Grace Millane se je na pot okoli sveta podala takoj po diplomi. Foto: Instagram
Grace Millane se je na pot okoli sveta podala takoj po diplomi. Foto: Instagram
Truplo so našli v gozdu, priljubljenem med pohodniki. Foto: Reuters
Zadnji posnetek Grace Millane je z nadzornih kamer. Foto: Reuters

Detektivski inšpektor Scott Beard meni, da truplo pripada pogrešani 22-letni Millanovi, a ga morajo še uradno identificirati.

"Pred kratkim smo našli truplo, za katero menimo, da je Grace," je začel Beard. "Zdaj sledi uradni postopek identifikacije, a glede na dokaze, ki smo jih zbrali v zadnjih nekaj dneh, menimo, da gre za Grace." Beard je dodal, da je to "neznosen" čas za družino Millane in jim izrekel sožalje.

Oče pokojne Britanke, David Millane, je v spremstvu svojega brata priletel v Auckland v petek in v joku pozval h kakršnim koli informacijam glede pogrešane hčerke. Maše za Grace so potekale tako v njenem rodnem Essexu kot po Novi Zelandiji.

Beard je še povedal, da je policija "zadovoljna, da lahko Grace vrne svojcem" in da čeprav so Millanovi "povsem uničeni", jim nekaj utehe predstavlja vsaj to, da so našli njeno truplo. "Vsak oče, vsak starš v tej situaciji bo trpel in čutim z njim. Tudi sam imam podobno staro hčerko, zato ima vso našo podporo, a je težko," je nadaljeval detektiv.

Obtožen 26-letnik
Žensko truplo so našli v nedeljo popoldne v gozdu okoli 10 metrov proč od ceste. Že v soboto pa so proti 26-letnemu domačinu iz Aucklanda vložili obtožnico za umor Millanove. Poleg tega so v mestu Taupo 270 kilometrov južno od Aucklanda našli najeto vozilo, ki so ga iskali v povezavi z Graceinim izginotjem.

Preiskava se je iz iskanja pogrešane osebe spremenila v preiskavo umora v soboto, ko so preiskovalci sporočili, da imajo dovolj dokazov, da sklepajo, da je bila Britanka umorjena.

Millanova se je po diplomi iz trženja in oglaševanja na domači univerzi v Lincolnu podala z nahrbtnikom na enoletno pot okoli sveta, na Novo Zelandijo pa je priletela 20. novembra po šesttedenskem popotovanju po Južni Ameriki.

Morilca spoznala na Tinderju
Dekle so nazadnje videli 1. decembra, ko so jo nadzorne kamere tudi ujele z njenim domnevnim morilcem na več lokacijah po Aucklandu, nazadnje pa je z njim ob 21.41 vstopila v hotel CityLife. Svojega domnevnega morilca je spoznala na Tinderju, priljubljeni aplikaciji za zmenke.

Predstavnica novozelandske turistične organizacije je za lokalni radio povedala, da umor Millanove močno odmeva med popotniško skupnostjo, saj je država do zdaj veljala za eno varnejših na svetu. Tudi prebivalci Nove Zelandije so nad zločinom povsem osupli.

View this post on Instagram

Cape Reinga

A post shared by millanegrace (@millanegrace) on Nov 27, 2018 at 12:11am PST

View this post on Instagram

We did it!!! #incatrail #machupicchu

A post shared by millanegrace (@millanegrace) on Nov 10, 2018 at 10:08am PST

View this post on Instagram

Dream team Millane’s

A post shared by millanegrace (@millanegrace) on Oct 21, 2018 at 11:06am PDT