Foto: EPA
Foto: EPA

Policija je sprožila preiskavo, po poročanju medijev pa je najverjetnejši vzrok samomor. V bolnišnici so Maganovu diagnosticirali težave s srcem in depresijo.

Iz Lukoila so medtem sporočili, da je 67-letnik umrl po "hudi bolezni". "Z globokim obžalovanjem sporočamo, da je po hudi bolezni umrl Ravil Maganov," je Lukoil zapisal v izjavi, ki jo povzema francoska tiskovna agencija AFP. Podrobnosti smrti niso razkrili.

Maganov je za Lukoil začel delati leta 1993, predsednik uprave podjetja pa je postal pred dvema letoma, poroča BBC.

Lukoil je sicer kmalu po začetku ruskega napada na Ukrajino pozval h koncu vojne. V začetku marca je uprava podjetja pozvala k čimprejšnjemu koncu spopadov in izrazila sočutje do žrtev "te tragedije".

Maja je nekdanji višji menedžer v Lukoilu Aleksander Subotin umrl v prav tako nenavadnih okoliščinah, še poroča BBC. Domnevno je umrl med okultnim zdravljenjem zasvojenosti z alkoholom.

Tudi sicer so od začetka leta našli mrtvih več vodilnih uslužbencev ruskih energetskih podjetij, vsi naj bi si vzeli življenje.

Dolgoletni namestnik vodje banke Gazprombank Igor Volobujev je konec aprila v videointervjuju, objavljenem na YouTubu, podvomil, da je šlo za samomore. Malo predtem je Volobujev pobegnil v Ukrajino in ob tem navedel, da se želi tam bojevati proti ruskim enotam.