slice
Bodo zgodovinske volitve Turčijo vrnile v preteklost?
Predvolilni medijski mrk opozicijskih kandidatov, 23. junij 2018 ob 06:40 Nedeljske predčasne predsedniške in parlamentarne volitve v Turčiji bodo morda zadnje demokratične parlamentarne volitve v tej, za zdaj še, sekularni državi.
21
Salvini: "Italija ne more sprejeti niti enega človeka več"
78
22. junij 2018 ob 21:47 Italijanski notranji minister Matteo Salvini pod vprašaj postavlja enotnost Evrope, ki je po njegovih besedah osamila Italijo na področju migracij.
Nasilje na protestih v Nikaragvi skupno zahtevalo več kot 200 smrtnih žrtev
6
22. junij 2018 ob 21:32 Duhovščina si v mestu Masaya prizadeva preprečiti nove spopade med protestniki in policijo. Medameriška komisija je medtem nikaragovske oblasti obsodila resnih kršitev človekovih pravic.
Afganistanski talibani v treh nočeh ubili več kot sto policistov in vojakov
19
22. junij 2018 ob 18:18 Afganistanski talibani so v zadnjih treh nočeh, takoj po izteku tridnevnega premirja med ramazanskim bajramom, ubili več kot sto afganistanskih policistov in vojakov.
ZN: Venezuelska vojska samovoljno ubila več sto civilistov
59
22. junij 2018 ob 14:07 Visoki komisariat Združenih narodov za človekove pravice je opozoril, da vladavina prava v Venezueli "praktično ne obstaja" in da je tamkajšnja vojska pod pretvezo boja proti kriminalu samovoljno ...
Albanija: Centri za prebežnike v zameno za hitrejše približevanje EU-ju? Albanija naj bi bila pripravljena odpreti sprejemne centre za prebežnike, ki želijo znotraj Evropske unije zaprositi za azil.
94
Tri zahteve za evropske državljane, ki želijo po brexitu ostati v Veliki Britaniji D ržavljani Evropske unije, ki želijo po brexitu ostati v Veliki Britaniji, bodo morali potrditi veljavnost osebnih dokumentov, predložiti kazensko evidenco in sporočiti, ali imajo na Otoku stalno ...
20
Sara Netanjahu obtožena, da je v rezidenco naročala obroke in kuharje Sara Netanjahu, žena izraelskega premierja Benjamina, je bila obtožena goljufije in zlorabe zaupanja zaradi zlorabe javnih sredstev.
10
Bruselj uvedel carine na ameriške izdelke. ZDA grozijo s carinami na avtomobile. Carine EU-ja na ameriške izdelke v skupni vrednosti 2,8 milijarde evrov so stopile v veljavo. Ameriški predsednik Donald Trump je nato zagrozil s carinami na avtomobile.
85
Trump naročil združevanje prisilno ločenih priseljenskih otrok in staršev Ameriški predsednik Donald Trump je v četrtek dejal, da je zveznim agencijam ukazal, naj začnejo združevati otroke in starše, ki so jih na ameriško-mehiški meji prisilno ločili.
185
V pričakovanju vladne ofenzive na jugozahodu Sirije na stotine družin v beg Z območij pod nadzorom upornikov na jugozahodu Sirije je v pričakovanju ofenzive vladnih sil pobegnilo na stotine družin. Razseljenih je na tisoče ljudi, po nekaterih podatkih več kot 12.000.
42
Nemčija na račun grške krize zaslužila 2,9 milijarde evrov Finančni ministri z evrskega območja bodo odločali o zadnjem svežnju denarne "pomoči" Grčiji, na račun katere je Nemčija zaslužila 2,9 milijarde evrov.
63
Svarilo Merklovi: Nobenega dogovora na račun nemških davkoplačevalcev Nemška Krščansko-socialna unija (CSU) je kanclerko Angelo Merkel pozvala, naj pred vrhom o migrantski in azilni politiki v Bruslju ne sklepa "nobenega dogovora na račun nemških davkoplačevalcev".
52
Zdravniki brez meja: zdravila naj bi menjali za spolne usluge Humanitarna organizacija Zdravniki brez meja se spoprijema z resnimi obtožbami - tri nekdanje zaposlene poročajo, da so nekateri člani organizacije najemali lokalne mladoletne prostitutke in jim za ...
33
Sporazum med Makedonijo in Grčijo pri Ivanovu, ki ga ne more preprečiti Makedonski predsednik Gjorge Ivanov je v sredo prejel sporazum z Grčijo o imenu Makedonije. Na voljo ima sedem dni, da sporazum podpiše, a sam sporazumu ostro nasprotuje.
5

Anketa: 20. junij 2018 ob 18:41

Ali podpirate Trumpovo politiko ločevanja prebežniških otrok od staršev na ameriški meji, da bi tako prisilil demokrate k sprejetju strožje protipriseljenske zakonodaje?

Da, včasih so drastične rešitve potrebne.
Se ne strinjam, a menim, da se bo taktika izkazala za uspešno.
Ne, se ne strinjam, gre za kruto in nečloveško politiko.
Ne vem, nimam mnenja.
Arhiv
Izjava dneva
link
Matej Tonin
22. junij 2018 ob 13:52 Zavedam se, da je moja vloga začasna. Poskrbel bom predvsem, da bodo postopki konstituiranja DZ-ja tekli nemoteno, hitro in čim bolj učinkovito.
Več novic ...
Kazalo