slice
Senat pričakovano potrdil Pompea
Na položaj direktorice Cie prihaja Gina Haspel, 26. april 2018 ob 22:51 Ameriški senat je s 57 glasovi za in 42 proti potrdil nekdanjega kongresnika in direktorja Cie Mika Pompea za novega državnega sekretarja ZDA, kamor prihaja namesto naftnega direktorja Rexa ...
7
Se je Kim odpovedal jedrskim poskusom, ker jih nima več kje izvajati?
69
26. april 2018 ob 11:51 Razlog za presenetljivo odločitev severnokorejskega voditelja Kim Džong Una, da se odpove jedrskim poskusom, naj bi bil ta, da prizorišče po šestih jedrskih poskusih ni več uporabno za nove.
Gradnja mostu na Pelješac še prek zadnje ovire
16
26. april 2018 ob 16:27 Zagrebško upravno sodišče je zavrnilo zahtevo avstrijske gradbene družbe Strabag o začasni prepovedi gradnje mostu na polotok Pelješac, s tem pa je odpravljena tudi zadnja ovira za začetek gradnje ...
V Kaliforniji po 40 letih prijeli množičnega morilca in posiljevalca
15
26. april 2018 ob 09:24 V Kaliforniji so na podlagi dokaza DNK prijeli 72-letnega nekdanjega policista Jamesa DeAngela, ki je osumljen 12 umorov, 45 posilstev in 120 vlomov med letoma 1976 in 1986.
Novinarji turškega opozicijskega časopisa obsojeni na zapor
17
26. april 2018 ob 08:07 V Turčiji so na podlagi obtožb o terorizmu na zaporne kazni obsodili 13 novinarjev opozicijskega časopisa, ki je bil kritičen do turških oblasti.
Facebook kljub škandalu znatno povečal prihodke Škandal z osebnimi podatki uporabnikov ni škodil Facebooku, ki je presegel pričakovanja in v prvem četrtletju letošnjega leta v primerjavi z enakim obdobjem lani povečal prihodke za kar 48 ...
16
BiH: Neobdavčen dobiček in ohlapna zakonodaja omogočata pranje denarja Bosna in Hercegovina je zaradi neobdavčenega dobička v večini države priljubljena davčna oaza. Obenem je na vseh ravneh prepredena s korupcijo, kar državi onemogoča približevanje Evropski uniji.
42
Macron Američane prepričeval, naj se ne umaknejo s svetovnega odra Francoski predsednik Emmanuel Macron je ob koncu svojega državniškega obiska ZDA nagovoril oba domova ameriškega kongresa, v katerem je Američane s pozivom k multilateralizmu skušal prepričati, naj ...
69
Rižarna: ob obletnici osvoboditve izpod fašizma huda kri v Trstu V Italiji 73 let po koncu druge svetovne vojne 25. april zaznamujejo kot državni dan spomina na osvoboditev izpod fašizma in nacizma.
39
Nemčija: Po napadih na Jude po vsej državi shodi proti antisemitizmu Po Nemčiji potekajo shodi proti antisemitizmu.
107
Začasni armenski premier ob novih protestih predlaga predčasne volitve Kljub ponedeljkovemu odstopu armenskega premierja se je na ulicah znova zbralo več 10.000 protestnikov.
5
Danski izumitelj Peter Madsen zaradi umora novinarke v dosmrtni zapor Dansko sodišče je izumitelja Petra Madsena, ki je bil obtožen, da je lani avgusta na svoji podmornici umoril, razkosal in nato v morje vrgel truplo švedske novinarke Kim Wall, obsodilo na dosmrtni ...
19
Predsednica madridske pokrajine - po lažnem magisteriju še kraja Predsednica madridske pokrajine Cristina Cifuentes je odstopila, potem ko je bila v razmiku le nekaj tednov obtožena tako poneverbe magistrske naloge kot tudi kraje v supermarketu.
39
Boj za "sive duhove" izgubljen - v celinskih ZDA karibuji izumrli Bitka za t. i. sive duhove - edino čredo karibujev v celinskih ZDA - je zdaj uradno izgubljena.
10
Na Hrvaškem prijet lastnik največjega strežnika za kibernetske napade Na Hrvaškem so prijeli 19-letnega hrvaškega državljana, ki je bil lastnik največjega svetovnega nezakonitega spletnega servisa za kibernetske napade webstresser.org.
16

Anketa: 11. april 2018 ob 16:29

Ob domnevnem kemičnem napadu v Siriji menite, da za njim stoji Al Asadov režim ali gre za pretvezo za vojaško posredovanje v državi, kot trdi Rusija?

Napad je izvedel Al Asadov režim.
Napad je pretveza, da bi Zahod lahko posredoval v Siriji.
Ne vem, nimam mnenja.
Arhiv
izbor //svet
Izjava dneva
link
Tea Jarc
26. april 2018 ob 14:07 Mladi se velikokrat znajdejo na trgu dela v oblikah, ki imajo vse elemente delovnega razmerja, ampak nimajo pogodbe o zaposlitvi za nedoločen čas, kar je izjemno pogosto in tudi veriženje pogodb za ...
Več novic ...
Kazalo