Policija je nakupovalno središče evakuirala in obkolila. Foto: Reuters
Policija je nakupovalno središče evakuirala in obkolila. Foto: Reuters

Na kraj dogodka je prihitela policija in izpraznila nakupovalni center, v katerem je bilo več sto ljudi. Napadalec je v pisarni zajel uslužbence v stavbi, ne nakupovalcev. Oborožen je bil s puško in štirimi granatami.

Kot je sporočil župan mesta San Juan Francis Zamora, v katerem je omenjeni nakupovalni center, je bil napadalec v tem centru zaposlen kot varnostnik, a je bil odpuščen. Domnevajo, da je bil vzrok za streljanje spor glede zaposlitve.

V streljanju je bil najmanj en človek ranjen, je sporočila policija. Šlo naj bi za varnostnika, ki so ga prepeljali v bolnišnico.

Župan Zamora je dejal, da je napadalec zahteval pogovor s svojimi nekdanjimi sodelavci in nastop pred mediji. Al Džazira še poroča, da so ga nedavno odpustili, svoje nekdanje kolege pa je nato pozival, naj se mu pridružijo v uporu proti delodajalcu, a ni nihče izmed njih tega storil.

Potem ko se je predal, je storilec nakupovalni center zapustil v spremstvu policistov, a brez lisic na rokah. Ob tem se je pritoževal zaradi neenakopravne obravnave zaposlenih ter poudaril, da je v nakupovalnem centru razširjena korupcija.

Moški trdi, da je bil odpuščen zaradi korupcije v podjetju za varovanje. Potem ko se mu je pet zaposlenih javno opravičilo in odstopilo, je izpustil talce in se predal.