Foto: Reuters
Foto: Reuters

Medicinski viri so za italijansko tiskovno agencijo Ansa povedali, da ne gre za najbolj življenjsko ogrožajočo vrsto levkemije in da kot kronična bolezen omogoča dobro kakovost življenja.

Za kronično mieloično levkemijo večinoma obolevajo starejši. Zdravnik Zangrillo je še sporočil, da je levkemija, ki jo ima 86-letni Berlusconi, v "trajni kronični fazi" in da se še ni spremenila v "akutno".

"Vsi smo zelo zaskrbljeni. Upam, da bo imel v sebi dovolj moči, da se upre," se je na novico odzval namestnik ministra za kulturo Vittorio Sgarbi, Berlusconijev tesni prijatelj.
Berlusconija so v sredo sprejeli na oddelek intenzivne nege v bolnišnici San Raffaele v Milanu.

Paparaci pred milansko bolnišnico. Foto: Reuters
Paparaci pred milansko bolnišnico. Foto: Reuters

V bolnišnici je vodjo desnosredinske stranke Naprej, Italija obiskalo vseh pet otrok, njegov brat Paolo in življenjska spremljevalka Marta Fascina.

Ob prihodu ožjih družinskih članov v bolnišnico je zunanji minister Antonio Tajani povedal, da je govoril z Berlusconijevim zdravnikom, ki mu je povedal, da je "njegovo stanje stabilno".
Povedal je tudi, da se Berlusconi počuti dovolj dobro, da lahko telefonira. Ansa pa je poročala, da je že začel kemoterapijo.

Berlusconi je že prejšnji teden v bolnišnici San Raffaele preživel štiri dni.

Berlusconija so leta 2016 operirali na srcu, spopadel pa se je tudi že z rakom na prostati. Tudi leta 2021 je bil večkrat hospitaliziran tako zaradi težav s srcem kot zaradi covida-19, ki ga je takrat opisal kot najnevarnejši izziv njegovega življenja.