Halife Haftarja na mesto Murzuk je bilo v nedeljo ubitih najmanj 42 svatov na poroki.

Nesrečo v Kairu povzročilo vozilo, s katerim so teroristi načrtovali napad

20 ljudi je bilo ubitih in 47 ranjenih po eksploziji avtomobila, napolnjenega z razstrelivi, pred glavno onkološko bolnišnico v Kairu, s katerim so nameravali izvesti teroristični napad.

Lepši obeti za Sudan: vojska in opozicija podpisali dogovor o delitvi oblasti

Sudanska vojska in opozicija sta podpisali izjavo o prihodnji ureditvi države, ki predvideva delitev moči in oblikovanje skupnega civilno-vojaškega sveta, ki bo nadzoroval oblikovanje prehodne civilne vlade in parlamenta.

Suženjska "vrata brez vrnitve" - iz Gane na ameriške plantaže

V teh dneh mineva 400 let, odkar so prepeljali prve afriške sužnje iz pristanišč v Gani v Severno Ameriko, da bi delali na tamkajšnjih plantažah angleških kolonizatorjev.

Mozambiška vlada in uporniški Renamo uradno končala desetletja spopadov

Predsednik Mozambika Filipe Nyusi in vodja Renama Ossufo Momade sta 27 let po koncu državljanske vojne podpisala mirovni sporazum in uradno končala oborožene spopade med vlado in uporniškim gibanjem.

Ruanda zaradi ebole zaprla mejo z DR Kongo

V Gomi, prestolnici pokrajine Severni Kivu v DR Kongo, je zaradi okužbe z virusom ebole umrl tretji človek, sosednja Ruanda pa je ob razširitvi virusa iz odročnih delov v mesto zaprla del meje med državama.

Sudan po strelih na dijake in protestih zaprl vse izobraževalne ustanove

Sudanske vojaške oblasti so za nedoločen čas zaprle vse šole v državi, potem ko so šolarji na več množičnih demonstracijah protestirali proti streljanju na ponedeljkovih protestih, v katerem je bilo ubitih pet dijakov.

Boko Haram ubil najmanj 65 ljudi, ki so se vračali s pogreba

Pripadniki teroristične skupine Boho Haram so v nigerijski severovzhodni državi Borno ubili najmanj 65 ljudi, ki so se vračali s pogreba.

Nesreča ladje z več kot 200 prebežniki pred obalo Libije

Pred obalo Libije je po nesreči lesene ladje pri mestu Khoms blizu Tripolisa pogrešanih najmanj 115 prebežnikov, 134 jim jih je uspelo rešiti.

Umrl prvi demokratično izvoljeni predsednik Tunizije

V 93. letu starosti je umrl tunizijski predsednik Bedži Kaid Esebsi, ki je bil ključna figura v prehodu v demokratično družbo po revoluciji leta 2011.

Morilce obglavljenih skandinavskih turistk obsodili na smrt

Tri podpornike skrajne Islamske države je maroško sodišče zaradi umora dveh skandinavskih turistk, lani decembra so ju med pohodom po Visokem Atlasu obglavili, obsodilo na smrt.

WHO razglasil izredno stanje svetovnih razsežnosti

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je v Demokratični republiki Kongo zaradi ponovnega izbruha ebole razglasila izredne razmere svetovnih razsežnosti.

Sudanska vojska in civilisti podpisali dogovor za skupno vladanje

Sudanski vojaški svet in zveza Sile za svobodo in spremembo (FFC) sta po pogajanjih, ki so potekala ponoči, podpisala dogovor o skupnem vladanju za obdobje prihodnjih treh let.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15