Prašiča so pozneje odpeljali v klavnico. Foto: YouTube
Prašiča so pozneje odpeljali v klavnico. Foto: YouTube

Kitajska bo po svojem koledarju čez nekaj dni skočila v novo leto, ki bo v znamenju podgane. S tem se poslavljajo od prašiča, ki je bil simbol iztekajočega se leta. Ob odprtju nove atrakcije so se v zabaviščnem parku Meixin Red Wine Town od starega leta poslovili na izjemno neprimeren način.

Na javnem dogodku, ki so ga poimenovali Skok zlatega prašiča z elastiko, so s kar 70 metrov visokega stolpa porinili nemočnega prašiča, poroča Independent. Da je uboga žival pri tem izredno trpela, kaže posnetek, sprva objavljen na priljubljenem kitajskem omrežju Weibo, kjer slišimo cviljenje prašiča, potem ko ga potisnejo čez rob.

Vulgarna marketinška poteza

Vodstvo zabaviščnega parka je s to točko odprlo novo atrakcijo, a je ta tudi med kitajsko javnostjo naletela na neodobravanje, čeprav na Kitajskem mučenje živali ni kaznivo dejanje. Vodstvo se je za potezo kmalu opravičilo, kar pa ne opravičuje neciviliziranega dejanja.

Incident je ostro obsodil tudi Jason Baker, podpredsednik organizacije proti mučenju živali PETA. ''Skok z elastiko je strašljiva izkušnja celo za tiste, ki se za to zavestno odločijo – samo predstavljajte si grozljiv občutek, ko vas na silo zgrabijo za noge in vržejo z višine. Gre za skrajno obliko mučenja živali, in to zgolj za nekaj sekund zabave. Tako kot ljudje tudi prašiči občutijo bolečino in strah, zato bi moralo biti tovrstno početje nezakonito. Razburjena svetovna javnost bi morala spodbuditi oblikovalce kitajske politike, da uvedejo zakon, ki bo ščitil živali."