Izraelsko topništvo. Fotografija je simbolična. Foto: EPA
Izraelsko topništvo. Fotografija je simbolična. Foto: EPA

Sirsko obrambno ministrstvo je sporočilo, da so bili v napadu ubiti štirje vojaki, še trije pa ranjeni. Napad je povzročil tudi materialno škodo.

Sirska državna tiskovna agencija je predtem poročala, da so bile rakete izstreljene iz izraelskega obmorskega mesta Tiberias. Večino raket naj bi sicer sestrelili sistemi protiraketne obrambe.

Sirski observatorij za človekove pravice s sedežem v Veliki Britaniji je medtem sporočil, da so bili tarča napada skladišče streliva in drugi objekti, povezani s krepitvijo iranske vojaške navzočnosti v Siriji.

Observatorij sicer število smrtnih žrtev postavlja na devet, med njimi naj bi bilo pet vojakov, kar bi predstavljalo najbolj smrtonosen napad na Sirijo od začetka leta 2022.

Vodja observatorija Rami Abdel Rahman je še opozoril, da štiri potrjene smrtne žrtve niso bili pripadniki sirske vojske, ampak so pripadali proiranski milici.

Izrael napadov znova ni komentiral

Od začetka vojne v Siriji leta 2011, v kateri je bilo ubitih skoraj 500.000 ljudi, polovica prebivalcev pa je morala državo zapustiti, je Izrael izvedel na stotine zračnih napadov. Tarča so bili predvsem položaji vlade, zavezniških sil, ki jih podpira Iran, in šiitske militantne skupine Hezbolah. Izrael le redko komentira napade, tudi tokratnega niso.