Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Evropa - Arhiv

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Britanski poslanci poslali sporočilo, da ne bo odločanja o brexitu brez njih

Britanski poslanci so s podprtjem amandmaja, ki prihodnjemu premierju preprečuje, da bi prekinil delo parlamenta in tako omogočil brexit brez dogovora brez parlamenta, poslali jasno sporočilu Borisu Johnsonu, glavnemu favoritu za naslednika Therese May.

Carola Rackete: Ne gre zame, temveč za širši problem

Nemška kapitanka Carola Rackete je po triurnem zaslišanju na italijanskem tožilstvu EU pozvala, naj konča notranje spore glede rešenih prebežnikov na morju ter odpre svoje meje za libijske begunce. Odločitev o morebitnem sojenju bo znana jeseni.

Plenković zamenjal ''podjetne" ministre in rešil vlado

Hrvaški premier Andrej Plenković je v dolgo pričakovani rekonstrukciji vlade le predstavil sedem novih ministrov, ki bodo zamenjali tiste, obremenjene z raznimi aferami, kar je bila zahteva koalicijskih partnerjev.

Obtožili tri osumljence umora Daphne Caruana Galizia

Na Malti so v torek zaradi domnevnega sodelovanja v umoru preiskovalne novinarke in blogerke Daphne Caruane Galizie, ki je leta 2017 pretresel Malto in mednarodno skupnost, uradno obtožili tri ljudi.

Svojci po petih letih še naprej zahtevajo pravico za žrtve sestreljenega MH17

Malezijsko letalo boeing 777 na poletu MH17 je bilo pred petimi leti na poti iz Amsterdama v Kuala Lumpur, ko ga je nad nemirno vzhodno Ukrajino zadel protiletalski izstrelek, pri čemer je umrlo vseh 298 ljudi na krovu.

Nemška vlada sprejela osnutek zakona za obvezno cepljenje proti ošpicam

Nemška vlada je sprejela osnutek zakona, po katerem bi bilo v Nemčiji od marca 2020 cepljenje proti ošpicam obvezno. Kršilce čaka kazen do 2.500 evrov.

Salvini pripravljen govoriti o domnevnem ruskem financiranju Lige

Italijanski notranji minister Matteo Salvini je privolil v zaslišanje pred parlamentom glede naftnega posla, s katerim naj bi urejal večdesetmilijonsko nakazilo iz Rusije, s katerim naj bi financiral svojo stranko Liga.

Belgija na nogah: ZDA imajo na severu države jedrsko orožje

Belgijska 'javna skrivnost' je razkrita, saj je odbor za obrambo in varnost Parlamentarne skupščine zveze Nato v poročilu zapisal, da imajo ZDA v letalski bazi Kleine-Brogel na severu države jedrsko orožje.

Nova obrambna ministrica Annegret Kramp-Karrenbauer

Položaj nemške obrambne ministrice je po novi predsednici Evropske komisije Ursuli von der Leyen prevzela vodja CDU-ja Annegret Kramp-Karrenbauer.

Očitki o zapravljanju odnesli francoskega okoljskega ministra

Francoski minister za okolje Francois de Rugy je, potem ko so se pretekli teden nanj zgrnili očitki o zapravljanju davkoplačevalskega denarja, organiziral naj bi razkošne zasebne večerje za prijatelje in drago obnovil ministrsko rezidenco, odstopil.

Macron napoveduje nove pogovore med Srbijo in Kosovom

Francoski predsednik Emmanuel Macron je dopoldne s pogovorom z mladimi končal dvodnevni obisk v Beogradu, ki naj bi pomenil novo poglavje v odnosih s Srbijo.

Ursula von der Leyen: "Vedno sem želela delati za Evropo"

Novo predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen je na tajnem glasovanju podprlo 383 evropskih poslancev, kar je le devet glasov več od potrebne absolutne večine.

Požar pri Zrćah izbruhnil zaradi odprtega plamena

Velik požar, ki je okrog ene ure zjutraj izbruhnil na hrvaškem otoku Pag, je omejen in pod nadzorom. Gasilci so se z ognjem ob močni burji borili več ur.

Bolgarski notranji minister: Napad hekerjev bi lahko imel politično ozadje

Hekerji so se v Bolgariji dokopali do osebnih podatkov več milijonov ljudi, ki so bili shranjeni pri bolgarski finančni upravi (NAP).

"Hrvaška naj ustavi nasilje nad prebežniki"

Hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović je prejela pismo organizacije Human Rights Watch (HRW), ki od Hrvaške zahteva takojšnjo ustavitev vračanje prebežnikov v BiH po skrajšanem postopku, v nekaterih primerih tudi z uporabo sile.

Do zob oboroženi neonacisti poskušali raketo zrak-zrak prodati v Ukrajino

Italijanska policija je v mestu na severu države Gallarate v racijah proti pripadnikom neonacistične skupine zasegla več kosov nezakonitega orožja, tudi z raketo zrak-zrak.

Morskim psom v Sredozemlju grozi izumrtje

Nevladna organizacija Svetovni sklad za varstvo narave (WWF) opozarja, da je v Sredozemskem morju več kot polovica morskih psov in raž ogroženih, tretjino jih lovijo do meje izumrtja.

Francoski predsednik v Beogradu obrača novo poglavje s Srbijo

Obisk francoskega predsednika Emanuela Macrona v Beogradu je srbski predsednik Aleksandar Vučić ocenil kot potrditev boljšega političnega in gospodarskega sodelovanja med državama. Predsednika sta podpisala tudi 20 dvostranskih sporazumov.

Kralji kokaina: Velika Britanija v primežu albanske mafije

Albanske mamilarske tolpe so se počasi, a vztrajno povzpele na sam vrh britanskega kriminalnega podzemlja in zdaj obvladujejo 5 milijard funtov vreden britanski trg s kokainom.

V Nemčiji vpis podiplomskega študija vohunstva

V Nemčiji so oblasti na univerzah vzpostavile poseben podiplomski program vohunjenja, da bi tako okrepile svojo obveščevalno službo.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...