Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Svet

Avstralija "Koale lahko izumrejo v času naših življenj"

Koale, drevesa objemajoči simbol Avstralije, v domovini ogroža vse več dejavnikov. Njihov naravni življenjski prostor se krči zaradi požarov in izsekavanja gozdov, populacijo pa ogrožajo tudi bolezen klamidija in avtomobilske nesreče.

20

Novi koronavirus Na Hrvaškem bodo lokali kmalu odprli terase, Kurz proti strogemu zaprtju

Hrvaški gostinski lokali bodo 1. marca lahko odprli terase, dovoljene bodo tudi športne dejavnosti v zaprtih objektih, je potrdil premier Andrej Plenković. Medtem se Avstrija spopada s porastom števila novih okužb.

67

Evropa Armenski premier opozoril na poskus vojaškega udara zoper njega

Armenski premier Nikol Pašinjan je opozoril, da želi vojska proti njemu izvesti udar, potem ko je njega in vlado pozvala k odstopu. Pašinjan je že s položaja odstavil načelnika generalštaba vojske.

8

Evropa V povezavi z umorom Daphne Caruane Galizia obtožena še dva moška

Na Malti sta bila v preiskavi umora malteške novinarke Daphne Caruane Galizia v sredo obtožena moška, ki naj bi priskrbela bombo, s katero je bila leta 2017 ubita novinarka.

3

Sodba Nemško sodišče člana sirske obveščevalne službe obsodilo zaradi zločinov proti človeštvu

Sodišče v nemškem Koblenzu je zaradi sodelovanja pri zločinih proti človečnosti na štiri leta in pol zapora obsodilo sirskega državljana Ejada al Hariba, ki je bil član sirske obveščevalne službe. To je prva obsodba te vrste na svetu.

46

Cepljenje po svetu Izrael: državni organi bodo dostopali do podatkov o prebivalcih, ki niso cepljeni

Gana je prejela cepivo proti covidu-19 v okviru programa Covax. Izraelski parlament je sprejel zakon, v skladu s katerim bo lahko vlada z drugimi državnimi in krajevnimi organi delila informacije o ljudeh, ki se niso cepili proti covidu-19.

10

Več novic iz sveta

Covid-19 po Evropi Kurz je za enotno potrdilo o cepljenju na ravni EU-ja, nekatere članice Unije so proti

Avstrijski kancler Sebastian Kurz se je pred virtualnim zasedanjem voditeljev Evropske unije (EU) zavzel za skupno potrdilo o cepljenju na ravni EU-ja. Prejeli bi ga tudi tisti, ki so pravkar preboleli covid-19 ali pa so se testirali na novi koronavirus.

45

Množični protesti Haiti: Ugrabitve, prisilno upokojevanje sodnikov in predsednik, ki ne zapusti stolčka

Protestniki v več mestih na Haitiju zahtevajo, da mora predsednik Jovenel Moise odstopiti. Ko se mu je 7. februarja letos iztekel mandat, svoje funkcije ni hotel zapustiti. Medtem se po državi širijo nasilje in ugrabitve.

57

Hrvaška Petrinjo stresel potres z magnitudo 4,1, na stavbah dodatne poškodbe

V bližini Petrinje na Hrvaškem so nekaj pred 11. uro zaznali precej močen potres z magnitudo 4,1, je sporočila tamkajšnja seizmografska služba. Potres je na nekaterih poslopjih povzročil dodatno škodo.

4

Policija našla mladeniča, ki naj bi pomazala dvojezične krajevne table na avstrijskem Koroškem

Avstrijski policiji je uspelo najti osumljenca, ki naj bi januarja s črno barvo pomazala slovenska imena na dvojezičnih krajevnih napisih na avstrijskem Koroškem. Dvajsetletnik iz Celovca je priznal, da je table pomazal skupaj z 21-letnim kolegom.

30
Več novic

Evropska unija

EU želi okrepitev zmogljivosti za proizvodnjo cepiv

Voditelji članic EU-ja bodo na virtualnem vrhu nadaljevali usklajevanje ukrepov proti pandemiji. Osredotočili naj bi se na krepitev proizvodnje cepiv in pripravljenosti na nove različice virusa.

5

"Za državo najbolje, če se o njej v Bruslju ne govori"

Slovenija se je v preteklih dneh znašla na radarju evropskih inštitucij. Razlog je odnos slovenske vlade do medijev in novinarjev, ki smo ga domači novinarji navajeni, v Bruslju pa je povzročil pravi šok.

113

Venezuela zaradi novih sankcij napovedala izgon veleposlanice EU-ja

Venezuela je zaradi novih sankcij Evropske unije (EU) iz države izgnala veleposlanico EU-ja v Caracasu Isabel Brilhante Pedroso. Da zapusti državo, so ji dali na voljo 72 ur, je sporočil venezuelski zunanji minister Jorge Arreaza.

15

Bruselj poziva Slovenijo, naj imenuje člana evropskega tožilstva

Evropski komisar za pravosodje Didier Reynders je v pismu pravosodni ministrici Lilijani Kozlovič Slovenijo pozval, naj pohiti in potrdi slovenska člana evropskega javnega tožilstva, da bi novi organ s 1. marcem lahko deloval tudi v Sloveniji.

29
Več

Presek dneva

Izbor

Snežna apokalipsa Slovenec iz Teksasa: "Ljudje so imeli v hišah prave kapnike, ne le poplavo"

"Izpade elektrike bi ljudje že preživeli, a nato je zmanjkalo še vode. To je bilo res nenavadno ‒ sneži, mi pa brez vode. Ironija je, da se je to zgodilo v Teksasu, kjer je glavna industrijska panoga energija," je snežno apokalipso opisal Arne Baruca.

161

Afrika Kako je Zanzibar z "nič primeri" (in nič testiranji) postal turistična meka

"Oh, ne, ne, tu ni korone. Uporabljamo naravna zdravila, ingver, limono, hakuna matata. No problem, no corona," se popolnoma suvereno zareži voznik taksija, ki me vozi z zanzibarskega letališča na sever otoka.

248

Novi koronavirus Nataša Pirc Musar: Pri cepilnih potnih listih vidim več težav kot koristi

Kaj prinaša novi potni list o cepljenju ali cepilni potni list proti covidu-19: svobodo ali odvzem le-te? Na Danskem brez njega ne bo mogoče v restavracijo ali na športni dogodek, Kitajci pa so šli še korak dalje.

363

Azija z Oceanijo Tajvan, svetla točka epidemije in gospodarstva, znova tarča kitajskih groženj

Tajvan je le nekaj dni po zamenjavi vodstva ZDA prejel kitajske grožnje z vojno, podkrepljene s preleti bombnikov. Dežela se je sicer izjemno uspešno spopadla s pandemijo covida-19, gospodarska rast pa je po 30 letih celo presegla kitajsko.

65

Janko Petrovec Vrnitev Super Maria

Ključev do razumevanja 67. vlade italijanske republike je veliko, začnimo z geografskim: med njenimi petindvajsetimi člani – če upoštevamo tudi premierja in generalnega sekretarja vlade – je pet južnjakov, dva Rimljana in osemnajst severnjakov.

13

Svetovna trgovinska organizacija "Mehka ženska s trdo roko" - Ngozi Okonjo-Iweala kmalu prva direktorica WTO-ja?

Vodenje Svetovne trgovinske organizacije (WTO) naj bi kmalu prevzela nekdanja nigerijska ministrica Ngozi Okonjo-Iweala, v mednarodni skupnosti poznana po uspešnem delu za Svetovno banko, v Nigeriji pa po nepriljubljenih gospodarskih ukrepih.

49
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov