Indijska policija še preiskuje okoliščine smrti Antova. Fotografija je simbolična. Foto: EPA
Indijska policija še preiskuje okoliščine smrti Antova. Fotografija je simbolična. Foto: EPA

Ruski mediji so poročali, da je 65-letni Antov v nedeljo padel skozi okno luksuznega hotela v zvezni državi Odiša na vzhodu Indije.

Dva dni pred tem je v istem hotelu umrl njegov prijatelj Vladimir Budanov, z njim in še dvema prijateljema je Antov praznoval rojstni dan.

Policijski načelnik indijske zvezne države Odiša Vivekananda Šarma je po poročanju BBC-ja pojasnil, da je Budanov imel možgansko kap, Antov pa je bil "po njegovi smrti depresiven" in je tudi on umrl.

Ruski konzul v Kalkuti Aleksej Idamkin je za rusko tiskovno agencijo Tass dejal, da po podatkih indijske policije okoliščine ne kažejo na znake kaznivega dejanja.

Eden najbogatejših politikov v Rusiji

Pavel Antov je v Rusiji obogatel s proizvodnjo klobas v mestu Vladimir, preden se je podal v lokalno politiko, kjer je vodil lokalni odbor za kmetijsko politiko in ekologijo. Šlo je za enega najbogatejših javnih uslužbencev v Rusiji, Forbes je njegovo premoženje leta 2019 ocenil na 131 milijonov evrov.

Sorodna novica Predsednik uprave ruskega naftnega velikana Lukoil umrl po padcu skozi bolnišnično okno

Antov naj bi nasprotoval ruski invaziji v Ukrajini, saj je v sporočilu na omrežju WhatsApp junija zapisal, da je bilo obstreljevanje Kijeva "nič drugega kot teror". Pozneje je dejal, da je pomotoma delil sporočila prijatelja, se označil za domoljuba in javno podprl invazijo in predsednika Vladimirja Putina.

Tudi vodja Lukoila umrl po padcu skozi okno

Od začetka vojne v Ukrajini je v skrivnostnih okoliščinah umrlo več znanih ruskih tajkunov, med drugimi tudi vodja ruskega naftnega giganta Lukoil Ravil Maganov, ki naj bi padel skozi okno bolnišnice v Moskvi.