Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Svet

Afrika Slovenci tlakovali traso gigantskega projekta Velike umetne reke v Libiji

V 80. letih prejšnjega stoletja so v Libiji začeli graditi največje vodovodno omrežje na svetu za oskrbo obalnih delov s podzemno vodo iz puščave. Pri projektu “Velika umetna reka” je sodeloval tudi Geodetski zavod Slovenije.

132

"Grški Watergate" Grčija zaradi prisluškovanja opozicijskemu politiku tone v politično krizo

Grčija se je po razkritju, da so obveščevalci prisluškovali znanemu opozicijskemu politiku, znašla v politični krizi. Premier Kiriakos Micotakis je priznal "morda zakonito prisluškovanje", a trdi, da zanj ni vedel.

2

Evropa Zelenski svari pred streljanjem na nuklearko. Ladijski promet z žitom vse bolj dejaven.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je opozoril, da bodo ukrajinska vojska, obveščevalci in posebne enote posebej ciljali na vse ruske vojake, ki bi streljali na jedrsko elektrarno Zaporožje pod ruskim nadzorom.

202

S. in J. Amerika Mehiške tolpe se spopadajo za prevlado – javno življenje stoji, na ulicah vojska

Mehiko v zadnjih dneh pretresa val spopadov med različnimi karteli, ki se trenutno odvijajo vzdolž meje z ZDA, zato so oblasti na območje napotile več tisoč pripadnikov varnostnih sil.

17

Bližnji vzhod V požaru v koptski cerkvi v Gizi umrlo najmanj 41 ljudi

V požaru, ki je izbruhnil v koptski cerkvi v egiptovskem mestu Giza, je umrlo najmanj 41 ljudi. Požar se je zgodil v času, ko se je pri maši zbralo 5000 vernikov. Večina žrtev naj bi bili otroci.

6

Bližnji vzhod V strelskem napadu v Vzhodnem Jeruzalemu osem ranjenih, med njimi pet Američanov

Neznanec je ponoči streljal na avtobus blizu starega dela mesta v okupiranem Vzhodnem Jeruzalemu in ranil najmanj osem ljudi. Dva sta v kritičnem stanju.

10

Več novic iz sveta

Evropa V hrvaški Istri omejili vse tri požare

V hrvaški Istri so izbruhnili trije gozdni požari, eden v bližini letališča v Pulju, drugi v bližini Svetvinčenata in tretji pri Peroju. Požari so ogrožali tudi hiše, vendar so jih gasilci uspeli omejiti in zdaj nadzorujejo požarišča.

1

Armenija Eksplozija porušila trgovinski center v armenski prestolnici Erevan

V armenski prestolnici Erevan je v nakupovalnem središču odjeknila eksplozija, zaradi katere se je zrušilo več stavb. Poročajo o eni smrtni žrtvi, vendar bi se število lahko še povečalo, saj so številni ljudje ujeti pod ruševinami.

8

Evropa Obdukcijsko poročilo: Če bi Matijanića hospitalizirali, bi imel možnost preživetja

Hrvaški novinar Vladimir Matijanić, ki je umrl, potem ko ga kljub covidu-19 in številnim klicem v bolnišnico niso hospitalizirali, bi imel možnost preživetja, če bi ga pravočasno sprejeli, je pokazalo obdukcijsko poročilo.

22

Podnebni aktivisti v Franciji luknje igrišč za golf zapolnili s cementom

Podnebni aktivisti so v bližini mesta Toulouse na jugu Francije luknje tamkajšnjih igrišč za golf zapolnili s cementom v znak protesta, ker za igrišča ne velja prepoved porabe vode med hudo sušo.

56
Več

Evropska unija

Češko predsedstvo bo predlagalo prepoved vizumov za Ruse na ravni Evropske unije

Češka, ki predseduje Svetu EU-ja, je sporočila, da bodo na neformalnem srečanju konec avgusta predlagali prepoved izdajanja turističnih vizumov za ruske državljane na ravni celotne Evropske unije. K temu sta pred kratkim pozvali Finska in Estonija.

375

Ministrstvo zavrača očitke Italije glede balzamičnega kisa

Očitki Italije glede domnevnih kršitev evropske zakonodaje pri geografsko zaščiteni označbi balzamični kis so neutemeljeni, so sporočili s kmetijskega ministrstva. Omenjeni predpis ni v nasprotju s pravom EU-ja, so prepričani.

15

EU bo preučil finsko-estonski poziv k prepovedi turističnih vizumov za Ruse

Premierki Estonije in Finske sta v zadnjih dneh evropske države pozvali, naj prenehajo izdajati turistične vizume državljanom Rusije. Ministri članic Unije naj bi na neformalnem srečanju konec avgusta preučili predlog.

141

Italija in Slovenija sprti zaradi balzamičnega kisa, spor naj bi reševala Evropska komisija

Italijanska vlada od Evropske komisije zahteva, da proti Sloveniji sproži postopek ugotavljanja kršitev evropske zakonodaje pri geografsko zaščiteni označbi balzamični kis. V Italiji namreč nasprotujejo osnutku slovenskega pravilnika o kakovosti kisa.

9
Več

Presek dneva

Izbor

Vojna proti terorizmu ZDA sporočile, da so v Afganistanu ubile enega od voditeljev Al Kaide Ajmana Al Zavahirija

ZDA so sporočile, da so v nedeljo v napadu z brezpilotnim letalom v Kabulu ubile enega od voditeljev teroristične mreže Al Kaida in nekdanjega tesnega sodelavca Osame bin Ladna Ajmana Al Zavahirija. Talibani so do napada kritični.

246

Zdravje V Braziliji s pomočjo navidezne resničnosti ločili zraščena dvojčka

V Braziliji so s kompleksno operacijo junija uspešno ločili štiriletna dvojčka z zraščenima glavama. Zapleten postopek je vključeval tudi navidezno resničnost in se sodelujočim sprva sploh ni zdel mogoč.

12

Kriza italijanske vlade "Draghi svojega statusa potencialnega rešitelja domovine še ni izgubil."

"Mario Draghi sebe razume kot človeka v službi institucij, zato ni izključeno, da bo kljub nezadovoljstvu prevladala njegova odgovornost do javnega dobrega," pravi dopisnik iz Italije Janko Petrovec.

33

Evropa Slavni atlet Mo Farah razkril, da je v Združeno kraljestvo prišel kot žrtev trgovine z ljudmi

V Somaliji rojeni britanski tekač in nosilec olimpijske medalje Mo Farah je razkril, da je bil kot otrok iz Džibutija nezakonito priveden v Združeno kraljestvo, kjer je moral prva leta delati kot služabnik.

25

Azija Kitajska zatrla protest vlagateljev, ki terjajo svoje življenjske prihranke

Kitajske oblasti so agresivno razgnale miroljubni protest na stotine bančnih vlagateljev, ki so zaman terjali povračilo svojih življenjskih prihrankov od bank, ki so se znašle v vse globlji krizi.

42

Bližnji vzhod Palestinski veleposlanik: Priznanje ni čarobna paličica, ampak dodatno orodje v našem boju

Palestinski nerezidenčni veleposlanik Salah Abdel Šafi je za MMC dejal, da je v pogovorih s predstavniki nove slovenske vlade začutil načelno, a odločno podporo slovenskemu priznanju Palestine kot neodvisne države. Upa, da se bo to zgodilo v tem mandatu.

79

LawTube Kako je Deppovo sojenje pravo sprevrglo v zabavo za množice, pravnike pa v zvezde

Legal Bites, Law & Lumber, Good Lawgic, Rekieta Law, The Lawyer You Know, Nate The Lawyer, Potentially Criminal … Sodni proces Johnnyja Deppa proti Amber Heard je širši javnosti razkril tudi t. i. LawTube, fascinantni svet Youtube pravnikov.

63
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov