Foto: Reuters
Foto: Reuters

Letalo boeing 737 indijske letalske družbe Air India Express se je ponesrečilo okoli 19. ure po krajevnem času med pristajanjem na letališču v mestu Kozhikode v južni zvezni državi Kerala. Prevozilo je konec mokre pristajalne steze, padlo v dolino in se prelomilo na dva dela.

Letalo je iz Dubaja v domovino pripeljalo indijske državljane, ki so zaradi novega koronavirusa obtičali v tujini.

V družbi so pojasnili, da v času pristajanja letala ni bil prijavljen požar. Eden izmed indijskih medijev je sicer poročal, da je letalo imelo težave s pristajalnim mehanizmom.

Na krovu je bilo 184 potnikov, vključno z desetimi otroki, pet članov posadke in dva pilota.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Vrhunec monsunskega obdobja

Na policiji so dodali, da so v bolnišnice v mestu Kozhikode sprejeli najmanj 89 ljudi, številni med njimi imajo resne poškodbe. A reševalna vozila s kraja nesreče še vedno prihajajo. Poškodovani so tudi vsi drugi preživeli potniki.

Indijski premier Narendra Modi je izrazil sožalje svojcem umrlih, poškodovanim pa je zaželel hitro okrevanje. "Pristojni so na kraju nesreče in zagotavljajo vso podporo prizadetim," je zapisal na Twitterju.

V Indiji je trenutno vrhunec monsunskega obdobja. Zaradi obilnih padavin se v državi spopadajo s poplavami in zemeljskimi plazovi.

Zadnja večja nesreča se je v tej državi zgodila leta 2010, ko je letalo boeing 737-800 družbe Air India Express prav tako zdrsnilo s steze in zgorelo v plamenih. Umrlo je 158 ljudi, osem pa jih je preživelo.