slice
Ameriški časopisi dvignili glas proti Trumpu: "Novinarji nismo sovražniki"
Al Hussein: "Napadi so blizu spodbujanja nasilja", 16. avgust 2018 ob 07:50 Na pobudo časopisa The Boston Globe je skoraj 350 ameriških časopisov na naslovnicah danes objavilo članke, s katerimi zagovarjajo svobodno novinarstvo in se zoperstavljajo "umazani vojni"
2
Kalifornija v boj s požari pošilja tudi dva tisoč zapornikov
19
16. avgust 2018 ob 06:46 Pri spopadanju z najobsežnejšimi požari v zgodovini Kalifornije, ki so jih v zadnjih dneh vendarle nekoliko omejili, sodelujejo tudi zaporniki, ki so za nevarno delo plačani po dolar na uro.
Po tragediji pri Genovi obtožbe na račun družine Benetton
145
15. avgust 2018 ob 19:41 V italijanski politiki se je začelo iskanje odgovornih za tragedijo pri Genovi, največjega krivca vidijo v zasebni avtocestni družbi Autostrade per l'Italia, ki je v večinski lasti družine Benetton.
V času napetosti z ZDA se normalizirajo odnosi Turčije in EU-ja
49
15. avgust 2018 ob 21:27 Nemška kanclerka Angela Merkel je v telefonskem pogovoru turškemu predsedniku Tayyipu Erdoganu dejala, da je močno turško gospodarstvo v interesu Nemčije.
Svetovni trg z darovano spermo obvladujejo ZDA in Danska
39
15. avgust 2018 ob 18:14 Svetovni trg z darovano spermo raste iz leta v leto, obvladujejo pa ga ZDA in Danska, predvsem zaradi ohlapnejše zakonodaje.
Indija želi postati četrta država s človekom v vesolju Indija namerava do leta 2022 v vesolje poslati človeka in tako po ZDA, Rusiji in Kitajski postati četrta država s človeško vesoljsko misijo.
23
Obsežna preiskava razkrila, da so duhovniki v ZDA zlorabili najmanj tisoč otrok Vrhovno sodišče v ameriški zvezni državi Pensilvanija je po letu in pol preiskave objavilo obsežno poročilo o spolnih zlorabah otrok, ki so jih zakrivili duhovniki Rimskokatoliške cerkve.
126
Madžarska vlada bo prenehala financirati poučevanje študij spola na univerzah Vodja kabineta madžarskega premierja Viktorja Orbana je v torek dejal, da bo madžarska vlada prenehala financirati univerzitetno poučevanje študij spola.
171
Dodik želi revizijo dejstev o dogajanju v Srebrenici med vojno Parlament Republike Srbske je v torek na predlog predsednika te entitete Bosne in Hercegovine Milorada Dodika od vlade Republike srbske zahteval revizijo dejstev o dogajanju v Srebrenici med vojno.
42
Talibani ubili 44 afganistanskih vojakov in policistov V napadih talibanov na severu Afganistana je bilo ubitih 35 vojakov in devet policistov. Talibani so ponoči napadli najmanj eno oporišče afganistanske vojske in tri nadzorne točke v pokrajini Baglan.
20
Foto: V zrušenju viadukta v Genovi umrlo najmanj 35 ljudi Na avtocesti v Genovi v Italiji se je zrušilo okoli sto metrov avtocestnega viadukta. Po podatkih reševalnih služb je umrlo najmanj 35 ljudi. Oblasti napovedujejo kaznovanje odgovornih.
189
Ameriški predsednik odpuščeno temnopolto sodelavko označil za "psa" Ameriški predsednik Donald Trump je na Twitterju nekdanjo temnopolto uslužbenko Bele hiše Omaroso Manigault Newman, ki je javno objavila nekaj zvočnih posnetkov pogovorov v Beli hiši, označil za "psa"
117
Na jugu Švedske mladi ponoči zažgali okoli 100 avtomobilov V drugem največjem švedskem mestu Göteborg in okoliških krajih so skupine mladih ponoči zažigale avtomobile in napadle policijo. Zažganih in uničenih ali poškodovanih je bilo okoli 100 vozil.
247
Angela Merkel Turčiji: Zagotovite neodvisnost centralne banke "Gospodarsko uspešna Turčija je v interesu Nemčije, vendar ne za ceno državnih intervencij," je diplomatsko krizo med ZDA in Turčijo in padanje turške lire komentirala nemška kanclerka Angela Merkel.
114
Foto: Londonska policija incident pri parlamentu obravnava kot terorizem 29-letnega moškega, ki se je z avtomobilom zaletel v varnostno ogrado pred britanskim parlamentom v središču Londona, je policija prijela zaradi suma terorizma. Dva pešca so odpeljali v bolnišnico.
34

Anketa: 20. julij 2018 ob 20:04

Verjamete, da se je Rusija vpletala v ameriške predsedniške volitve 2016?

Da, menim, da so storili vse, da ne bi zmagala Hilary Clinton.
Da, verjetno se je, ampak ne na način, da bi kaj vplivalo na izid volitev.
Ne, mislim, da gre za konstrukt Trumpovih in Putinovih nasprotnikov.
Ne vem, nimam mnenja.
Arhiv
izbor //svet
Izjava dneva
link
Uroš Macerl
2
15. avgust 2018 ob 10:31 Nekateri si to predstavljajo zelo preprosto. Potrebuješ eno peč, vržeš noter, zgori in ob tem izrabiš toploto. A to ni res, mi dobivamo skozi dimnike nore količine izredno nevarnih strupov.
Več novic ...
Kazalo