Policija je obkolila nakupovalno središče. Foto: Reuters
Policija je obkolila nakupovalno središče. Foto: Reuters

V nakupovalnem središču, kamor se je zatekel napadalec, se je slišalo streljanje z avtomatskim orožjem, iz njega pa so odpeljali dve žrtvi.

Talci več ur ujeti v nakupovalnem središču

Ljudje so se bili več ur zajeti v nakupovalnem središču, kjer so se skrivali v temi. Uam se je zatekla v skladišče trgovine s še 30 drugimi. "Vsi smo ugasnili svoje telefone. Nihče ni ničesar objavljal na družbenih omrežjih," je dejala. Iz objekta se jim je uspelo rešiti skupaj, potem ko je policija okrepila nadzor nad pritličnim delom objekta.

Tiskovni predstavnik tajskega obrambnega ministrstva je potrdil, da je vojak Džakrafant Thoma najprej ubil svojega nadrejenega in še dva vojaka, nato pa ukradel pištolo in strelivo. Strelni pohod je nadaljeval v budističnem templju in nakupovalnem središču, ki so ga obkolili pripadniki varnostnih sil in ljudi v njem pozvali, naj se iz njega umaknejo z dvignjenimi rokami.

Facebook umaknil napadalčev profil

Tajski kriminalisti so izdali tiralico za osumljenim napadalcem. Foto: Reuters
Tajski kriminalisti so izdali tiralico za osumljenim napadalcem. Foto: Reuters

Kot poroča Reuters, naj bi napadalec pred pohodom na Facebooku napisal: "Smrt je neizogibna za vsakogar." Ob zapisu je bila fotografija, na kateri naj bi imel v roki pištolo. Svoj strelski pohod pa je prenašal tudi v živo. Facebook je njegov profil že umaknil.