slice
Ankara: Zvočnih posnetkov s konzulata nismo predali ZDA
Turške oblasti iščejo novinarjeve posmrtne ostanke v carigrajskem gozdu, 19. oktober 2018 ob 16:15 Turška policija v Beograjskem gozdu v bližini Carigrada išče posmrtne ostanke novinarja Džamala Hašokdžija , za katerega je tudi ameriški predsednik Donald Trump dejal, da je "verjetno mrtev".
115
Na severu Indije vlak zapeljal v množico, ki je stala na tirih
1
19. oktober 2018 ob 17:21 V indijskem mestu Amritsar se je vlak zaletel v množico ljudi, ki je stala na železniških tirih, od koder je opazovala dogajanje ob hindujskem prazniku dašahara.
Sodišče EU-ja: Poljska mora ustaviti upokojevanje sodnikov
18
19. oktober 2018 ob 16:43 Poljska mora začasno zaustaviti sporno prisilno upokojevanje sodnikov vrhovnega sodišča in razveljaviti že izvedene prisilne upokojitve, je odločilo Sodišče Evropske unije.
Po umoru policijskega vodje volitve v Kandaharju prestavljene
3
19. oktober 2018 ob 15:33 V afganistanski provinci Kandahar so za en teden preložili parlamentarne volitve, potem ko je bil v četrtkovem napadu ubit vodja policije v tej provinci.
Trump pred volitvami znova grozi: Mejo z Mehiko bo zaprla vojska!
80
19. oktober 2018 ob 13:05 Ameriški predsednik Donald Trump je pred kongresnimi volitvami zaradi kolon prebežnikov iz Hondurasa, Gvatemale in Salvadorja zagrozil z zaprtjem meje, tem državam pa z odvzemom pomoči.
Kitajska z najpočasnejšo rastjo v zadnjih devetih letih Kitajski bruto domači proizvod (BDP) se je v tretjem četrtletju na letni ravni povečal za 6,5 odstotka, kar je manj od pričakovanj analitikov, lani v istem času je bil 6,6-odstoten.
22
Papež Frančišek naj bi Severno Korejo obiskal spomladi Papež Frančišek se bo po poročanju južnokorejskih medijev odzval na vabilo severnokorejskega voditelja Kim Džong Una in že spomladi obiskal Pjongjang.
16
Barnier: Brexit bi lahko propadel zaradi meje med Severno Irsko in Irsko Glavni pogajalec Evropske unije o brexitu Michel Barnier meni, da bi lahko vprašanje meje med Irsko in Severno Irsko spodkopalo pogajanja o dogovoru glede izstopa Velike Britanije iz EU-ja.
27
Washington Post: Hašokdžijevo izginotje naj razišče Svet ZN-a za človekove pravice Ameriški časopis Washington Post je objavil zadnjo kolumno novinarja Džamala Hašokdžija in Združene narode pozval k preiskavi njegovega izginotja ali umora.
74
Izvajanje carskih rezov je v nekaterih državah "alarmantno pogosto" Izvajanje carskih rezov se je v zadnjih 15 letih po svetu podvojilo, v nekaterih državah je stanje "alarmantno", opozarja raziskava medicinske revije The Lancet.
42
Kosovska skupščina podprla oblikovanje "kosovske vojske" Kosovska skupščina je potrdila predloge za preoblikovanje kosovskih varnostnih sil v "kosovsko vojsko". ZDA so Združene narode medtem pozvale k umiku mirovne misije Unmik s Kosova.
32
Makedonija: Opozicija zapustila razpravo o ustavi – sledijo predčasne volitve? Poslanci opozicijske stranke VMRO-DPMNE so zapustili parlamentarno razpravo o spremembi ustave za spremembo imena v Severno Makedonijo. Makedonski predstavniki medtem začenjajo pogovore z Natom.
17
V šoli na Krimu po zadnjih podatkih ubitih 20 ljudi, od tega 15 dijakov V strelskem pohodu v sredo na srednji politehnični šoli v Kerču na Krimu je bilo po zadnjih podatkih ubitih 15 dijakov in pet odraslih uslužbencev šole.
46
Islamska država na vzhodu Sirije zajela več kot 700 talcev Džihadistična skupina Islamska država (IS) je v vzhodni sirski pokrajini Deir-e-Zor zajela več kot 700 talcev, med njimi tudi tujce. IS naj bi želel talce zamenjati za svoje zajete borce.
67
ZDA zaradi Kitajske napovedujejo izstop iz 144 let stare Mednarodne poštne zveze Administracija ameriškega predsednika Donalda Trumpa še naprej izstopa iz mednarodnih dogovorov.
127

Anketa: 14. oktober 2018 ob 18:59

Kako bi se morala mednarodna skupnost odzvati na izginotje savdskega novinarja Džamala Hašodžija, ki naj bi ga Riad dal umoriti na svojem konzulatu v Turčiji?

Preklicati bi morali vse orožarske pogodbe s kraljevino.
Prekiniti bi morali vsakršne trgovske in orožarske stike, hkrati pa tudi diplomatske. Ničelna toleranca.
Z obsodbo. Z vsem, kar bi bilo več od tega, Zahod tvega izgubo ključne zaveznice na Bližnjem vzhodu.
Ni se treba odzvati.
Ne vem, nimam mnenja.
Arhiv
Izjava dneva
link
Jože Potrebuješ
3
19. oktober 2018 ob 14:05
Več novic ...
Kazalo