Al Šabab izvaja pogoste napade v glavnem mestu Somalije. Foto: Reuters
Al Šabab izvaja pogoste napade v glavnem mestu Somalije. Foto: Reuters

Prvi avtomobil bomba je eksplodiral ob varnostni točki pred nacionalnim gledališčem, okoli 500 metrov od predsedniške palače. Kmalu zatem je v bližnjem križišču odjeknila druga, še močnejša eksplozija avtomobila bombe.

Policija je sporočila, da je bilo ubitih 13 ljudi, 17 pa je ranjenih. Med ubitimi so tudi novinar, dva varnostnika in voznik, ki so delali za lokalno televizijsko postajo Universal TV. Njihov avtomobil se je namreč vozil mimo nadzorne točke, ko je eksplodirala prva bomba, je dejal drug novinar omenjene televizije.

Teroristična skupina Al Šabab je ob prevzemu odgovornosti za eksploziji pojasnila, da so bile tarča napada varnostne točke predsedniške palače.

Ubitih je bilo 13 ljudi, ranjenih pa 17. Foto: Reuters
Ubitih je bilo 13 ljudi, ranjenih pa 17. Foto: Reuters

Al Šabab napovedal vojno IS-ju

BBC je medtem v petek poročal, da je vodstvo Al Šababa v 42-minutnem posnetku borce džihadistične skupine Islamska država (IS) obtožilo "kvarjenja svete vojne v Somaliji".
Al Šabab je tako svoje pripadnike pozval k napadom na borce IS-ja. Predstavnik Al Šababa Ali Mohamud je borce IS-ja označil za "smrtonosno bolezen" in "rak".

IS je v zadnjih mesecih okrepil napade v Somaliji, kar sledi izgubi velikega dela svojega samooklicanega kalifata v Siriji in Iraku.