Policija v BiH-u je sprožila preiskavo, da bi ugotovila, ali se je tragedija zgodila v BiH-u ali na Hrvaškem.

Migranti med zajtrkom v zbirnem centru Bira v Bihaću. (Fotografija je arhivska.) Foto: EPA
Migranti med zajtrkom v zbirnem centru Bira v Bihaću. (Fotografija je arhivska.) Foto: EPA

Migrant usodno ranjen v hrbet, najverjetneje iz lovskega orožja
Tiskovni predstavnik bihaške policije Ale Šiljdedić je za sarajevski novičarski portal klix.ba povedal, da je bil migrant ranjen v hrbet ter da so bile to najverjetneje posledice strelov iz lovskega orožja. Njegova identiteta še ni znana.

Umrl v ambulanti v Kulen Vakufu
Nekaj po 7. uri zjutraj je skupina sedmih migrantov pripeljala ranjenega do železniške proge v naselju Kulen Vakuf pri Bihaću. Prebivalci so obvestili policijo, a je ranjeni moški kljub pomoči umrl v ambulanti v Kulen Vakufu, je potrdila policija.

Šiljdedić je še dejal, da bodo preiskovalci poskusili priti do kraja dogodka, da bi ugotovili, ali se je dogodek zgodil v BiH-u ali na Hrvaškem. Potrdil je, da so migranti nameravali nezakonito vstopiti na Hrvaško.

Na območju Bihaća in Velike Kladuše najmanj 4000 ljudi
Po podatkih policije BiH-a je v migrantskih centrih na območju Bihaća in Velike Kladuše najmanj 4000 ljudi. Vsak dan na to območje na zahodu BiH-a pride še približno 100 migrantov, ki nameravajo nadaljevati svojo pot proti Hrvaški in naprej proti državam Zahodne Evrope, so ocenili.

Hrvaška: Blizu Stare Gradiške našli 13 ljudi, med njimi tudi nosečnica in novorojenček
Hrvaška policija je sporočila, da so v gozdu pri Stari Gradiški našli 13 ljudi, med katerimi je bilo sedem otrok in štiri ženske, ki so s čolnom čez reko Savo s severa BiH-a nezakonito prispeli na Hrvaško. V skupini sta bila tudi novorojenček in nosečnica, so navedli. Kot so dodali, so to člani treh družin iz Iraka, ki so zaprosili za azil na Hrvaškem.