Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Svet

S. in J. Amerika Venezuelska vojska pri meji z Brazilijo ustrelila dva človeka

Pred venezuelsko mejo z Brazilijo je vojska streljala na skupino ljudi, ki so ji zaprli pot, pri čemer sta umrla dva človeka, več je ranjenih. Predsednik Nicolas Maduro je mejo predtem zaprl, da bi preprečil prihod humanitarne pomoči v državo.

221

Azija z Oceanijo IAEA: Iran tudi po ameriškem odstopu upošteva zahteve jedrskega dogovora

Mednarodna agencija za jedrsko energijo (IAEA) je sporočila, da je Iran pri svojih jedrskih dejavnostih ostal v mejah sklenjenega dogovora s svetovnimi velesilami iz leta 2015, od katerega so lani odstopile ZDA in proti Iranu uvedle nove sankcije.

3

Azija z Oceanijo Savdska Arabija z nafto podmazala dobre odnose s Kitajsko

Savdski prestolonaslednik Mohamed bin Salman je v okviru azijske turneje obiskal Kitajsko, kjer je odobril deset milijard dolarjev investicij v naftno rafinerijo in izrazil podporo "kitajskim varnostnim ukrepom"; tj. internacijskim centrom za Ujgure.

30

Evropa Hrvaška: Težave z računalniki povzročile zastoje na meji z BiH-om

Na večini mejnih prehodov med Hrvaško ter Bosno in Hercegovino so zaradi težav z računalniškim sistemom hrvaškega notranjega ministrstva čez dan nastali dolgi zastoji. Ministrstvo je sporočilo, da so popoldne težave odpravili.

4

Evropska unija Irska pripravila zakonodajo za brexit brez dogovora

Irska vlada je objavila osnutek zakonodaje, ki bo urejala različna področja, če bo Združeno kraljestvo zapustilo Evropsko unijo brez dogovora. Irski zunanji minister Simon Coveney je posvaril, da bo brexit brez dogovora slab za vse tri omenjene strani.

2

S. in J. Amerika Iz Venezuele bi se lahko razširile nalezljive bolezni

Zaradi razpada zdravstvenega sistema v Venezueli bi lahko v celotni Latinski Ameriki prišli do epidemij različnih bolezni, kot so malarija, vročica denga, okužbe z virusom Zika in druge, so posvarili strokovnjaki.

195

Več novic iz sveta

Azija z Oceanijo Severna Koreja prosi za hrano; lačen je vsak drugi prebivalec

Severna Koreja je Združene narode zaprosila za pomoč zaradi hudega pomanjkanja hrane. Državi primanjkuje 1,4 milijona ton hrane.

154

Afrika Preveč slonov? Bocvana razmišlja, da bi znova dovolila lov nanje.

Bocvanska vlada je predstavila dokument, v katerem se zavzema za umik prepovedi lova na slone, zakol slonov ter predelavo njihovega mesa za konzervirano hrano za hišne ljubljenčke.

11

Bližnji vzhod V Siriji bo tudi po umiku ZDA v sklopu mirovnih sil ostalo 200 ameriških vojakov

Ameriška vojska bo po umiku iz Sirije v tej državi ohranila okoli 200 vojakov. Šlo bo za mirovne sile, ki bodo v Siriji ostale nekaj časa, so sporočili iz Bele hiše.

15

S. in J. Amerika Primer igralca, ki naj bi uprizoril lažni napad, dobil tudi politične razsežnosti

Na sodišču v Chicagu se je pojavil igralec Jussie Smollett, ki je obtožen lažne prijave rasističnega in homofobnega napada. Sodnik je dejal, da je njegova prevara, če se bo izkazalo, da so obtožbe utemeljene, "popolnoma nezaslišana" in "odvratna".

53
Več novic

Evropska unija

Obsodba Slovenije zaradi nepriznane pokojnine bivšemu pripadniku JLA-ja

Evropsko sodišče za človekove pravice v Strasbourgu je odločilo, da mora Slovenija v treh mesecih nekdanjemu pripadniku JLA-ja Milosavu Aleksiću plačati 75.000 evrov odšodnine, ker mu niso priznali starostne pokojnine.

33

Cerar po srečanju s Huntom: Brexit brez dogovora bi bil poraz za obe strani

Slovenski in britanski zunanji minister Miro Cerar in Jeremy Hunt sta poudarila, da si tako Slovenija kot Velika Britanija prizadevata zaščititi status in pravice državljanov obeh strani po izstopu Združenega kraljestva iz Evropske unije.

16

Merklova po kampanji Orbana izrazila solidarnost z Junckerjem

Angela Merkel je izrazila podporo predsedniku Evropske komisije Jean-Claudu Junckerju, nad katerega se je s kampanjo spravil madžarski premier Viktor Orban.

55

Theresa May: Dosegli napredek glede irskega varovala, a zmanjkuje časa

Britanska premierka Theresa May je dejala, da so dosegli napredek glede vprašanja varovala na irski meji, zaradi katerega je propadel njen dogovor z EU-jem o brexitu, a je dodala, da jim zmanjkuje časa, da dorečejo spremembe.

14
Več

Izbor

S. in J. Amerika Elliott Abrams: Diplomat krvavih rok na čelu ameriške akcije v Venezueli

Elliott Abrams, neokonservativni veteranski diplomat z angažmaji na področju človekovih pravic ali vojni zločinec, katerega prstne odtise najdemo v aferah in pobojih od Irana do Salvadorja?

168

MMCpodrobno Orbanova "neliberalna demokracija" - krepitev moči in večanje razkola med Madžari

Kaj se dogaja na Madžarskem? Na eni strani so gospodarski kazalci države spodbudni, država zaznava rast BDP-ja, padec brezposelnosti, povišanje plač.

Evropa Viktor Orban - "zaščitnik" Madžarov in ikona evropske desnice

Ko je maja leta 2015 Jean-Claude Juncker v Bruslju sprejel Viktorja Orbana, ga je pozdravil z besedami: "Pozdravljen, diktator!"

148

Evropa Zadušljivo ogaben vonj bolnega mesa, ki te sili na bruhanje

Hudo bolne krave brez veterinarskega nadzora, zadušljivo ogaben vonj bolnega mesa, ki te sili na bruhanje … Tako poljski preiskovalni novinar Patryk Szczepaniak iz medijske hiše TVN za Val 202 opisuje tri tedne, ki jih je preživel v sporni klavnici.

63

S. in J. Amerika Kdo zares vodi revolucijo v Venezueli? Ljudstvo ali ZDA?

Ko je ameriški predsednik Donald Trump že septembra dejal, da so glede Venezuele "v igri vse opcije", bi se verjetno moralo, vsaj na strani običajno bolj pacifističnega EU-ja, oglasiti več alarmov, kot se je.

466
Več