Reševalci iščejo še okoli 20 pogrešanih. Foto: Reuters
Reševalci iščejo še okoli 20 pogrešanih. Foto: Reuters

Trinadstropno stanovanjsko poslopje v območju Bhiwandi na severu indijske finančne prestolnice Mumbaj se je porušilo v ponedeljek zgodaj zjutraj, ko je večina stanovalcev še spala. Po ocenah je bilo takrat v poslopju več kot 60 ljudi, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Pod ruševinami so doslej našli 20 trupel, med njimi tudi devet otrok, je povedal predstavnik lokalne policije. Reševalna akcija se nadaljuje že drugi dan, saj ostaja upanje za okoli 20 ljudi, ki bi naj bili še ujeti pod ruševinami. Reševalci večinoma kopljejo na roke in si pomagajo s psi. Težke opreme za dvigovanje v utesnjeno ulico ne morejo pripeljati.

Doslej so izpod ruševin rešili 25 ljudi, med njimi tudi dečka, stara štiri in sedem let, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Drugi dan reševalne akcije so 30 ur po zrušenju poslopja izpod ruševin rešili še pet ljudi, ki so huje ranjeni. Odpeljali so jih v bolnišnico.

Zrušenja pogosta med monsunsko sezono

Vzrok zrušenja še ni pojasnjen. Po podatkih lokalne policije je bilo poslopje starejše od 35 let in potrebno popravil.

Podobne nesreče so v Indiji med monsunsko sezono (od junija do septembra) pogoste, saj nalivi destabilizirajo stare stavbe, pogosto zgrajene iz slabih materialov ter ob neupoštevanju pravil. Prejšnji mesec je v zrušenju stavke v industrijskem mestu Mahad 160 kilometrov južno od Mumbaja umrlo več kot 12 ljudi.