slice
Mediji: Francoska policija je ubila osumljenca za streljanje v Strasbourgu
Osumljenec naj bi se radikaliziral v zaporu, 13. december 2018 ob 21:44 Viri v francoski policiji so medijem sporočili, da je policija ubila moškega, osumljenega torkovega streljanja v Strasbourgu.
145
Jemenska vlada in uporniki so se dogovorili o ustavitvi ognja v primeru Hodajde
13
13. december 2018 ob 16:35 Predstavniki jemenske vlade in hutijevskih upornikov so se v Rimbu v bližini Stockholma dogovorili o ustavitvi ognja okrog strateško pomembnega jemenskega pristanišča Hodajda.
DR Kongo: V požaru uničene volilne naprave
1
13. december 2018 ob 20:25 Požar je 10 dni pred predsedniškimi volitvami razdejal skladišče volilne komisije v Kinšasi, glavnem mestu DR Konga. Vzrok za požar še ni potrjen.
Kosovo naj bi v petek dobilo svojo vojsko
25
13. december 2018 ob 18:08 Kosovski parlament naj bi v petek v drugem in zadnjem branju potrdil tri zakone, s katerimi bi sedanje varnostne sile (KSF) preoblikovali v vojsko.
Ankara: hitri vlak trčil v lokomotivo na istem tiru, 9 mrtvih
13
13. december 2018 ob 13:49 V zahodnem delu Ankare se je zgodila huda nesreča hitrega vlaka, v kateri je umrlo devet ljudi, najmanj 47 je ranjenih. Vlak je trčil v lokomotivo, ki je na istem tiru preverjala tračnice.
Madžarska sprejela sporni zakon o zvišanju nadur z 250 na 400 letno Madžarski parlament je potrdil zakon o delavskih pravicah, ki povečuje število dovoljenih nadur z do zdaj dovoljenih 250 na 400 nadur letno, pri čemer je časovni okvir izplačila do tri leta.
136
Britanski parlament bo o dogovoru o brexitu glasoval januarja Britanska premierka Theresa May je obljubila, da bo glasovanje o dogovoru o brexitu do 21. januarja, medtem pa se je znova odpravila na pogovore v Bruselj.
3
Peking krepi pritisk na Kanado: aretirali že dva kanadska državljana Peking se je očitno odločil za maksimalni pritisk na Kanado, kitajski varnostni organi so aretirali Michaela Kovriga, nekdanjega kanadskega diplomata v ZDA, zaradi kršitve notranje varnosti.
150
Osumljenec za napad v Strasbourgu še na begu Osumljenec za teroristični napad v Strasbourgu, v katerem so bili ubiti trije ljudje, 12 pa je ranjenih, je 29-letni Cherif Chekatt, ki naj bi po pripovedovanju prič med napadom po arabsko kričal ...
378
Theresa May ostaja na čelu konservativcev in britanske vlade Britanska premierka Theresa May je preživela glasovanje o nezaupnici na čelu konservativne stranke, s čimer ostaja tudi predsednica vlade.
43
Nekdanji Trumpov odvetnik Cohen dobil tri leta zapora Zvezno sodišče v New Yorku je nekdanjega odvetnika ameriškega predsednika Donalda Trumpa Michaela Cohena obsodilo na tri leta zapora, ker je kršil zakon o financiranju volilne kampanje, utajil davke ...
31
Nagrada saharov za ukrajinskega režiserja Olega Sencova Evropski parlament je v četrtek na slovesnosti v Strasbourgu nagrado saharov za svobodo misli podelil ukrajinskemu režiserju Olegu Sencovu, ki je bil leta 2015 obsojen na 20-letno zaporno kazen.
30
Španski premier napovedal 22-odstotno zvišanje minimalne plače Španski premier Pedro Sánchez je napovedal, da bo njegova vlada prihodnji teden odobrila 22-odstotno zvišanje minimalne plače z letom 2019 na 1.050 evrov.
202
Evropski parlament potrdil prostotrgovinski dogovor med EU-jem in Japonsko Evropski parlament je v Strasbourgu potrdil sporazuma o prosti trgovini in strateškem partnerstvu med Evropsko unijo (EU) in Japonsko.
14
V Egiptu pred obletnico vstaj iz leta 2011 omejili prodajo rumenih jopičev V Egiptu so pred obletnico vstaj iz leta 2011 omejili prodajo rumenih jopičev, da bi protestnikom preprečili posnemanje udeležencev protestov v Franciji.
10

Anketa: 7. december 2018 ob 18:06

Kakšen veter bo zapihal v CDU-ju z novo vodjo Annegret Kramp-Karrenbauer?

Nič se ne bo spremenilo, saj bo še naprej vodila politiko Angele Merkel.
Prinesla bo določene spremembe.
Ne vem.
Arhiv
izbor //svet
Izjava dneva
link
Luka Mesec
11
13. december 2018 ob 18:12 Danes sprejemamo zakon, ki bo omogočil dvig minimalne plače na 700 evrov, ki bo določil, da se dodatki doplačujejo, in ki bo določil, da minimalna plača vselej znaša vsaj 20 odstotkov več od ...
Več novic ...
Kazalo