Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Svet

Covid-19 po svetu Konec prepovedi: Avstralci v Indiji se bodo lahko vrnili v domovino

Avstralija bo svojim prebivalcem, ki so zaradi začasne prepovedi potovanj ostali ujeti v Indiji, dovolila, da se vrnejo v domovino. Sporna prepoved prihodov iz Indije zaradi tamkajšnjega porasta covida-19 bo prenehala veljati 15. maja.

3

ZDA "Najhujša nočna mora": 12-letna srednješolka iz Idaha ustrelila tri ljudi

Šerif okrožja Jefferson Steve Anderson je sporočil, da je deklica večkrat streljala znotraj in zunaj srednje šole Rigby v majhnem mestu Rigby, ki leži približno 95 kilometrov od narodnega parka Yellowstone.

Dostopnost pred dobički? ZDA in Rusija za odpravo patentnih pravic za cepiva proti covidu, Nemčija proti

ZDA so podprle odpravo zaščite intelektualne lastnine za cepiva proti covidu-19, sledil je mešan odziv mednarodne skupnosti. Rusija idejo podpira, EU je pripravljen razpravljati, Nemčija je proti. Južna Afrika in Indija sta odpravo predlagali že oktobra.

49

Brazilija Med policijsko operacijo v Riu de Janeiru ubitih 25 ljudi

Med policijsko operacijo proti preprodajalcem mamil v faveli Jacarezinho je bilo ubitih 25 ljudi. Gre za največje število žrtev v posamični policijski operaciji v brazilskem velemestu Rio de Janeiro.

15

Evropa Hrvaška in Madžarska vzajemno priznavata potrdila o cepljenju

Hrvaška in Madžarska bosta vzajemno priznavali nacionalna potrdila o cepljenju proti covidu-19, ne glede na to, za katero cepivo gre. S tem bosta državljanom omogočili prehod hrvaško-madžarske meje brez negativnega testa PCR.

4

Sejšeli - 62 odstotkov cepljenih Zakaj v najbolj precepljeni državi sveta okužbe rastejo?

Na Sejšelih, kjer so z obema odmerkoma cepili že 62 odstotkov prebivalstva, s čimer je to najbolj precepljena država sveta, zaradi porasta okužb novega koronavirusa spet uvajajo stroge ukrepe.

27

Več novic iz sveta

Zahodni Balkan Pahor v Tirani: "S članstvom v EU-ju meje postanejo manj pomembne"

Predsednik Borut Pahor se je na obisku v Tirani srečal z albanskim albanskim predsednikom Ilirjem Meto. V okviru priprav na vrh Brdo-Brioni sta se predsednika pogovarjala predvsem o razmerah na Zahodnem Balkanu.

6

Evropa Blinken v Kijevu potrdil ameriško zavezanost suverenosti Ukrajine

Ameriški državni sekretar Antony Blinken je med obiskom v Kijevu ob vse bolj napetih rusko-ukrajinskih odnosih potrdil zavezanost Washingtona ukrajinski suverenosti, ozemeljski celovitosti in neodvisnosti. Rusijo je pozval, naj ustavi agresivna dejanja.

39

Novi koronavirus Rusija registrirala cepivo lahki Sputnik, pri katerem je potreben en odmerek

Ruske zdravstvene oblasti so registrirale cepivo lahki Sputnik, različico ruskega cepiva proti covidu-19 Sputnik V, pri katerem zadošča en odmerek cepiva. Italija medtem napoveduje odprtje turistične sezone sredi maja.

91

V obmejnih spopadih s Kirgizijo pred tednom dni umrlo tudi 19 Tadžikistancev

Tadžikistan je prvič po spopadih na meji s Kirgizijo pred tednom dni sporočil število smrtnih žrtev na svoji strani. V spopadih za nadzor nad vodnim virom je umrlo 19 Tadžikistancev in 36 Kirgizov.

Več novic

Evropska unija

Socialni vrh v Portu naj bi dal nov zagon evropskemu stebru socialnih pravic

Voditelji držav Evropske unije, med njimi slovenski premier Janez Janša, bodo na dvodnevnem vrhu v Portu razpravljali o socialnih temah in okrevanju Evrope po pandemiji novega koronavirusa.

Bruselj predstavil strategijo za razvoj zdravil proti covidu-19

Evropska komisija je predstavila strategijo za razvoj terapevtike proti covidu-19, saj cepiva morda niso edini odgovor na bolezen, je dejala komisarka za zdravje Stella Kiriakides. Cilj je razvoj in odobritev treh terapevtikov do oktobra.

5

Evroposlanci pozivajo Pahorja: "Resnost situacije kliče po tem, da storimo vse za umiritev strasti"

Evropski poslanci Milan Brglez, Franc Bogovič, Tanja Fajon in Ljudmila Novak so v pismu predsedniku Borutu Pahorju izrazili zaskrbljenost nad psihosocialno situacijo in splošnim družbenim ozračjem v Sloveniji, ki bi lahko ogrozilo delovanje države.

130

Na protokolarnih darilih bo črni panter, ki je izmišljen simbol

Protokolarno darilo za državnike na obisku med predsedovanjem Uniji bodo manšetni gumbi s črnim panterjem. A zgodovinarji opozarjajo, da ta ni bil simbol srednjeveške Karantanije.

292
Več

Presek dneva

Izbor

Epidemija nekoč Kakšne so bile brizge iz živalskih mehurjev, kdo je izumil maske in zakaj si ljudje niso umivali rok

Maske, razkužilo, brizge – to so predmeti, ki so med epidemijo covida-19 čez noč postali nekaj vsakdanjega. A od kod prihajajo, kdo jih je izumil in kako smo jih začeli širše uporabljati?

116

Lahko ubijete revolucionarja, ne pa revolucije Kako je FBI ubil "črnega mesijo"

"Lahko ubijete revolucionarja, ne morete pa ubiti revolucije," je pridigal Fred Hampton, preden ga je FBI v usklajeni akciji s čikaško policijo leta 1969 hladnokrvno likvidiral. Hampton je bil star 21 let in vzhajajoča zvezda Črnih panterjev.

82

Evropa Denacifikacija ali kako je pralni prašek postal simbol prizadevanja za očiščenje lastne preteklosti

Milijoni Nemcev so ure izpolnjevali vprašalnik, zbirali so 'Persilova potrdila', se skušali spomniti konfliktnih situacij z nacističnimi funkcionarji in iskali dokaze za to, da tudi če so formalno bili nacisti, so v sebi ohranjali distanco …

47

Evropa Škotska - evropska prestolnica mamil v breznu brez izhoda?

Pisalo se je leto 1996 in eden od filmov, ki so zaznamovali tisto leto, je bil zagotovo Trainspotting, iskrena, občasno brutalna študija zasvojenosti in temnih plati urbanega Edinburga.

53

Naložba Kako je Bill Gates, eden najbogatejših Zemljanov, med epidemijo na skrivaj kupoval zemljo

Medtem ko se svet bojuje z epidemijo covida-19, je Bill Gates, tretji najbogatejši Zemljan, med drugim po tiho kupoval kmetijska zemljišča v ZDA in postal celo njihov največji zasebni lastnik v državi. Številni se sprašujejo, čemu.

245

Covid-19 Z drugo okužbo prebolevnikov nad uganke imunosti: kako dolgo traja in kaj vpliva nanjo

Univerza Oxford bo s študijo na mladih prostovoljcih, ki so preboleli covid-19, skušala razvozlati številne neznanke glede odpornosti proti bolezni. Ni še namreč znano, kako dolgo traja imunost po prvi okužbi - ali po cepljenju - in kaj vpliva nanjo.

30
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov