slice
Španija: Policija po večdnevnem iskanju ubila voznika kombija
15 smrtnih žrtev četrtkovega terorističnega napada, 21. avgust 2017 ob 21:46 Španska policija je potrdila, da je blizu kraja Subirats zahodno od Barcelone ubila 22-letnega Younesa Abouyaaqouba, voznika kombija, ki je ubil 14 ljudi.
128
Turški tihotapci prek Črnega morja v Romunijo prepeljali 68 prebežnikov
5
21. avgust 2017 ob 21:07 Romunske oblasti so sporočile, da je njihovo obalo že drugič v tem tednu doseglo plovilo s prebežniki. 12. avgusta so tihotapci prepeljali 69 ljudi, tokrat pa 68, med njimi 23 otrok.
Srbija odpoklicala vse diplomatsko osebje iz Makedonije
30
21. avgust 2017 ob 17:57 Srbija je v nedeljo odpoklicala vse diplomatsko osebje s svojega veleposlaništva v Skopju. Beograd se je za to odločil iz "varnostnih razlogov", je pojasnil srbski predsednik Aleksandar Vučić.
Marseille: Z avtomobilom v avtobusni postaji, ena ženska je umrla, druga je hudo ranjena
62
21. avgust 2017 ob 19:46 V Marseillu se je 35-letni moški z avtomobilom v razmiku ene ure zaletel v dve avtobusni postaji, pri čemer je umrla ženska, še ena je hudo ranjena. Policija je voznika že pridržala.
Po trku ameriškega rušilca in tankerja pogrešanih 10 mornarjev
89
21. avgust 2017 ob 09:41 V trku ameriškega rušilca in tankerja blizu obale Singapurja je bilo ranjenih pet ameriških mornarjev, deset jih pogrešajo.
Finsko sodišče je razkrilo identiteto napadalca Finsko sodišče je razkrilo identiteto napadalca, ki je minuli petek v Turkuju z nožem do smrti zabodel dva človeka, osem pa jih je ranil.
46
Skandinavski misterij se razpleta: Madsen priznal, da je novinarka umrla na podmornici Po skrivnostnem izginotju mlade švedske novinarke Kim Wall na podmornici danskega izumitelja Petra Madsena je ta priznal, da je novinarko "pokopal nekje na morju".
8
ZDA začasno zaustavile izdajanje vizumov Rusom ZDA bodo s sredo začasno zaustavile izdajanje vizumov za nepriseljence. Za ta ukrep so se odločile kot povračilo za ruski ukrep o zmanjšanju števila ameriškega diplomatskega osebja.
54
Požari na Hrvaškem dosegli avtocesto pri Benkovcu Hrvaški gasilci imajo znova polne roke dela z gašenjem več kot 10 požarov, najbolj nevaren je na območju Benkovca, nedaleč od Zadra. Gašenje ovira močna burja.
6
Pjongjang budno motri skupne vojaške vaje ZDA in Južne Koreje Ameriška in južnokorejska vojska sta v napetem ozračju zaradi odnosov v Severni Koreji začeli s skupnimi 10-dnevnimi vojaškimi vajami, na katerih sodeluje okoli 50.000 južnokorejskih in 17.500 ...
21
Strokovnjaki pozivajo k prepovedi ubijalskih robotov 116 vodilnih strokovnjakov na področju robotike in umetne inteligence je v odprtem pismu Združene narode pozvalo, naj preprečijo razvoj t. i. ubijalskih robotov.
53
Indijki odobrili ločitev, ker v hiši ni bilo stranišča Indijsko družinsko sodišče v zvezni državi Radžastan je ženski odobrilo prošnjo za ločitev, ker v lastni hiši ni imela stranišča.
32
Hongkong: Množični protesti proti aretaciji mladih aktivistov Več deset tisoč ljudi je zavzelo ulice Hongkonga v protest proti aretaciji treh demokratičnih aktivistov, kar vzbuja dvome o hongkonški suverenosti v sklopu sistema "ena država, dva sistema", ki ga ...
9
Zambija uvaja obvezno testiranje na HIV, do leta 2030 želi virus izkoreniniti Zambijski predsednik Edgar Lungu je na začetku tedna dvignil veliko prahu z oznanilom, da bodo vsi, ki bodo poiskali pomoč v zdravstvenih zavodih, obvezno testirani na HIV, ne da bi prej pridobili ...
42
Finska: Minuta molka za žrtvi, policija nadaljuje preiskavo Na Finskem so se po prvem terorističnem napadu v državi umrlima ženskama poklonili z minuto molka.
18

Anketa: 18. avgust 2017 ob 15:07

V luči burne razprave o neonacizmu v ZDA ali menite, da se skrajna desničarska, neonacistična gibanja in gibanja za belo nadvlado da opravičevati?

Ne, tu ne gre za levo ali desno, gre za skrajni pol in zlo, za katerega ni prostora.
Ne, ampak je pa treba vsako situacijo pogledati posebej, če je bila tudi druga stran nasilna.
Da, tovrstna gibanja imajo upravičen razlog za proteste.
Ne vem, nimam mnenja.
Arhiv
Izjava dneva
link
Miro Cerar
1
21. avgust 2017 ob 14:08 Menim, da bo proces trajal dlje, kot smo pričakovali na začetku pogajanj. Na mizi je preveč zahtevnih tem in ne moremo pričakovati, da bodo vse te zadeve rešene po časovnici, ki smo si jo
Več novic ...
Kazalo