slice
Foto: Na Vučićevi inavguraciji 5.000 gostov, tudi 20 tujih voditeljev
Še nikoli taka slovesnost v Srbiji, 23. junij 2017 ob 21:30 V Beogradu je potekala inavguracija novoizvoljenega srbskega predsednika Aleksandra Vučića. V središču mesta je medtem potekal tudi protest "proti diktaturi".
53
Londonska policija: Hladilnik vzrok požara v stolpnici Grenfell
55
23. junij 2017 ob 14:08 Požar londonske stolpnice Grenfell Tower, v katerem je domnevno umrlo 79 ljudi, se je začel, ko je zagorel hladilnik z zamrzovalnikom, je sporočila londonska policija. Požar ni bil podtaknjen.
Nemčija: Razveljavitev obsodb gejev na podlagi zakona iz časa nacizma
52
23. junij 2017 ob 15:23 Nemški parlament je potrdil razveljavitev obsodb 50.000 gejev, ki so bili po drugi svetovni vojni zaradi homoseksualnosti kaznovani na podlagi zakona iz časa nacizma.
Rusija: Navalni ne bo mogel kandidirati na predsedniških volitvah
36
23. junij 2017 ob 20:08 Ruski opozicijski politik Aleksej Navalni ne bo mogel kandidirati na predsedniških volitvah prihodnje leto, ker je bil v preteklosti obsojen, je sporočila ruska volilna komisija.
Nemški parlament dovoljuje nadzor nad pametnimi telefoni
26
23. junij 2017 ob 19:11 Nemški parlament je sprejel zakon, ki preiskovalcem dovoljuje, da vdrejo v pametne telefone osumljencev in nadzorujejo aplikacije za pošiljanje kodiranih sporočil.
Zalivske države Katarju poslale seznam s 13 zahtevami Štiri arabske države, ki bojkotirajo Katar, so prek mediatorja Kuvajta poslale seznam s 13 zahtevami, je povedal neimenovani predstavnik ene od zalivskih držav.
57
V več napadih v Pakistanu najmanj 50 mrtvih V več bombnih napadih v Pakistanu je umrlo najmanj 50 ljudi, več kot 100 jih je bilo ranjenih. Bombe so eksplodirale v mestih Kveta in Paračinar.
4
V delih Italije izredne razmere zaradi vročine in suše Italijanska vlada je zaradi vročinskega vala in izjemne suše razglasila stanje naravne nesreče v severnoitalijanskih pokrajinah Parma in Piacenza.
17
Po trditvah ZDA je Severna Koreja znova izvedla raketni poskus Severna Koreja je dan po pobudi ZDA po večjem pritisku Kitajske na Severno Korejo izvedla nov raketni poskus, ki bi lahko bil del razvijanja medcelinske balistične rakete, sporočajo neimenovani ...
12
Republikanci končno predstavili načrt zdravstvene reforme, ki je nastajal v tajnosti Vodja republikanske večine v ameriškem senatu Mitch McConnell je končno predstavil načrt zdravstvene reforme, ki ga je vodstvo stranke pripravljalo v tajnosti.
36
Okoli 600 stavb v Angliji ima podobne obloge kot pogorela stolpnica Angleške lokalne oblasti ocenjujejo, da ima v Angliji okoli 600 stanovanjskih stolpnic podobne zunanje obloge kot stolpnica Grenfell, ki je prejšnji teden zgorela. V požaru je umrlo najmanj 79 ljudi.
28
Trump pravi, da ni snemal pogovorov s Comeyjem Ameriški predsednik Donald Trump je na Twitterju sporočil, da on ni snemal pogovorov z nekdanjim direktorjem FBI-ja Jamesom Comeyjem, čeprav je prej namigoval, da bi takšni posnetki lahko obstajali.
10
Al Abadi: Uničenje mošeje uradna razglasitev poraza džihadistov Pripadniki skrajne skupine Islamska država so po navedbah iraških oblasti uničili znamenito mošejo v Mosulu, kjer je njihov vodja Abu Bakr Al Bagdadi pred tremi leti razglasil kalifat, sebe pa ...
119
Izrael: Letalski prevoznik El Al ne sme več prositi potnic, da se presedejo Izraelskemu letalskemu prevozniku El Al je sodišče v Jeruzalemu prepovedalo, da prosi potnice, da se presedejo, če ultraortodoksni Judje ne želijo sedeti zraven žensk.
25
Turčija v Katar poslala prvo ladjo s hrano, pa tudi 25 vojakov Turčija je po poročanju medijev v četrtek v Katar po uvedbi blokade zoper to zalivsko državo poslala prvo ladjo s hrano.
15

Anketa: 13. junij 2017 ob 14:41

Menite, da bo Theresa May odstopila s premierskega položaja?

Da, to bi morala storiti že takoj po volitvah.
Da, v stranki bodo počakali na po njihovem najbolj primeren trenutek za odstop.
Ne, njen odstop ni potreben, njena stranka je zmagala.
Ne, njen odstop bi oslabil pogajalsko izhodišče za pogajanja o brexitu.
Ne vem, me ne zanima.
Arhiv
Izjava dneva
link
Tilen Jamnik
23. junij 2017 ob 11:54 Jugoslovanska liga je bila nekoč najmočnejša v Evropi. V razmiku le nekaj let so evropski prvaki postali Bosna, Cibona, Split in Partizan.
Več novic ...
Kazalo