slice
Samomorilskemu napadalcu v New Yorku spodletel teroristični napad
Storilec imel na telesu pritrjeno doma narejeno eksplozivno telo, 11. december 2017 ob 17:12 27-letni moški, ki ga je policija identificirala kot Akajeda Ulaha, je v ponedeljek zjutraj v podhodu na Manhattnu v New Yorku, aktiviral eksplozivno telo, pri čemer je bil ranjen sam in še trije ...
31
V Zagrebu žalna slovesnost za Slobodanom Praljakom
38
11. december 2017 ob 16:03 Hrvaški generalski zbor je v zagrebški koncertni dvorani Vatroslava Lisinskega organiziral žalno slovesnost za hrvaškim generalom Slobodanom Praljakom, ki je naredil samomor na haaškem sodišču, ...
Putin odredil umik večjega dela ruskih sil iz Sirije
115
11. december 2017 ob 17:49 Ruski predsednik Vladimir Putin je na srečanju s sirskim kolegom Bašarjem Al Asadom v letalski bazi Hmeimim napovedal, da bo Rusija poklicala večji del vojske, ki je v Siriji, v domovino.
Gruevski ni več predsednik stranke VMPRO-DPMNE
4
11. december 2017 ob 14:58 Vodja največje makedonske opozicijske stranke VMRO-DPMNE in nekdanji dolgoletni premier makedonske vlade Nikola Gruevski je odstopil s čela stranke.
Netanjahu prepričan, da bodo države EU-ja v prihodnosti storile enako kot ZDA
74
11. december 2017 ob 11:09 Izraelski premier Benjamin Netanjahu je na obisku v Bruslju dejal, da verjame, da bo Evropska unija sledila ZDA in priznala Jeruzalem kot glavno mesto Izraela.
V Venezueli opozicija ne bo smela kandidirati na volitvah naslednje leto Venezuelski predsednik Nicolas Maduro je dejal, da na predsedniških volitvah, ki bodo leta 2018, ne bodo smele kandidirati tri največje in najvplivnejše opozicijske stranke.
47
Vojskama Južne Koreje in ZDA se je na skupni vaji pridružila še Japonska Blizu Korejskega polotoka in japonskega otočja so ZDA, Južna Koreja in Japonska začele dvodnevno skupno vojaško vojno sledenje raketam iz Severne Koreje.
7
Kalifornija: Požar Thomas grozi Santa Barbari Zaradi gozdnih požarov, ki pustošijo po južni Kaliforniji, so odredili nove evakuacije prebivalcev. Požar Thomas, ki je ušel izpod nadzora, se je razplamtel v bližini obalnega mesta Santa Barbara.
25
Foto: V Kijevu množični protest za izpustitev Sakašvilija V središču ukrajinske prestolnice Kijev je več tisoč ljudi zahtevalo izpustitev nekdanjega gruzijskega predsednika Mihaila Sakašvilija, ki ga je v petek aretirala ukrajinska policija.
139
Netanjahu: Palestinci se morajo sprijazniti, da je Jeruzalem izraelski Izraelski premier Benjamin Netanjahu je dejal, da se morajo Palestinci "sprijazniti" z realnostjo, da je Jeruzalem izraelska prestolnica, če hočejo kdaj doseči mir.
135
V muslimanskih državah vre zaradi Trumpove poteze Po muslimanskih državah se vrstijo protesti zaradi odločitve Donalda Trumpa, da prizna Jeruzalem za izraelsko prestolnico.
90
Arabska liga obsoja ZDA in jih poziva, naj prekličejo odločitev o Jeruzalemu Zunanji ministri Arabske lige so na izrednem zasedanju v Kairu sprejeli skupno izjavo, v kateri so pozvali ZDA, naj prekličejo odločitev o priznanju Jeruzalema za glavno mesto Izraela.
123
Foto: V Nemčiji in Veliki Britaniji dramatične razmere zaradi snega Iz Nemčije in Velike Britanije poročajo o težavah v prometu zaradi snega. V Düsseldorfu so morali začasno zapreti letališče, v Frankfurtu pa so odpovedali številne polete.
20
Zemlja - modri planet? Ne, Zemlja - planet Plastika. Vsako minuto, da, minuto, ljudje po svetu kupimo milijon plastenk. Leta 2021 naj bi to število naraslo še za 20 odstotkov.
89
"Evropska unija pravi, da je nevtralna, a to je v resnici podpora španski vladi." V Kataloniji se je začela kampanja pred predčasnimi regionalnimi volitvami, ki jih je vlada v Španiji sklicala za 21. december in na katerih se glede na raziskave javnega mnenja zagovornikom ...
31

Anketa: 8. december 2017 ob 13:32

Odločitev ameriškega predsednika Donalda Trumpa, da prizna Jeruzalem za prestolnico Izraela:

ne bo imela veliko vpliva na mirovni proces.
bo povzročila nov val nasilja na Bližnjem vzhodu.
me ne zanima.
Arhiv
Izjava dneva
link
Igor Samobor
11. december 2017 ob 13:31 Mnogo, mnogo, mnogo prezgodaj nas je zapustil eden najboljših igralcev, kar smo jih kdaj imeli. Velik človek, umetnik, na višku svoje igralske moči.
Več novic ...
Kazalo