Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Svet

Avstralija Milijonski Sydney zaradi sto okužb v novo večmesečno zaprtje?

Iz avstralske zvezne države Novi Južni Wales s prestolnico Sydney poročajo o rekordnem številu novih okužb s koronavirusom, zaradi česar širšemu območju Sydneyja, ki se je komaj odprl po mesecu dni, grozi novo večmesečno zaprtje.

67

Napad na kongres "Bilo je kot srednjeveško obleganje – boj mož na moža"

Poseben odbor predstavniškega doma ameriškega kongresa je ob začetku svoje preiskave napada na kongres 6. januarja predstavil dramatična pričanja štirih policistov, ki so branili poslopje pred "drhaljo in teroristi", kot so dejali.

48

Cepljenje V Rimu protesti proti covidnim potrdilom; v Nemčiji kmalu plačljivi testi?

V italijanski prestolnici Rim se je zbralo na stotine nasprotnikov uporabe zelenih oz. covidnih potrdil kot pogoja za vstop v lokale, kinodvorane, gledališča in športne dvorane.

284

Nemčija Dve smrtni žrtvi in 31 ranjenih v eksploziji v kemični tovarni v Leverkusnu

V kemični tovarni v Leverkusnu na zahodu Nemčije je odjeknila eksplozija, v kateri sta umrla najmanj dva človeka, več zaposlenih je ranjenih. Zaradi uhajanja strupenih plinov prebivalce pozivajo, naj ostanejo v zaprtih prostorih in naj ne odpirajo oken.

26

Vatikan Kardinal Becciu na sojenju zaradi milijonske poneverbe

Na vatikanskem sodišču se je začelo zaslišanje zaradi afere z nakupom nepremičnin v Londonu. Na zatožni klopi je deseterica, ki naj bi bila med drugim kriva zlorabe položaja, pranja denarja, goljufije in korupcije.

30

Več novic iz sveta

Hrvaška Vozniku avtobusa po nesreči s smrtnimi žrtvami mesec dni pripora

Sodišče v Slavonskem Brodu je odredilo mesec dni pripora 52-letnemu vozniku avtobusa s Kosova, ki naj bi v nedeljo povzročil prometno nesrečo z desetimi smrtnimi žrtvami. Hrvaško tožilstvo ugotavlja, da je bil voznik nesposoben varnega upravljanja vozila.

28

Evropa Bosanski Srbi nameravajo bojkotirati osrednje institucije BiH-a

Voditelji strank bosanskih Srbov so soglasno odločili, da bodo bojkotirali delo v vseh osrednjih institucijah BiH-a. Gre za protest proti novemu kazenskemu zakoniku visokega predstavnika v BiH-u Valentina Inzka, po katerem je zanikanje genocida kaznivo.

95

Azija z Oceanijo Severna in Južna Koreja po enem letu obnovili neposredno komunikacijo

Severna in Južna Koreja sta znova vzpostavili čezmejne komunikacijske kanale, ki jih je pred dobrim letom prekinil Pjongjang. Voditelja Kim Džong Un in Mun Dže In sta že opravila prvi telefonski pogovor.

10

Ameriške bojne enote se bodo do konca leta umaknile iz Iraka

Ameriški predsednik Joe Biden in iraški premier Mustafa Al Kadhimi sta podpisala dogovor, s katerim se bodo ameriške bojne enote umaknile iz Iraka do konca leta 2021. Ameriške sile sicer ostajajo v državi v vlogi svetovalcev.

30
Več novic

Evropska unija

Finančni ministri EU-ja podprli še štiri načrte za okrevanje, tudi slovenskega

Finančni ministri EU-ja so podprli še štiri nacionalne načrte za okrevanje in odpornost, tudi slovenskega. Doslej je potrjenih 16 nacionalnih načrtov. Minister Šircelj pričakuje, da bo Slovenija prva sredstva dobila najpozneje v septembru.

36

Ministrstvo EK-ju očita ignoriranje odgovorov vlade o svobodi medijev

V odzivu na poročilo Evropske komisije (EK) o vladavini prava v Sloveniji so na ministrstvu za kulturo opozorili, da v poročilu odgovorov slovenske vlade na pomisleke o svobodi medijev "večinoma ni zaslediti".

56

Svet EU-ja sprejel dogovore za okrepitev zdravstvenega varstva Unije

Svet EU-ja je na srečanju namestnikov stalnih predstavnikov pri EU-ju dosegel dogovor o osnutkih predlogov za okrepitev vloge Evropskega centra za preprečevanje in obvladovanje bolezni (ECDC) ter spremembo zakonodaje o čezmejnih nevarnostih za zdravje.

16

EU v času kriz - ključni sta povezanost in usklajenost

Ministri Evropske unije za evropske zadeve so se na neformalnem zasedanju na Brdu pri Kranju strinjali, da mora EU v času kriz delovati povezano in usklajeno.

4
Več

Presek dneva

Izbor

Kuba Zakaj Kubance pesti najhujše pomanjkanje hrane v zadnjih 30 letih?

Kubanci se v zadnjih 30 letih z veliko težavo oskrbujejo s hrano. Ta je draga, kar je sprožilo največje proteste v zgodovini države. Uvozijo kar 70 odstotkov živil. Država za nastali položaj krivi predvsem ameriške sankcije, a razlogov je več.

333

Evropska unija MZZ prvič ni predlagal članov misij EU-ja za opazovanje volitev. Opazovalci nezadovoljni.

Lani Slovenija prvič ni predlagala članov misij EU-ja za opazovanje volitev v tretjih državah, katerih namen naj bi bil podpora demokraciji. MZZ kot razlog navaja epidemične razmere, a opazovalci so bili poslani iz skoraj vseh drugih članic Unije.

120

Evropa Hrvaški podjetniki se bodo pritožili proti pogojevanju podpore s cepljenjem

Hrvaški premier Andrej Plenković je v četrtek napovedal, da bo pogoj za pridobitev državne pomoči podjetnikom tudi cepljenje proti covidu-19. Združenje podjetnikov zdaj napoveduje ustavno pritožbo.

58

Rekordi Zgodovinski vročinski val: v ZDA umrlo več kot 100 ljudi, v Kanadi pa že na stotine

Vročinski val, ki je konec preteklega in na začetku tega tedna zajel severozahodni del ZDA in jugozahodni del Kanade, je zahteval več kot 100 smrtnih žrtev v ZDA, v Kanadi več sto. Številni prebivalci take vročine niso vajeni in nimajo klimatskih naprav.

48

Kitajska Komunistična stranka praznovala 100-letnico. Predsednik Zahod posvaril, da mu bodo "razbili glavo".

Kitajski predsednik Ši Džinping je zahodne sile v govoru na prireditvi ob stoletnici vladajoče komunistične stranke opozoril, naj ne zasramujejo Kitajske ali skušajo nanjo vplivati, sicer jim bodo "razbili glavo".

107

Novosti pri prehodu meje Za vstop v Slovenijo znova velja PCT. "Če bo Slovenija zelena, na Hrvaško lahko brez omejitev."

"Ko bo Slovenija na zelenem seznamu ECDC, bo morala hrvaška posvetovalna skupina potrditi, ali je prehod meje dovoljen brez potrdila, in lahko bi odločila, da PCT ni potreben," je za MMC pojasnila Metka Bradetić, direktorica Hrvaške turistične skupnosti.

120
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov