slice
Če bo Puigdemont razglasil katalonsko neodvisnost, mu grozi aretacija
Španski zunanji minister: "Posnetki nasilja bili lažni", 22. oktober 2017 ob 13:07 Če bi Katalonija razglasila neodvisnost, bi njenemu premierju Carlesu Puigdemontu grozila takojšnja aretacija.
99
WHO preklical imenovanje Mugabeja za ambasadorja dobre volje
7
22. oktober 2017 ob 16:27 Zimbabvejski voditelj Robert Mugabe po ostrih kritikah mednarodne skupnosti in humanitarnih organizacij vendarle ne bo ambasador dobre volje pri Svetovni zdravstveni organizaciji (WHO).
Trump bo dovolil objavo dokumentov o atentatu na JFK-ja
111
22. oktober 2017 ob 08:31 Ameriški predsednik Donald Trump je sporočil, da bo dovolil objavo okoli 3000 še tajnih dokumentov o atentatu na nekdanjega predsednika ZDA Johna F. Kennedyja leta 1963.
Foto: Kdo zasluži 1,4 milijona, kdo je vladal 30 minut in kdo tehtal 607 kilogramov?
17
22. oktober 2017 ob 06:37 Najvišji in najnižji, najstarejši in najmlajši, najbogatejši in tak z največjo rezidenco, istospolno usmerjen in prva ženska voditeljica. Med svetovnimi voditelji je kopica različnih "najev".
Šinzo Abe prepričljivo dobil volitve in mandat za oblikovanje vojske
18
22. oktober 2017 ob 13:56 Japonski premier Šinzo Abe je na parlamentarnih volitvah brez večjih težav pometel s konkurenco in si zagotovil nov mandat na čelu japonske vlade.
Sever Italije na referendum za več avtonomije V dveh bogatih deželah na severu Italije, Lombardiji in Venetu, danes potekata referenduma o tem, ali naj deželi dobita širšo avtonomijo.
48
Todorić se bo vrnil na Hrvaško, ko zbere dokaze Nekdanji predsednik uprave hrvaškega koncerna Agrokor Ivica Todorić je na svojem blogu zapisal, da se bo na Hrvaško vrnil, kakor hitro bo zbral relevantne dokaze.
27
Puigdemont ob napovedi razpusta vlade: Najhujši napadi od Francove diktature Španska vlada namerava omejiti pristojnosti katalonskega parlamenta, razpustiti vlado in razpisati regionalne volitve v pol leta, je sporočil premier Mariano Rajoy.
207
Prepričljiva zmaga stranke "češkega Trumpa", milijarderja Andreja Babiša Na parlamentarnih volitvah na Češkem je z 29,6 odstotka prepričljivo zmagala stranka ANO populista in milijarderja Andreja Babiša.
96
Steve Bannon poziva k "republikanski vstaji" Po četrtkovem govoru Georgea W. Busha,
53
Ogorčenje zaradi imenovanja Mugabeja za ambasadorja dobre volje Mednarodna skupnost je ogorčena zaradi imenovanja zimbabvejskega samodržca Roberta Mugabeja za ambasadorja dobre volje Svetovne zdravstvene organizacije (WHO).
32
Trije milijoni Američanov imajo vedno pri sebi pištolo V ZDA kar trije milijoni ljudi vsak dan nosijo s seboj nabito pištolo, devet milijonov pa jo ima pri sebi vsaj enkrat na mesec, je pokazala raziskava ameriške publikacije Journal of Public Health.
62
Napadalec z nožem v Münchnu ranil več ljudi, policija prijela osumljenca V središču Münchna je neki moški z nožem na šestih različnih krajih napadel več ljudi, pri čemer jih je osem ranil, nato pa pobegnil.
36
Hrvaška izdala mednarodno tiralico za Ivico Todorićem Županijsko državno tožilstvo v Zagrebu je razpisalo tiralico za dolgoletnim vodjem koncerna Agrokor Ivico Todorićem, potem ko je županijsko sodišče v sredo zanj odredilo pripor.
27
Družinska tragedija v Lombardiji zahtevala štiri otroška življenja V družinski tragediji v italijanskem mestu Como so umrli oče in njegovi štirje otroci.
11

Anketa: 18. oktober 2017 ob 17:41

Kakšno razsodbo haaškega sodišča v primeru Ratka Mladića pričakujete?

Dosmrtni zapor, kot zahteva tožilstvo
Oprostilno sodba, kot zahteva obramba
Nižjo kazen od zahtevane
Arhiv
Izjava dneva
link
Matjaž Trošt
3
21. oktober 2017 ob 14:08 Kar pogrešam v tej zgodbi o Kataloniji, je predvsem razprava o tem, kaj je cilj katalonskih oblasti, še posebej, če vemo, da neodvisna Katalonija pomeni tudi Katalonijo zunaj EU-ja.
Več novic ...
Kazalo