Aretirani je skušal pred policisti pobegniti. Foto: EPA
Aretirani je skušal pred policisti pobegniti. Foto: EPA

Policija je v soboto okoli 17.15 38-letnika obravnavala, ker ni nosil zaščitne maske. Moški se je odzval agresivno. "Vse vas bom pobil, Alah je velik," je dejal ob tem. Skušal je pobegniti, a so ga policisti obvladali.

Slovenskega državljana, ki je bil policiji znan že od prej, so pridržali. Preiskujejo ga zaradi groženj in upiranja policistom, še navaja policija.

Ko je skušal pobegniti, prtljage ni vzel s seboj. Zaradi tega so izpraznili del terminala 1. A kot so ugotovili policisti, v prtljagi ni bilo ničesar nevarnega.

Slovenska policija o dogodku do zdaj ni bila obveščena, so za Slovensko tiskovno agencijo pojasnili na Generalni policijski upravi. Pristojne nemške organe so zaprosili za podatke.

Tiskovni predstavnik policije je danes po poročanju nemškega časnika Frankfurter Allgemeine Zeitung sporočil, da moški ni bil zmožen zaslišanja, zaradi česar so ga prepeljali v psihiatrično bolnišnico. Ob njem je njegova soproga, ki jo obravnavajo kot pričo.

Letališka policija je ob skoraj istem času prejela informacijo, da je na terminalu 1 oborožen moški. Zaradi možnosti, da bi bila lahko dogodka povezana, so razširili zavarovano območje.

Okoli 20. ure so izključili možnost, da bi bil moški na terminalu. Tako so lahko letališče in železniško postajo, ki so jo zaprli zaradi domnevnega oboroženega moškega, spet odprli.