Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Evropa - Arhiv

Kurz po škandalu sporočil, da ne bo več sodeloval s svobodnjaki

Avstrijski predsednik Alexander Van der Bellen se je po izrednem sestanku s kanclerjem Sebastianom Kurzem zavzel za razpis izrednih parlamentarnih volitev septembra, ki jih je označil za "nujo, in ne željo".

Švica: Volivci in volivke podprli strožji nadzor nad orožjem

Švicarski volivci in volivke so na zavezujočem referendumu odločno podprli strožji nadzor nad orožjem v skladu s spremembami pravil EU-ja.

Učiteljica suspendirana zaradi primerjave zakonov Salvinija in Mussolinija

Italijanska učiteljica je bila suspendirana za dva tedna, ker so njeni dijaki naredili video, ki je primerjal varnostno zakonodajo, ki jo je predlagal notranji minister Matteo Salvini, s fašističnimi rasnimi zakoni Benita Mussolinija.

Avstrijski kancler zaradi afere Ibiza napovedal predčasne volitve

Heinz-Christian Strache je po razkritju t. i. afere Ibiza odstopil tako z mesta avstrijskega podkanclerja kot vodje svobodnjakov (FPÖ). Mediji so razkrili, da je domnevno ruski vlagateljici ponujal državne posle v zameno za politično utrditev.

Angela Merkel: V EU-ju so struje, ki ga želijo zrušiti

Nemška kanclerka Angela Merkel je med obiskom v Zagrebu dejala, da v Evropski uniji obstajajo struje, ki želijo zrušiti EU, in da se je temu treba upreti. Manfred Weber je medtem dejal, da je nacionalizem povzročil veliko težav v Evropi.

Spominska slovesnost pri Pliberku minila brez incidentov

Na Libuškem polju pri Pliberku je ob okrepljenem policijskem nadzoru potekala 74. slovesnost v spomin na hrvaške žrtve povojnih pobojev, ki je minila brez incidentov. Zbralo naj bi se okoli 10.000 ljudi.

Nemčija: Evropa se mora sama odločiti glede Huaweija

Nemčija, Francija in Nizozemska ne bodo upoštevale priporočil ZDA glede prepovedi kitajskega telekomunikacijskega podjetja Huawei in njegove postavitve mobilnega omrežja pete generacije G5.

Francija: Anesteziolog obtožen zastrupitve 17 ljudi

Francoski anesteziolog Frederic Pechier, ki je bil leta 2017 obtožen zastrupitve sedmih bolnikov na zasebni kliniki Saint-Vincent v mestu Besancon na vzhodu Francije, je bil v četrtek obtožen zastrupitve še 17 ljudi. Skupno naj bi povzročil devet smrti.

Prvo 'nagajanje' Zelenskemu: v Ukrajini razpad koalicije

Ukrajinska koalicija je po izstopu stranke Ljudska fronta nekdanjega predsednika države Petra Porošenka razpadla. Na ta način novoizvoljeni predsednik Volodimir Zelenski ne bo mogel razpisati napovedanih predčasnih volitev.

Oče s Paga prišteven, ko je vrgel štiri otroke čez balkon

Prištevnost nasilnega očeta, ki je na Pagu februarja čez balkon vrgel svoje štiri mladoletne otroke, ni bila zmanjšana, so ugotovili izvedenci. Zoper 54-letnika je vložena obtožnica zaradi poskusa štirikratnega umora.

Kosovo sprejelo resolucijo o genocidu Srbije na Kosovu

Kosovski parlament je sprejel resolucijo o "genocidu, zločinih proti človečnosti in vojnih zločinih" srbske države med vojno na Kosovu v letih 1998 in 1999. Srbski predsednik Aleksandar Vučić meni, da Priština pripravlja scenarij iz Nevihte.

Fenomen 16-letne Grete Thunberg, ki je zatresel svet

Greta Thunberg je antijunakinja 21. stoletja, saj ne ustreza merilom Instagrama, ne merilom hollywoodskih lepotic ali čvekavih vlogerjev, a za čuda je dekletu z avtizmom uspelo to, kar ni nikomur do zdaj.

Na Norveškem tajna pogajanja med venezuelsko vlado in opozicijo

Predstavniki venezuelske vlade in opozicije se na skrivnem kraju v norveški prestolnici Oslo pogovarjajo o rešitvi dolgotrajne politične krize v Venezueli.

Razbili hekersko mrežo, ki je okradla 41.000 žrtev

Policije evropskih držav in ZDA so sporočile, da so razbile mednarodno hekersko mrežo, ki je več deset tisoč žrtvam po vsem svetu ukradla na milijone evrov.

Angela Merkel trdi, da je položaj v Bruslju ne zanima

Nemška kanclerka Angela Merkel je zavrnila možnost, da bi prevzela kakršen koli položaj v okviru institucij Evropske unije.

V Franciji aretirali najbolj iskanega vodjo Ete, Josuja Ternero

V Franciji so aretirali Josuja Ternero, enega najvidnejših nekdanjih vodij baskovske separatistične organizacije Eta, ki ga španske oblasti obtožujejo sodelovanja v napadu leta 1987, v katerem je umrlo enajst ljudi.

V Zagrebu ločili siamski dvojčici s skupnimi jetri in črevesjem

Zdravniki v zagrebškem kliničnem centru (KBC) so izvedli eno najzahtevnejših operacij ločitve siamskih dvojčkov na svetu. Operacijo sta preživeli obe deklici, ki sta zdaj stari štiri mesece in dobro okrevata.

Avstrija prepovedala naglavne rute v osnovnih šolah

Avstrijski poslanci so potrdili zakonski predlog vladajoče desnosredinske koalicije, s katerim so prepovedali nošenje naglavnih rut v osnovnih šolah.

Smrti s samostreli: šlo naj bi za člane okrutnega srednjeveškega kulta

Moški, ki je bil pred dnevi v Nemčiji ubit s samostrelom, naj bi bil vodja kulta, ki je prakticiral srednjeveške običaje, ženske okoli sebe pa naj bi imel za sužnje.

Žrtve komunistične diktature v NDR-ju lažje do odškodnine

Nemška vlada se je 30 let po padcu Berlinskega zidu odločila, da bo vsem, ki so jih v času komunističnega režima nekdanje Nemške demokratične republike (NDR) kot otroke odvzeli staršem in jih poslali v prevzgojne domove, olajšala pot do odškodnine.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...