Foto: EPA
Foto: EPA

"Spor je izbruhnil sinoči ob 23. uri," je dejal načelnik krajevne policije Ary Nyoto Setiawan. Po uradnih navedbah je bila v nočnem klubu Double O bila ena žrtev zabodena do smrti, 18 jih je umrlo zaradi požara.

"Zagorelo je v prvem nadstropju kluba. Poskušali smo evakuirati čim več ljudi. Potem ko so gasilci zjutraj pogasili požar, smo odkrili nekaj trupel," je povedal Setiawan. Povedal je še, da naj bi se spor začel z nesporazumom med dvema članoma etničnih skupin. "Šlo je za nadaljevanje sobotnega spora," je dodal.

Policija naj bi po sobotnem spopadu poskušala posredovati in preprečiti nasilje. "Poskušali smo posredovati med skupinama, pred sinočnjim spopadom smo namreč poklicali njune vodje," je dodal.

Policija je sporočila, da v spopadu niso bili vpleteni tamkajšnji prebivalci.

Sorong je največje mesto province in zanj je doslej veljalo, da je relativno mirno mesto. V oddaljeni indonezijski pokrajini Zahodna Papua sicer že dlje časa potekajo spopadi med separatisti in indonezijskimi varnostnimi silami. Uporniki so v zadnjem času okrepili svoje dejavnosti. Policija je v mesto napotila sile, da bi preprečila nadaljnje spopade, še poroča AFP.